neyse soyle bır konusmalarınıza bır baktımda reklam dedınız nereye gtmıssınız ben de o konuda bırsey yazayım barı bende dort bes aydır tv seretmıyorum ama reklamların en heycanı yerınde kesılmesıne gıcık ...
Burada neden dilimize saygı duymuyorlar?Neden işin kolayına kaçıp kısaltmaları kullanıyorlar?
"Saol" kelimesi ne anlama geliyor?
"Tşk" etmek ne demek?
"s.a" Sabancının kısaltması mı?
"w" Harfi alfabemizde var mı?
Türkçe'yi düzgün kullanıyor muyuz?
Burada neden dilimize saygı duymuyorlar?Neden işin kolayına kaçıp kısaltmaları kullanıyorlar?
"Saol" kelimesi ne anlama geliyor?
"Tşk" etmek ne demek?
"s.a" Sabancının kısaltması mı?
"w" Harfi alfabemizde var mı?
Türkçe'yi düzgün kullanıyor muyuz?
Ben dikkat edemeyenler kismindayim. Öncelik klavyemin türkce harfleri olmayisindan kaynaklaniyor, ikincisi bende bozuk Türkceye alisip kullanabiliyorum. Avrupada normal lise egitimi almis bir kisinin dilbilgisi ve yazim harflerine uyumuyla, bizlerin uyumu arasinda daglar kadar fark var. Hakikaten en önemli olguyu atliyoruz. Bugün devlet dairelerinden herhangi birine mektup yazacak olsak, gercekten cok zorlaniriz.
Ama sitemizde biz böyle kurallar koymadik tabiki. Cünkü yas ortalamasi olarak kücük kardeslerimizde bulunmakta ve bu kural onlara zor gelmekte. Umarim bundan sonra yazilarimda daha dikkat edecegim bu hususu....
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|