Kim bizden???

Evet ikisi arasında fark var. Birincisi zaten kafir hakkı örten manasınada geldiği için uyarı az bir bedelle hakkı örtenlere. İkincisi inandıklarını bile bile uygulamayanlar. Hem sizin sorgunuz ayete mi ?...

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

1. Alt 04-23-2009, 00:07 #21
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Evet ikisi arasında fark var. Birincisi zaten kafir hakkı örten manasınada geldiği için uyarı az bir bedelle hakkı örtenlere.
    İkincisi inandıklarını bile bile uygulamayanlar.
    Hem sizin sorgunuz ayete mi ?

Konu emirahmedyasin tarafından (04-23-2009 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.
  2. Alt 04-23-2009, 00:22 #22
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Maide 44 ile 47 ayetinin tefsirini istemistim sadece. Sorgulamam ayete degil yani

3. Alt 04-24-2009, 15:02 #23
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    selam müminlerin üzerine olsun.
    Siz paranın kanalize edilmesini yazmışsınız.Sistem o kadar adi ve kalleşce işliyor ki bunun izahı mümkün değil.Bakın 28 şubat 1997 yıllarında Anadolu da ki iş adamları büyük bir sigorta sistemi gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. İslami olacaktı.Ama Koç lar Sabancı lar buna izin vermediler.
    Malezya modeli sigorta sistemi şöyle işliyor: Kişi kaskosunun parasını veriyor eğer yıl içinde kaza olmazsa şirket onun parasını çeşitli yatırımlarda kullanıyor ve sonra ona düşen karı veriyor.Kaza olsa bile bu kardan karşılıyor.
    Ama Türkiye de ki büyük başlar buna izin vermediler.Şimdi bunun başka bir yolu nasıl olur parayı saklarsın vergiden kaçırırsın gerekirse İslami ülkeler üzerinden ticaret girişiminde bulunursun Malezya gayet uygun...
    Bir de lider den bahsetmişsiniz şimdi elinizi vicdanınıza koyun şu iktidar dahil olmak üzere hiçbiri faizi kaldırma girişiminde bulunmadı vede hiçbiri bunu ima bile etmedi.Allah ın laneti üzerine olan bir sistemi müslüman başbakan hiç ellemiyorsa ve hiçbir girişimde bulunmuyorsa ben nasıl itibar edecem.Daha kaç bin sene bekleyecem...

Yine bir çözüm sunmadan sadece eleştirmişsiniz. Bu yazınızda bile aslında bir çelişki var. Bakın 1997 yılındaki iyileşmeden bahsediyorsunuz ama aynı zamanda hiç bi Başbakan faizi kaldıracağım imasında bile bulunmadı diyorsunuz. Bir defa 1997 yılı Başbakanının yaptığı bu idi zaten. Faizi kaldıracak sistemi kurmak... Bu olduğu için Anadolu'daki Holdingler büyüdü, yükseldi. Ki büyük oranda başarıldı. Ama aynı modeli gelen hükümetler kullanmadığı için yine aynı faiz batağına saplandık. Bu model, faiz düzenini ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir adım idi. Nasıl olduğunu izah edebilirim.
    ...
    Parayı saklayıp vergiden kaçırma işini ise boşverin. Bunun mümkün olmadığı sizin açıklamalarınızla da görüldü. Kendinize zarar vermekten başka bi işe yaramaz.

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    selam mü'minlerin üzerine olsun.
    İnsanların özgüvenleri bir kere kırıldığında çözümü vahyin dışında aramaya başlarlar.
    "Allah ın siyasetini inkar etmenin onu inkar etmek olduğunu anlamamız için O nun kitabında şöyle kısa bir yolculuğa çıkmamız lazım"
    Bu ayetle başlayalım isterseniz devam ederim epey derledim.Kısa bir giriş

"Aranızda bir şey hakkında ihtilafa düşerseniz onun hakkında hüküm vermek Allah a aittir." ( şura 10)
    "...Kim Allah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte kafirler onlardır."(maide 44)
    "... Ve kim Allah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte zalimler onlardır".(maide 45)
    ..."Kim Aallah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte onlar fasıklardır"(maide47)

Bu yazdığınız ayetlerin tefsirlerini hiç okudunuz mu? Mesela ben hüküm verecek pozisyonda değilim. Bu ayete nasıl muhatap olurum, sizce?
    Mesela Elmalılı tefsirinde Maide 44. Ayet için; Peygamber varsileri, Hakiki Zahid'ler, Alim'ler, İmam'lar, Fakih'ler bu ayetle hükmeder, der. Yani ben değil. Peki benim muhataplığım nasıl bu ayete?
    (Buradan, muhatap değilim anlamını çıkarmayın. İzah edin, kafi)

Nisa Suresi 75. Ayet'i okudunuz mu? Maide 44-45 ve 47. Ayetler; hüküm ile ilgili ayetlerdir. Ama bu ayet, "neden savaşmıyor sunuz?" diye biter. Peki bu ayete muhtaplığımıza göre, biz ne yapmalıyız sizce? Bunuda ayrıca izah edersiniz inş.

Filistin ile iligli ayetler açık diyip, Hüküm ayetlerini yazmışsınız. Böyle olmaz. Ben size tamam, dediğimde ne yapacağımı da göstermeniz lazım. Ama hala bişey göstermiyorsunuz. Sadece eleştiri... Neyse, buyrun siz önce bu ayetleri biz izah edin.

selametle..

4. Alt 04-24-2009, 22:07 #24
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    mhmt´isimli üyeden Alıntı

Filistin ile iligli ayetler açık diyip, Hüküm ayetlerini yazmışsınız. Böyle olmaz. Ben size tamam, dediğimde ne yapacağımı da göstermeniz lazım. Ama hala bişey göstermiyorsunuz. Sadece eleştiri... Neyse, buyrun siz önce bu ayetleri biz izah edin.
    selametle..

Detaylı ayetlerle izah etmeye çalışacam. Lakin siz demişsizniz ki hüküm ayetleri ile geliyorsunuz. Şunu sorayım biz szi siyasetçiler şu an bu konun çözümünde ihtilaf etmedik mi?
    ayette açık. Biz nerde arayacaz çözümü.
    "Aranızda bir şey hakkında ihtilafa düşerseniz onun hakkında hüküm vermek Allah a aittir." ( şura 10)

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.