Kim bizden???

Kardeşim; paranızı yastık altına koyunca ne olacak? Böyle çözüm mü olur. Devlete zarar verirsiniz, doğru. Ee..! Bu devlet bizim. Böyle zarar verilir mi? Devleti güçsüzleştirirsiniz bu şekilde, düzeni yok etmezsiniz. ...

1. Alt 03-30-2009, 01:58 #11
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Kardeşim; paranızı yastık altına koyunca ne olacak? Böyle çözüm mü olur. Devlete zarar verirsiniz, doğru. Ee..! Bu devlet bizim. Böyle zarar verilir mi? Devleti güçsüzleştirirsiniz bu şekilde, düzeni yok etmezsiniz. Düzen çarkını devam ettirir.

Bakın bu düzeni değiştirmek istiyorsanız, Türkiye üzerinden planlar yapmayacaksınız. Bu şekilde bişey yapamazsınız. Dünya düzeni üzerinden plan yapmalısınız. işte; o zaman sonuçlar gelir. Türkiye'yi güçsüzleştirerek ne elde edeceksiniz? Dünya aynı zalim dünya iken. Siz Türkiye'de paraları ortadan kaldırın. Ama umreye giderken Faiz ödemeye devam edin. Ne işe yarar? Mesele Tüm Dünya düzeninin değişmesi..

Filistin meselesinde, hangi ayet açık? Onu anlayamadım. Bir asar mısınız, mümkünse?

Ayrıca; ikide bir bana Tayyip, Demirel gibi isimlerin siyasetinden bahsediyorsunuz. Yahu bunlar zalim siyasetine alet olmuş politika içindeler. Detaya girmek istemiyorum, AKP'li kardeşlerim kırılmasınlar ama bunların siyasetini savunmuyorum. Bilakis, yerin dibine sokmak gerekir, diyorum. Biz bu hale getiren bu politikalar zaten..

selametle..

alptraum bunu beğendi.
  2. Alt 03-30-2009, 15:47 #12
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    selam mü'minlerin üzerine olsun.
    Sayın mhmt Sorduklarınızı daha önce yazdık.Harflerle harp düzeni almanın mantığı yok.
    Yazdıklarımın ve düşündüklerimin arkasındayım. Sizin hala kafanız karışık vahiyle dünya arasında sıkışmıssınız bağışlayın...

3. Alt 03-30-2009, 17:07 #13
    Böyle izahsız 1 cümle ile yazıp çekilmek olmaz. Bakın ben ayrı ayrı yazmaya çalışıyorsam, sizde yazın. Ya da diyin ki, ben yazmayacağım artık.

Mesela; devleti zayıflatarak düzeni değiştirmeyi izah etmekten başlayabilirsiniz..

selametle..

4. Alt 03-31-2009, 14:30 #14
    selam mü minlerin üzerine olsun
    Bir kere sizin tam hangi tarafta olduğunuzu işin açığı çözemedim. Bir taraftan vahyin emirleri ile hareket ettiğinizi söylüyorsunuz yada ben öyle anlıyorum diğer taraftan dünya kafası ile olayların hallolacağını ima ediyorsunuz.
    Devlet kavramları bizdefarklı sizde farklı.Şu devlet çook zengin olsa bana faidesi ne çok zaif olsa ne...
    Bu gün bizim en büyük handikabımız devlşetin islami görünüp laiklikle vurması.Yoksa emin olun bu gün başka ülkelerin hakimiyeti altında olsa idik kalkıp hadi cihad edelim der kendimizi dağlara atardık emin olun başarılıda olurduk.
    Safların karıştığı müslümanım diyenin her iki taraftan da olduğu günümüzde safların netleşmesini bekliyoruz.
    Devleti zayıflatır isek ekonomik olarak askeriyeden tutunda diğer azgınlıklar yavaşlar.Bu gün tsk teknolojik olarak çok önde sözüm ona "mehmetçik" edaları ile ortalıkta dolaşır ken ümmete ne yararı oldu.
    Devletin şu ana kadar kazandığı paralardan ümmet nasıl faydalandı.Ve siz hala izzetin para ile ekonomik güç ile kazanılacağına inanıyorsunuz. Varsın para olmasın izzetli olalım yeter.
    Hem siz işi anlama yönünü değilde yokuşa sürme yanını ele alıyorsunuz

Konu emirahmedyasin tarafından (03-31-2009 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir.
  5. Alt 03-31-2009, 20:33 #15
    Öncelikle devleti güçsüzleştirmek, düzeni değiştirmez. Kendimize zarar veririz o kadar. Bunu sizde biliyorsunuz ki, aksini izah edemediniz zaten. Böyle çözüm olmayacağı açıkca ortaya çıktı.
    Çözümü parada aramıyorum, bununla ne alakası var. Benim dediğim sizin parayı kaçırmak ile düzeni değiştireceğiniz fikrinizin mesnedsiz olmasıdır.

Demişsiniz ki; Devleti zayıflatır isek ekonomik olarak askeriyeden tutunda diğer azgınlıklar yavaşlar.Bu gün tsk teknolojik olarak çok önde sözüm ona "mehmetçik" edaları ile ortalıkta dolaşır ken ümmete ne yararı oldu.
    Bu cümle bile yeter aslında çözümsüzlüğe..
    Bakın halk parayı işletmekten vazgeçsin, sizin kötü dediğiniz askeriye halk üzerinden yine geçinir. Burada değişecek olan asker olmaz, halk olur. O yine geçinir zengince.
    ...

Burada halkı geri bırakan, devletin zenginiğini halka değilde; faize, soyguncuya, dolandırıcıya, hortumcuya aktaran sistem nedir, bunu araştırmak lazım. Bu temelde Kapitalis düzendir. Temeli faize dayanır. Bu temeli yok ekmek, engellemek gerekir. İşte, bunun için parayı çekmek değil, parayı doğru kanalize etmek gerekir. Bu para, devlet eliyle yönlendirilir, kanalize edilir. Halka dağıtılır ya da faizci ekonomiye peşkeş çekilir.

İşte tam burada, sizin uzak durup böyle olmaz dediğiniz yöneticiye ihtiyaç vardır. Bu yönetici; İslami düzeni bilen, faizi engelleyen, parayı hortumcuya aktaran sistemi değil, halka aktaran sistemi getiren bir yönetici olmalıdır. Bu yönetici, yani idarecinin gücü ise, halkın ona olan desteği ile orantılı olarak iş görebilir. Bu yüzden, Halk oy (destek) vererek seçtiği yöneticiye der ki; benim paramı devlet eliyle sen idare et. İş bu idare; hayramı şerre mi yönelecek, bunun kararını verirken iyi düşünmelidir.

Bu yüzden sürekli IMF politikalarından uzak durmak lazım diye yazdım. Bu politikalar ile ülke ihlaf olmaz, ifsad olur. İşte, sizin zahirden öteye geçip bakamadığınız pencerede bunlar oluyor. Desteğinizi, Hak düzeni tesis etmeyi planlayanları seçerek onlara vermelisiniz. Ki, paranızı geri çekerek, fakirletme yolu ile kendinizi heba etmeyesiniz. Devletin güçlü olmasına gelince, güçlü olmazsaniz, yukarda yazdığım gibi, hacca giderken bile siyonizme faiz ödersiniz, elinizden bişi gelmeyince de kızarsınız. Ama Bu iş görmez. Çözüm üretmek lazım. Çözüm ise, herşeyden kaçarak elde edilmez..

selametle..

6. Alt 03-31-2009, 20:42 #16
    Demişsiniz ki:
    Bir kere sizin tam hangi tarafta olduğunuzu işin açığı çözemedim. Bir taraftan vahyin emirleri ile hareket ettiğinizi söylüyorsunuz yada ben öyle anlıyorum diğer taraftan dünya kafası ile olayların hallolacağını ima ediyorsunuz.

Mevlananın pergel metaforunu bilir misiniz?
    Bir ayağınız islam'da olacak. Öteki ayağınızla dünyayı nizam edeceksiniz. Buna dünya kafası denilmez, dünya düzenini İslam ile tesis etme gayreti denir.
    Bir kuşun iki kanadı vardır. Biri olmadan öteki ile uçamaz. Kanatlardan biri maddi kalkınma, diğeri manevi kalkınmadır. Bu ikisini bir götürmek gerekir.
    Biz Ahirette mahsulü sağlam almak için, dünyaya bişiler ekmeliyiz. İşte bunu ekmeye çalışmak, dünyaya bağlanmak değil, dünyayı kullanmaktır, değerlendirmektir.

selametle..

7. Alt 04-01-2009, 13:40 #17
    selam müminlerin üzerine olsun.
    Siz paranın kanalize edilmesini yazmışsınız.Sistem o kadar adi ve kalleşce işliyor ki bunun izahı mümkün değil.Bakın 28 şubat 1997 yıllarında Anadolu da ki iş adamları büyük bir sigorta sistemi gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. İslami olacaktı.Ama Koç lar Sabancı lar buna izin vermediler.
    Malezya modeli sigorta sistemi şöyle işliyor: Kişi kaskosunun parasını veriyor eğer yıl içinde kaza olmazsa şirket onun parasını çeşitli yatırımlarda kullanıyor ve sonra ona düşen karı veriyor.Kaza olsa bile bu kardan karşılıyor.
    Ama Türkiye de ki büyük başlar buna izin vermediler.Şimdi bunun başka bir yolu nasıl olur parayı saklarsın vergiden kaçırırsın gerekirse İslami ülkeler üzerinden ticaret girişiminde bulunursun Malezya gayet uygun...
    Bir de lider den bahsetmişsiniz şimdi elinizi vicdanınıza koyun şu iktidar dahil olmak üzere hiçbiri faizi kaldırma girişiminde bulunmadı vede hiçbiri bunu ima bile etmedi.Allah ın laneti üzerine olan bir sistemi müslüman başbakan hiç ellemiyorsa ve hiçbir girişimde bulunmuyorsa ben nasıl itibar edecem.Daha kaç bin sene bekleyecem...

8. Alt 04-01-2009, 13:53 #18
    İslâm'a Göre Hâkimiyet:

İslâm'a göre hâkimiyet ve sınırlandırılamaz, egemenlik yalnızca Allah'ındır. Bu konuda bütün gerçek müslümanlar arasında tam bir fikir birliği vardır. Hüküm koymak Allah'a has bir yetkidir. Başkalarının bu konuda herhangi bir ortaklığı yoktur. Hiçbir kimsenin Allah ile birlikte hüküm koyması söz konusu değildir. O, hükmüne hiçbir kimseyi asla ortak etmez. (18/Kehf, 26) İslâm'da gerçeğin ölçüsü ve yegâne hak, Allah'ın Kitabı ve Rasûlü'nün sünneti olduğundan, herkesin bu hükümleri kabul etmesi gerekir. Kim kendiliğinden birtakım sözler ortaya koyar ve kendi anlayışına göre bazı kurallar ortaya atarsa ve bunu kendi anlayışı, hatta dini yorumlayışı sonucunda ileri sürerse, bu söylenenler Rasûlün getirdiklerine arz olununcaya kadar ümmetin ona uyması ve anlaşmazlıklarında onun hükmüne başvurması gerekmez. Eğer Rasûlün getirdikleri ile çatışmaz ve uygun düşerse, doğrulukları belgelenirse ancak o zaman kabul edilir; fakat Rasûl'ün getirdiklerine aykırı olursa o zaman bunların reddedilmesi gerekir. (İbn Kayyım el-Cevziyye, Zâdu'l-Meâd, 1/38) Çünkü Yüce Rabbimiz mü'minlerin geçerli bir imana sahip olmaları için aralarındaki anlaşmazlıklarda Rasûl'ün hükmüne başvurmayı şart koşmakla kalmamış; içlerinde herhangi bir sıkıntı duymaksızın ve tam bir teslimiyetle, verdiği hükme teslim olmayı öngörmüş bulunuyor. (4/Nisâ, 65)

Kısacası, Allah ve Rasûlü herhangi bir konuda hüküm vermiş ise, hiçbir mü'minin o konuda istediklerini tercih etme yetkisi yoktur. (33/Ahzâb, 36) "Allah'ın, Rasûlü Muhammed'e indirdiğinden başkası ile hüküm vermek helâl değildir; çünkü hak yalnız odur. Onun dışında kalan bütün hükümler ise zulüm ve haksızlıktır. Bu zulüm ve haksızlıkla hükmetmek helâl değildir. Herhangi bir hâkim (yönetici, kadı, yargıç), bu helâl olmayan hükümlerle hükmedecek olursa verdiği bu hüküm ebediyyen geçersiz kılınır, onunla amel edilmez" diyen İbn Hazm (el-Muhallâ, 9/362), buna delil olarak da Kur'ân-ı Kerim'deki: "Ve onlar arasında Allah'ın indirdiğiyle hükmet..." (5/Mâide, 49) âyetini göstermiştir.
    (alıntı)

9. Alt 04-22-2009, 23:41 #19
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Filistin meselesinde, hangi ayet açık? Onu anlayamadım. Bir asar mısınız, mümkünse?

selam mü'minlerin üzerine olsun.
    İnsanların özgüvenleri bir kere kırıldığında çözümü vahyin dışında aramaya başlarlar.
    "Allah ın siyasetini inkar etmenin onu inkar etmek olduğunu anlamamız için O nun kitabında şöyle kısa bir yolculuğa çıkmamız lazım"
    Bu ayetle başlayalım isterseniz devam ederim epey derledim.Kısa bir giriş

"Aranızda bir şey hakkında ihtilafa düşerseniz onun hakkında hüküm vermek Allah a aittir." ( şura 10)
    "...Kim Allah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte kafirler onlardır."(maide 44)
    "... Ve kim Allah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte zalimler onlardır".(maide 45)
    ..."Kim Aallah ın indirdiği ile hükmetmez ise işte onlar fasıklardır"(maide47)

10. Alt 04-22-2009, 23:47 #20
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Maide 44 ile 47 arasinda sizce fark var mi? Bu ayetlerde neler anlatilmak isteniyor? FASIK ve Kafir aynimidir? Degil ise bu ayetleri bu sekilde tanimlamamiz siyak ve sibak bütünlügüne ters düsmez mi? ya da eksik kalmaz mi?

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.