Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti
Sizin ''amaçlarının o olmadığı ortadadır '' demeniz bütün sorunu ortadan kaldırdı. Kafamın hemen üstünde bir ampül yandı...Dünyaya bakış açım değişti...Haydi bütün hukuk öğrencileri daha güzel bir türkiye için elele......
Sizin ''amaçlarının o olmadığı ortadadır '' demeniz bütün sorunu ortadan kaldırdı. Kafamın hemen üstünde bir ampül yandı...Dünyaya bakış açım değişti...Haydi bütün hukuk öğrencileri daha güzel bir türkiye için elele...
sizin kafanızın üzerindeki ampul önemli değil ortada bir yanlış anlaşılma var ben bunu açıklıyorum ve açıkladım dileyen okur anlar çünkü yapmadıkları bir şey için eleştiriliyorlar bu kanı yayıldı ve evet gerekirse birleşir yanlışların üzerine gideriz doğrudan adaletten yanayız!
Yanlis anlasilma degil, ortada yanlis yapilan bir yanlislik var. Bu duman grubunu degilde bu yaptiklari parcadaki o kismi düzeltmeyecek. Herseyi bir kenara biraksam sadece cümleyi elestirsem o zaman nokta koyarmiyiz Cünkü benim acikcasi duman grubunun kendi haliyetleri ilgilendirmiyor beni ilgilendiren KISIM o cümledir. Onun disindaki tüm gercek sanilan gerceklikler dahi angaryadir.
dumana yapılan ateist kafir gibi eleştiriler bir tarafa bırakılır yapmak istediklerinin hakaret olmadığı ama cümlenin yanlış anlaşılabileceği söyleniyorsa hepimiz hem fikiriz amaç o olmazsa da kullanım hatalı yapılmış denirse evet noktayı koyarız
Müslümanim demisler baslarda bununla da alakali mesajim mevcuttur. Müslümanim diyen bir kisiye benim söyleyecek neyim olabilir. Ben konunun burasinda zaten degilim. Yanlis anlasilmamislardir aksine yanlis yapmislardir
benimde demeye çalıştığım ortada yanlış varsa da yapılan yanlışta kasıt olmadığıdır sanırım aslında aynı şeyden bahsediyoruz ayrıca alptraum seviyeli cevaplarınız için de teşekkür ediyorum
Ben ortada neden yanlış var onu anlamadım. Bence dinin istismarını açıklayabilecekleri en iyi şekilde açıklamışlar ki burda direkt olarak bir yerlerde insanların dini kullanışları konu edilmiştir. En azından ben başka birşey anlamıyorum çünkü artniyetli değilim. Bugüne kadar birçok insan dini o kadar kullandı ki ; kimi zaman siyasi, kimi zaman ticari veya başka kişisel çıkarlarına hizmet edecek şekilde... Ağızlara sakız edilmedi mi şimdi bir kelimesini koruduğunuz kutsal kitap ? Bilen bilmeyen işine geldiği gibi yorumlayıp arkasına cahil insanları takmadı mı ? Ve bu şarkıyı dinlerken işte o ağızlara sakız olmuş o sözleri görüyoruz ve bu sefer olaya farklı açıdan bakanlardan duyuyoruz ki bu pek çoğunuzun zoruna gitmiş anlaşılan. Bu sözler yıllardır sarfediliyor ve birileri hep kazançlı çıkıyor bu sayede ve şimdi bir eleştri yapılıyor bunun üzerine ''kardeşim sen lem yelid diyorsun ama bir yandan da löb yutuyorsun'' Soruyorum bu sözlerin neresi kötü ? Ha eleştriniz sözün kullanılmasıysa, bence bu sözün kullanılması şarkıyı istenilen anlama taşımıştır. Bu sayede insanlar olaya daha tepkili bakıyor bi yerlerde bu konu üzerine tartışıyor ve şarkı da amacına ulaşıp bizlere bişeyler anlatıyor. Anlamak isterseniz tabii !!!
@merve_
bu taş banaydı sanırım Ne söylersem söyleyim aynı şeyleri tekrarlamanız ciddiye alınmadığım hissi uyandırdı ve bende sizi kâle almadım açıkcası.Gerçi siz hukukcular daha iyi bilirsiniz.
@gkhn
6 sayfa yazı yazıldı ve hep söylenenler aynı şeyler bi zahmet okuyuverin.
Madem ki 6 sayfadır aynı şeyler konuşuluyor şu konunun başlığının değiştirilmesi gerekmez mi ? Sizce de kesin bi yargı içeren bu başlık suçlar nitelikte değil mi ? İnternet dünyasındayız ve arama motorlarında bu şekliyle herkesin karşısına çıkıyor ve birileri hakkında emin olmadığımız konu üzerine kesin hükümler içeriyor. Dikkat ettiyseniz yeni üye oldum ve bu mesajla birlikte mesaj sayım 3 e çıkmış ki bunun da nedeni arama yaparken bu başlığı görmekten duyduğum rahatsızlıktır. Ayrıca ayet kısmen kullanılamaz parçalanamaz denmiş. Haklısınız keşke ardından bide Yasin suresini okusaydı Orda ayet okumamışlar okunduğunu söylemişler yani okuyanları kastetmişer ki sadece kötü amaçlı olanları. Çünkü röportajda dini kullanmayıp dürüst olan insanlara lafımız yok zaten biz onların yanındayız demişler. Yani bu adamların işi ayet okumak değil bilmem farkında mısınız . Eğer ayet dinlemek istiyorsanız sesli versiyonları var açar dinlersiniz !
bekke bılıp bılmeden onu acma once bı arastır kımseın dınıde senı lgılendırme z lınkın park dınlerken soruyomusunuz dınını yada emınem gıbı bır varlıgı
yıne de acıklıgım bak adama sormuşlar roportajı ayen alıntıdır:
Ama yine de 'ortada bir yanlış var' yok mu? 'Rezil' isimli parçayı dinleyince haliniz duman diye düşündüm. "Ortada bir dergah var / Devrilir başın yarar / Arkasında tezgah var / Lem yelid ve löp yutar" diyorsunuz. ihlas Sûresi'nde geçen "Lem yelid" ifadesinin ardından löp yutar demenizin amacı ne?
Kaan: Orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. Yani kendine menfaat sağlaması insanların. Ki bu, yıllardan beri Türkiye tarihinde her kesimin yaptığı bir şey. Formlarda ihlas Sûresi'yle dalga geçiyorlar diye alakasız konulara değinmişler. Kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. Konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. Burada fena olan, bunu tespit edip ortaya koymak mı, yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı fena? ihlas Sûresi, çok da güzel bir ayet. Sade ve en güzel ayetlerden bir tanesi. Biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. Ama orada konunun ayetle bir alakası yok. Din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. Ama bunu söyleyip üstüne de bundan çıkar sağlıyorsa onun karşısındayız.