![]() |
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti Sadece bu şarkıdaki sözlere bakarak ''ateizm propagandası yapıyorlar'' denmesi yanlış olur bu konuda haklısınız ama orada ''Albümde yer alan bir çok parçada ahiret'in olmadığını vurgulayan'' yazıyor rica etsem o albümdeki diğer şarkıların sözlerini bizlerle paylaşabilirmisiniz? Google'dan bu konuyu bulup geldiğinize ve ilk mesajınızı bu konuya yazdığınıza göre sizde duman grubunun fanlarından olmalısınız ve sizinde bildiğiniz gibi grup üyelerinden Ari Barokas ve Kaan Tangöze Şişli Terakki Lisesi mezunu, o liseyle alakalı alıntı aşağıda.(ki ermeni olmaları benim için bir sorun teşkil etmiyor, ancak siz ermeni değil dediğiniz için bu yazıyı yazıyorum) Alıntı:
Alıntı:
|
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti Alıntı:
Ortada bir dergah var diyor ki benim bildigim bizim topluca kildigimiz evlerimiz dahi dergah olur ve peki dergah ne demektir Buyrun ; DERGÂH : Cenab-ı Hakk'a ibadet edilen yer. Büyük bir huzura girilecek kapı. Kapı. Padişahların kapısı. Şeyhlerin tekkesi. Peki Allaha ibadet edilen yer Türkiyede kabul ettigimiz yer neresidir? Elbette camilerdir. Camilerden elestiri ile ki Lem yelid cümlesi ibadetlerimizde kullandigimiz Ihlas suresinin basidir ve bu ibadet esnasinda okundugundan bu cümle söylenir. Bilmiyorum ama Duman da plato gibi "ideal devlet" anlayisini "ideal din" gibi yorumuyla lastik uzatir gibi röportajlarindada uzatirlarsa da, bizi kandirmaya kalkma derim. Röportajlarinda "Din adi altinda yapilan olaylara" dikkat cekmek istediklerini ve "Dini" kullanarak is ceviren insanlari söylemisler. Aslinda ne kadarda cok kendilerini anlatmislar degil mi? Bir yandan diyecegimki o adam insanlarin en hassas oldugu yerden giriyor ve o kadar is yapiyor. E ben de ayni seyi Duman icin söyleyemem mi? Kaldi ki, Duman grubu bu sözlerin yanki uyandiracagini bilmiyormuydu? Illaki biliyorlardi ve amaclari da yanki uyandirip popülerlik deilmiydi? E degilse komik olur ki bu piyasada bu türde kim istemez derim. Duman grubu Türk olabilir ve duman grubu müslüman olabilir duman grubu her pisligi yapan birileride olabilir ve bu baglamda elestirmek yanlis olur. Bu durum her kim olurlarsa olsunlar "Lastik" gibi sünecek bir durumdur ve bunun elestirmesini yapamayiz gibi bir durumda söz konusu degil? Elestiriler kirmak icin degil "yapici" olmak icin vardir. Her kim olursan ol, ne olursan ol, EFENDI ol. |
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti Size helal olsun olayı nerelere getirdiniz Ben gerekli açıklamayı yaptım Allah şaşırtmasın diyorum sadece :D Adamların akıllarına gelmezdi sizin bu dediğiniz hinlikler :D neyse ben gider selametle.. |
|
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti ya zaten burda tartısmanın bı anlamı yok herkez kendını bılıyor zaten gereklı acıklamada var kımsenın fıkrının de degısecegını sanmıyorum herkez bıldıgını okuyacaktır |
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti bu arada sarkı sozlerını ıstemıssınız ama toplam 7 tane albumu var dumanın ve butun sarkılarını buraya koymam ımkansız ama ıstersenız sıze ozelden lınk atabılırım |
|
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti Senden Daha Güzel Kimseyi görmedim ben Senden daha güzel Kimseyi tanımadım ben Senden daha özel Kimselere de bakmadım Aklımdan geçen Kimseyi tanımadım ben Senden daha güzel Sana nerden rastladım Oldum derbeder Kendimi sana sakladım Senden daha güzel Kimseleri de takmadım Ölsem değişmem Kimseyi tanımadım ben Senden daha güzel Söz-Müzik: Kaan Tangöze Yağmurun Sabahında Uyandım sensiz, yağmurun sabahında Yuvamız sessiz, ayrılık sonrasında Aşkımız son buldu, yağmurun sabahında Ah! Nereden nereye geldik bu hallere Ah! Geldik gözlere düştük ne hallere Yürüdüm yalnız, hüzünlü sokaklarda Savruldum bahtsız, ayrılık rüzgarında Aşkımız son buldu, yağmurun sabahında Ah! Nereden nereye geldik bu hallere Ah! Geldik gözlere düştük ne hallere Söz-Müzik: Cengiz Baysal Sor Bana Pişman Mıyım Kimseyi beklemedim Kimseden istemedim Hiç kimseye soramazdım O beni bağlar Ben yine durmam Sor bana pişman mıyım Anlamadan geçilmesin Başka yöne çekilmesin Yanlışım yok sanılmasın O beni bağlar Ben yine durmam Sor bana pişman mıyım Doğruyu söyler Hiç bana gülmez Sor bana pişman mıyım Herkesin günahı boynuna Öyle bir adım atarsın Yenilmeden gelirsin oyuna anlarsın Söz-Müzik: Ari Barokas Sevdim Desem Sevdim desem, derken delirsem Sevgilimden ayrıldım, ayrıldım aldırmasam Öldüm desem, derken dirilsem Sevgilimden ayrıldım, ayrıldım aldırmasam Bekler benimle, bir ömür geçer Seni kandırdım, kandırmasam Ellerinde ellerinde Ayrılmak elinde Aşkım desem, derken sıkılsam Sevgilimden ayrıldım, ayrıldım aldırmasam Soğudum desem, derken ısınsam Sevgilimden ayrıldım, ayrıldım aldırmasam Söz: Kaan Tangöze Müzik: Batuhan Mutlugil Bu Aşk Beni Yorar Şarkılar o şarkılar Övünmek zor ölüm çok zor O an gelir sancılar Dayanmak zor durulmaz Ellerimde kan dilimden akar Kime ne bana ne Bu aşk beni yorar Sayfalar o sayfalar Kapanmazlar silinmezler Her an içimi parçalar Okunmazlar yakışmaz Söz-Müzik: Kaan Tangöze Sarhoş Keyfim kaçar ben kaçırmam Elimde olsa hiç takılmam Yalancı dünya kaygılanmam Kederle dolsa da yıkılmam Hayale daldım hiç uyanmam Harcandım harman kaldım Gündüz soldum akşam açtım Haydi babam coş Burada müzik hoş Gerisi bomboş Olalım yine sarhoş Onlar üzer ben üzülmem Elimde olsa hiç düşünmem Ölümlü dünya derde girmem Sevince boğsa da değişmem Hayale daldım hiç gerilmem Harcandım harman kaldım Gündüz soldum akşam açtım Söz-Müzik: Kaan Tangöze Helal Olsun Geceler zehir, geceler kara Uçasım gelir, kanadım yara Yaralar derin seneler kadar Açılın geri Sabah olmuş gün doğmuş Her yerimde karlar Doymadım, dönülmüş deliye Helal olsun aşk olsun Gözlerimde yaşlar Durmadım, dönülmez geriye Geceler benim, geceler bana Unutun beni Söz: Kaan Tangöze Müzik: Batuhan Mutlugil Dibine Kadar Yazdım çizdim hayal ettim Sazla sözden ibarettim Arkamı döndüm emanet ettim Anlayamadın ya Aklım fikrim kaynayınca Söz müzikle ağlayınca Kalbimi açtım ibadet ettim Anlayamadın ya Ama o anladı O beni anladı dibine kadar Güldüm geçtim genceciktim Aşk içinde meşke daldım Kendimi buldum onu kaybettim Anlayamadın ya İyisin hoşsun bir yokuşsun Harbiden bayağı bir boşsun Şarkıya türküye lanet olsun Anlayamadın ya Söz-Müzik: Kaan Tangöze Hayvan Uğraşır bir işle Hep bir hal gidişle Saldıran bakışlar tırnakla dişle Hepimiz bir hayvanız Kanlı dehşet Hep aynı vahşet Önüne gelene sevgini bahşet Hepimiz bir hayvanız İnsan olmak kavgamız Fani dünyalıysan Konumuz aynı hep sonumuz aynı Çıktık ya insanlıktan Yolumuz aynı hep yolumuz aynı yolumuz aynı Kördüğümlü derdi Çözdükçe erdi Doymayan bakışlar birbirini yerdi Hepimiz bir hayvanız Söylediğim sözün Ardında özün Kendini bilirsen açılır gözün Hepimiz bir hayvanız İnsan olmak kavgamız Fani dünyalıysan Konumuz aynı hep sonumuz aynı Çıktık ya insanlıktan Yolumuz aynı hep yolumuz aynı yolumuz aynı Söz-Müzik: Ari Barokas Yalan Yamacımda bir kurt ölmüş aşktan Gel biz kaçalım buradan Dağlara çıkalım ağırdan Yavaş Deli divane olmuştur belki Belki de canına değdi Belli ki başını eğdi Yavaş yavaş E onun adına yalan derler Yamacımda bir kurt ölmüş aşktan Gel biz kaçalım buradan Dağlara çıkalım ağırdan Yavaş Seni soranlara iyidir derdim Belki de yanılan bendim Belli ki daralan sendin Yavaş yavaş E onun adına yalan derler Söz-Müzik: Kaan Tangöze Senin Marşın Sözlerimiz vardır Söylemek zaman alsın Vaktimiz dardır İsteyen yaya kalsın Ellerimiz bağlı İstediği kadar olsun Hislerimiz farklı Öfkeden uzak olsun Doğrusu yok düşün taşın Eğrisi yok fikrin başın Toprak olup giden naaşın Ardından ağlaşın Doğrusu yok düşün taşın Eğrisi yok fikrin başın En güzeli insan olmaktır Artık kaynaşın İstediğin yere var Desturun sanat olsun Aşka gönül verdin Kolların kanat olsun Doğrusu yok düşün taşın Eğrisi yok fikrin başın Toprak olup giden naaşın Ardından ağlaşın Doğrusu yok düşün taşın Eğrisi yok fikrin başın En güzeli insan olmaktır Artık kaynaşın İşte kalem işte kurşun Böyle biter senin marşın Bestelenirken ben ordaydım Artık siz paylaşın Söz-Müzik: Ari Barokas Paranoya Ortada birileri var ,ortada birileri var Ortada birileri birileri var Orda da birileri var, orda da birileri var Orda da birileri biri var Burda da birileri var,burda da birileri var Eli var,kolu var,kuyruğu var Arkamızdan koşarlar Eni var,boyu var,boynuzu var Aklımızı alırlar Biri var seslerinden Biri var sözlerinden Biri var,biri var bana inanmaz seslerinden yazdım şarkılar Biri var,biri var bana inanmaz sözlerinden çaldım satırlar O odada birileri var,o odada birileri var O odada birileri birileri var Bu odada da birileri var,bu odada da birileri var Bu odada da birileri biri var Şu odada birileri var,şu odada birileri var Söz-Müzik: Kaan Tangöze İyi De Banane Yepyeni bir insanımız var Akıl yolundan öylesine uzaklar Aralarında hoş bir uyum var Ayıp değil mi, hiç mi umursamazlar Altınlarınızı çaldılar Topraklarınızı verdiler Tarihi baştan yazdılar İyi de bana ne İnsanlığımızı ezdiler Aydınlığımızı kestiler Ülkeyi çoktan sattılar İyi de sana ne Yepyeni bir insanımız var Düşünmeden ah, kardeşini boğazlar Laf aramızda, aslında tek bir sorun var Günah değilmiş memlekete olanlar Altınlarınızı çaldılar Topraklarınızı verdiler Tarihi baştan yazdılar İyi de banane insanlığımızı ezdiler aydınlarımızı kestiler ülkeyi çoktan sattılar iyi de sana ne Söz-Müzik: Kaan Tangöze Balık Kaçan balık misali Şu giden kimin yari Takıl ağıma canım Tadına bakacağım Kokan balık misali Baştan çıkardı beni Takıl ağıma canım Tadına bakacağım Sudan çıkmış misali Yoldan çıkardı beni Takıl ağıma canım Tadına bakacağım Söz-Müzik: Batuhan Mutlugil Of Söyle güzel kardeşim of Söyle neden ezersin of Belki bir gün sezersin of Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay... Söyle güzel kardeşim of Söyle nasıl küsersin of Belki bir gün seversin Ay ay ay ay... Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay... Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay... Tanrılara bedelsin Ay ay ay ay ay... Toprak olur gidersin Ay ay ay ay ay... Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay ay... Söyle güzel kardeşim of Söyle neden ezersin of Belki bugün sezersin of Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay ay... Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay ay... Tanrılara bedelsin Ay ay ay ay ay... Toprak olur gidersin Ay ay ay ay ay ay... Sanma sakın özelsin Ay ay ay ay ay... Söz-Müzik: Kaan Tangöze Tövbe Cancağızım dayan Geçmiyor yaran Sıkılma Boşver gitsin aldırma Kor gibi yansın Halinden utansın Hor görme O yansın sen söndürme Dönecek halim mi var Kahrolsun hain dünya Yıllanmış halim mi var Korkarsın Sor zalim günler Beyhude hayaller Öldürme Boş laflarla güldürme Dönecek halim mi var Kahrolsun hain dünya Yıllanmış halim mi var Korkarsın Başka çaremiz mi var Nerde Hala bir ümit mi var Bekle Sol yanım feryat eder Dinle Söyle bu kaçıncı ettiğin Tövbe Söyle bu kaçıncı ettiğin Tövbe Söz-Müzik: Ari Barokas Vals Kalbimi çaldı Ortasından yardı Bir tohum ekti Çok farklı Gölgeye kaçtım Bir yudum su içtim Bin çiçek açtı Yok kimseyi duymadım,canımı sıkmadım Fikrini sormadım ben Yok benim ayarım yok Kaybolan zamanım yok Gel benim şahidim ol Ayrılmaz bir can hayalim ol Aklımı çeldi Ortasından deldi Bir ışık yaktı Çok renkli Gölgeye kaçtım Bir kıvılcım çaktım Bin güneş açtı Yok kimseyi duymadım,canımı sıkmadım Fikrini sormadım ben. Söz-Müzik: Kaan Tangöze Kumbela Şehrin içinden Suyun üstünden Kubbenin altından Yollara çıktık biz Köyün yanından Kahvenin sağından Sazın solundan Yollara gittik biz Bağırmaya, kudurmaya, haykırmaya Geldik, geldik, geldik, geldik... Kal burada bizimle Bu akşam Balın yanından Bademin tadından Tazenin ardından Yollara düştük biz Tozun içinden Göğün üstünden Dumanın altından Yollara vurduk biz Bağırmaya, kudurmaya, haykırmaya Geldik, geldik, geldik, geldik... Kal burada bizimle Bu akşam Söz-Müzik: Cengiz Baysal Ellerin Ellerime Seni gördüm göreli Şaşırdım, dolaşırım bir başıma Seni bildim bileli Kaçırdım şu aklı başımdan Elleri ellerime Gözleri gözlerime Saçları saçlarıma Karışan bir sen olsan Söz-Müzik: Kaan Tangöze buyrun butun sarkıları bunlar |
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu) Ayeti İle Dalga Geçti Mesela Kaan Tangöze'nin of isimli parçasından şöyle bir mısra var. Alıntı:
Alıntı:
|
--->: Duman Grubu Allah'ın (Celle celaluhu )Ayeti İle Dalga Geçti Arkadaşlar öncelikle cumaniz mübarek olsun. Dumanin çikardiği son albümünü nefretle kiniyorum bazi aramizda bulunan öküzler diyeceğim ama demiyorum öküzlere hakaret olur bunun normal olduğunu savunanlar zaten ermeni çocuklaridir hepinizin bu konuda tepkinizi dile getirmenizi rica ediyorum gecelerin yargici |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:24 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük