![]() |
Günün hikmetli sözü Kâinat mescid-i kebîrinde, Kur’ân, kâinatı okuyor. Onu dinleyelim. O nur ile nurlanalım. Hidâyetiyle amel edelim. Ve onu vird-i zebân edelim. Evet, söz odur ve ona derler. Hak olup, Haktan gelip, Hak diyen ve hakikati gösteren ve nurânî hikmeti neşreden odur. Kur’ân’a ve imana ait herşey kıymetlidir; zâhiren ne kadar küçük olursa olsun kıymetçe büyüktür. Evet, saadet-i ebediyeye yardım eden, küçük değildir. S.N |
--->: Günün hikmetli sözü ''Bir şeyden her şeyi yapmak ve her şeyi bir tek şey yapmak herşeyin HALIK'ına has bir iştir...'' SÖZLER Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. o gözler ise maneviyatta kördür. Tüm firaklardan gelen feryatlar aşk-ı bekadan gelen ağlamaların tercumanıdır. Madem dünya fani,değmiyor alaka-i kalbe... Bir şey bütün elde edilmezse, bütün bütün elden kaçırılmaz.” kaidesiyle, “bu manevî bahçenin bütün meyvelerini koparamıyorum” diye vazgeçmek kâr-ı akıl değildir. İnsan ne kadar koparsa, o kadar kârdır. S.N |
--->: Günün hikmetli sözü "dergah-ı izzete iltica eden kurtuluyor. sual eden saillerin istekleri veriliyor. en adi bir zihayatın sesi işitiliyor ve haceti kabul ediliyor." S.N * iman, insanı insan eder; belki, insanı sultan eder. öyle ise, insanın vazife-i asliyesi iman ve duadır. * bu kainatta görünen bütün güzellikler öyle bir güzelden geliyorki,bu mütemadiyen değişen ve tazelenen kainat,bütün mevcudatiyle ayinedarlık dilleriyle ,o güzelin cemalini tavsif ve tarif eder * ey nefis! boyle ebleh olmamak istersen : Allah namina ver, Allah namina al, Allah namina basla, Allah namina isle, vesselam. * |
--->: Günün hikmetli sözü .... |
--->: Günün hikmetli sözü Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. Üstad Necip Fazıl |
--->: Günün hikmetli sözü İnsan yaşadığı yere benzer |
--->: Günün hikmetli sözü Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar...Necip Fazıl Kısakürek |
--->: Günün hikmetli sözü Sınırlar yürümesini bilmeyenler içindir..."Tarık Tufan-Kekeme Çocuklar Korosu" |
--->: Günün hikmetli sözü arkadaşlar yine döktürmüşsünüz yüreğinize sağlık |
--->: Günün hikmetli sözü |
--->: Günün hikmetli sözü Tek rab,alemlerin rabbi ALLAH tır. Kullara kul olan, ne kadar alçak;Rablık taslayan kul,ne kadar küstahtır: |
--->: Günün hikmetli sözü allah razı olsun ne kadar güzel sözler böyle |
--->: Günün hikmetli sözü Iyi günlerinde dostlarin yaninda olur, kötü günlerinde ise gercek dostlarin yaninda olur. Gercek dostlarima selamlar olsun buradan.... |
--->: Günün hikmetli sözü Bu buyuk sozude eklemek bana nasip olsun anladim isi Sanat Allahi aramakmis, marifet bu gerisi yanliz celik comakmis Necip Fazil |
--->: Günün hikmetli sözü Kimseden sana kötülük gelmesini istemiyorsan, fena söyleyici, fena öğreticisi, fena düşünceli olma. Hz. Mevlana |
--->: Günün hikmetli sözü Kalp sâlih olunca dâimî zikir elde edilir ve kalbin her tarafına Hakk’ın zikri yazılır. Böyle bir kalbin sahibinin gözleri uyuyabilir ama kalbi Rabbini zikreder. |
--->: Günün hikmetli sözü Dökme sular ile değirmen dönmez İçerden kaynayan göl olmayınca Bağlandım demekle ümmet olunmaz Rasulullaha uyan hal olmayınca....... |
--->: Günün hikmetli sözü ''Eğer kurşunlar bugün göğsüme saplanmassa, yarın Kur'an' a saplanacaktır.'' "Anneciğim üzülmeyin... Allah bizi bu ameli yapmaya ve kendi yolunda şehidliğe eriştirdi... Size düşen, Kur’an’a tutunmak ve O’nunla amel etmektir...” Bir Yiğit...Bir Şehid...Halid El-İslambuli |
--->: Günün hikmetli sözü ALLAH c..c ona rahmet eylesin. İslambuli, sinesinde cesur ve çelik gibi bir kalp taşıyan ŞEHİD'imizdir. öyle bir ortamda zamanın firavnunu gebertmek yürek isterdi, oda halit islambuli'de vardı. |
--->: Günün hikmetli sözü Kendini başıboş zannetme. Zira şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Nasıl sen nizamsız, gayesiz olabilirsin. Bediüzzaman Said Nursi Evet Allah rahmet eylesin. Kabrinde huzur eylesin. |
--->: Günün hikmetli sözü "ey nefis! boyle ebleh olmamak istersen : Allah namina ver, Allah namina al, Allah namina basla, Allah namina isle, vesselam." herbir söz inasanın içine hitap ediyor. Sizi bilmem ama geçen bu kadar sürede gerçekten çok şeye susadığımı hissediyorum. Allah sizlerden razı olsun |
--->: Günün hikmetli sözü " Hızlı koşan At'ın Boku Seyrek düşermiş." |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:02 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük