MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Konu Dışı (https://www.muhakeme.net/forum/konu-disi/)
-   -   Alın buda size kapak olsun... (https://www.muhakeme.net/forum/konu-disi/15846-alin-buda-size-kapak-olsun.html)

emirahmedyasin 03-22-2009 12:18

Alın buda size kapak olsun...

Çok özür dileyerek ve sizin hoş görünüze sığınarak bu konu başlığını yazdım.
Son günlerde ki bazı konuların bizi yıpratması üzerine idi.Affınıza sğınırım...

el_feta 03-22-2009 13:20

--->: Alın buda size kapak olsun...

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37066)
Çok özür dileyerek ve sizin hoş görünüze sığınarak bu konu başlığını yazdım.
Son günlerde ki bazı konuların bizi yıpratması üzerine idi.Affınıza sğınırım...

Anlıyor gibiyim...

alptraum 03-22-2009 14:40

Tam anlayamadim. Güncel olamadigim icin olabilir. Fakat actiginiz bu konudan okuyan ziyaretciler ne anlamali en azindna bizler ne anlamaliyiz. Daha acik olmanizi tavsiye ederim.

emirahmedyasin 03-23-2009 15:55

Benimki bir sitemdi.Ben haram sistemler ile müslümanların kurtulacağını sanmıyorum.YSK da baş örtülü görevliler olamaz diyince alında buda kapak olsun size dedim.

mhmt 03-23-2009 20:17

Gerçekten bazen teşhişler dehşet oluyor. Ama iş tedaviye gelince... sıkıntı.

emirahmedyasin kardeşim. Tedavi nedir sizce?

selametle..

Henna 03-23-2009 20:36

içimden geçenlerse...ki yıllardır geçiyor lakin hani ne ihtilal ne devrim..ne ayaklanma ...ben duymadım ki koşayım tambir tevhid savaşına..hal böyle iken oyları vermessek de 30-40 sene evvelindeki gibi daha beter de olur...ne yapmalıyız..ne yapıyoruz diye sormayın ..ne yapıcaz sadece onu söyleyin.

el_feta 03-23-2009 23:41

Red,bir savaştır... Ahad demekten öte savaşı olmadığı gibi Bilal'in... Savaş istemekten değil,Rablik taslayanlar sizden rahatsız olmuyorlarsa sorun vardır,olurlarsa siz doğru yoldasınız demektir..Sonrası Sünnetullahtır... Tüm Hak Toplumların başına geldiği gibi...
selam ile..

emirahmedyasin 03-24-2009 19:31

Selam ve dua Müslümanlardanım tağutun sistemini reddediyorum diyenlerin üzerine olsun.
Sanal alemde insanları etkilemek bazen de ikna etmek hayli zordur.
Kimin hangi çizgide ya da gerçekten kimlerden olduğunu bilmekte zordur. Belki de sistemin adamıdır. İslami görüntü altında!
“İslami” nick kullanması da beni ikna etmez. Ne suizan nede hüsnü zan yapmıyorum. İslami forumlarda dikkat ediyorum.
En nihayetinde sanal.
Sayın mhmt sizin ısrarla siz ne öneriyorsunuz demenizi anlıyorum. Buyurun size metot evvela tağutun size güzel gösterdiği sisteme “LA“ deyin bakın gerisi kendiliğinden gelecek. Sorunda şuanda Müslümanların ortak tavır sergileyememesi. Siz bir kere biz sizi tanımıyoruz deyin bakın kendileri size nasıl yalvaracaklar. Onlar daha gel demeden siz koşup el pençe divan duruyorsunuz. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma... sözü bile LA demeniz için yeterli değil mi?
Sayın BEKKE otuz kırk yıl öncesine mi dönelim demiş!
Bekir Coşkun un göbeğini kaşıyan adam yazısına taraf olamam. Amma son zamanlardaki tesbitine katıldım. Adam diyor ki:
Adnan Menderese meydanlarda arkandayız, yürü, seninle ölürüz diyenler, Adam idama götürülürken göbeklerini kaşıdılar oralı bile olmadılar.
Bu olay bile izzetsizliği göstermiyor mu? Yarın Tayyip abiyi aldıklarında ne yapacaksınız!? Yoksa her yirmi yılda bir tokat yemek alışkanlık mı yaptı sizlerde!
Lisede olduğumuz dönemlerde vakit namazları için epey çabaladık. Adamlar baktı bunları ikna mümkün değil velilerinize söyleyin imzalı dilekçe getirin çıkın dediler.
Hatta babası eski müftümüydü neydi bayan müdür yardımcısı gelin babamla konuşun ulema yapın kazaya bırakın bizde müslümanız diyordu. Hani artık biz ne dersek o oluyordu. Kendim net biliyorum bizim bir kardeş niye altın yüzük takıyor diye bir hocaya fırça atıyordu hem de Müdür odasında.Mezun olunca herbirimiz biryerlere dağıldık bazılarıyla hiç görüşemiyorum ama
Bazen okuduğumuz lisede şuan okuyan kardeşlerle bir araya gelince soruyorum nedir durum diye eski düzen kalmamış. Yine zorluk çıkarıyorlar hemde daha fazla. Peki ne değişti sözüm ona Müslüman iktidar vardı.
Elinizi vicdanınıza koyun Allah aşkın ne değişti.
Müslüman kardeşimize işkence eden NAMAZ MOLASI veriyor! Eski hadise değil yeni. Bacların baş örtüsünü Müslüman abiler açıyor. Kimseden teşekkür yada destek beklemiyorum sizin duruşunuz bu kadar zayıfmı?
Günümüz Müslüman profili ara sıra meyhane, arasına..........,, ara sıra cami, çok nadirde olsa KUR AN acı ama durum bu.
İlla oy verecekseniz buyurun verin. Kime isterseniz ona verin ha bu arada CHP de olur. Olmaz demeyin odamlar o kadar açılım yaptılar bence yeterli.
Dikkat ettiniz mi yasaklar hep “Müslümanlar” iktidardayken konuldu.
Bırakın müslümanları oy vermeye iknaya çalışmaya sizin “İSLAM” anlayışınız size bizim ki bize. Elbet görüşürüz ötelerde. Ben oy vermeyecem haramdan korunacam ya siz ?

mhmt 03-24-2009 20:18

Yazınızın çoğu yeri sorumla alakasız. Ben tedavi nedir, dedim. Bana yol göstermemişsiniz. Başkalarının yaptıklarını eleştirmişsiniz sadece. Bunları sormadım. Sizce tedavi nedir, bu kadar.
...

Öncelikle; siz yanlışları gösterme ayıklama derdine girerek kendinizi çıkmaz içine atarsınız. Siz doğru olun ve doğruyu gösterin, bu sizin en önceliğiniz olsun. Bu halde iken, yanlış size zarar veremez (Maide 105.Ayet). O zaman yanlışları göstermeye çalışmadan büyük yol katedersiniz. Yani; bırakın kimlikleri, nickleri.. bunlar ölçü değil.
...

Tağutun bize güzel gösterdiği sistem nedir? Açık ve tarifle yazın.

Ben şimdiden şu düşüncemi yazmış olayım, mevcut sistem ile iligli olarak. Ben bu sistemin KÖKÜ'nün çürük olduğunu düşünüyorum. Komple değişmesi gerekir, diyorum. Çünkü bu sistem; adaletsizliği, zulmü, haksızlığı, baskıyı, eğitimsizliği, soygunculuğu vs. doğuruyor. Bu değişim sizce nasıl olur? Bari bu şekilde soruyum.
...

Alıntı;
Bu olay bile izzetsizliği göstermiyor mu? Yarın Tayyip abiyi aldıklarında ne yapacaksınız!? Yoksa her yirmi yılda bir tokat yemek alışkanlık mı yaptı sizlerde!

Tayyip kim? :)

Tokattan kastınız, Darbe heralde. Bunu aşağıda açıklayım.
...

alıntı;
İlla oy verecekseniz buyurun verin. Kime isterseniz ona verin ha bu arada CHP de olur. Olmaz demeyin odamlar o kadar açılım yaptılar bence yeterli.

Bu cümle anlaşılmadığımı gösteriyor. Uzatmadan kriterimi yazıyım.
Bir görüş; siyaseti IMF, AB, ABD ve İsrail ekseninden çıkarak yapmadığı müddetçe başarı elde edemez. Bunları bilmezsek, CHP'nin başörtüsü açılımını yeterli zannedersiz. İnsan doğru ile yanlışı ayırt edebilir. Nasıl, derseniz "akıl" nimeti ile. Bu nimet kullanılmazsa ifsada çalışır, kullanılırsa İslah'a çalışır. Bu İslah çalışması ise; Şuurlu müslümanca yapılır.
...

Alınıt;
Dikkat ettiniz mi yasaklar hep “Müslümanlar” iktidardayken konuldu.
Bu yanlış bir ölçüdür.
Efendimizin hayatını okumuşsunuzdur. Orada ne görürsünüz? Peygamberlikten önce "Muhammed'ül Emin" sıfatıyla çağrılan ve herkesin güvenip sevdiği bir insan iken; "ben peygamberim" dedikten sonra görüdüğü zulum, işkence, baskı, hakaret, alay edilme ile karşı karşıya kalan bir Peygamber. Peki, Efendimiz yanlış yaptığı için mi hakaret ve baskı gördü? Hayır, hakkı söylediği için..
Yani; müslümanlar ne zaman İslam Düşmanların çarkını bozmak isterse, o zaman baskı ve zulümlerin artması doğaldır. Burada önemli olan, efendimizin etrafındaki sahabeler gibi bizimde doğru bildiğimizde sebat etmemiz ve dönmememiz, yılmamamızdır. Çünkü, sömürü ile geçinenler Adil Düzen istemezler ve hoşlarına gitmez. Bu düzeni değiştirmek isteyenler ne zaman çıkmışsa aynı şekilde İslama saldırılar artmıştır. Bu, hakiki müslüman idarecilerin yanlış olduğunu değil, bilakis doğru olduğunu kanıtlar. Çünkü doğru ve Hak, zalimlerin istemeyeceği ve gördüklerinde karşı çıkacakları bir düzendir. Burada biz bu doğruya ne kadar destek veriyoruz, kriter budur.

alıntı;
Bırakın müslümanları oy vermeye iknaya çalışmaya sizin “İSLAM” anlayışınız size bizim ki bize. Elbet görüşürüz ötelerde. Ben oy vermeyecem haramdan korunacam ya siz ?

İlle oy verin, demiyoruz. İsteyen oy verir ama oy vermenin ne demek olduğunu anlatıyoruz. Bu anlatmamız hoşunuza gitmez ve doğru bulmazsanız, amenna. Ama ben sizin doğrularınıza saygılıysam, sizde saygılı olacaksınız.
Haramdan korunmaya gelince, mesele devletin Laik, Demokratik düzeninden korunmuş olmak mı? Peki, bu düzende vergi vermekte haram mı? Değilse, neden?

selametle..

emirahmedyasin 03-25-2009 14:30

Selam müminlerin üzerine olsun...
Ben yazımda yeterli açıklamaları yaptığım kanaatindeyim.Siz anlamak istemediiniz için bana siyasi söylem ile sorular yöneltiyorsunuz.Ben size LA diyebilirmisiniz diyorum siz bana verginin hükmünü soruyorsunuz. O kadar farklı yazıyoruz ki gün geçtikçe fertleri daha iyi tanıyor gibiyim.
Ben neden oy vermediğimi bir sürü madde ile yazabilirim ama siz neden verdiğiniz yazabilirmisiniz. Eğer hayatınıza ilahi kelimetullah yön veriyorsa emin olun tek cümle yazamazsınız.Yok eğer demokrsi ise kitaplar yazabilirsiniz.
Ben gücünü vahiden alan fikirlere saygı duyarım saygı kavramı bende laçka değil.Diğer fikirlere saygı duymam bir şeyde demem.
CHP nin açılımı sizin için yeterlidir diyorum benim için sistemin kendisi hata.
Ben İslam anlayışının sulanmasının bize ilerde sorunlar yaşatacağını söylüyorum siz siyaeti savunuyorsnuz.
Ben Adnan menderesi gündeme getirdim aynısı Tayyip Erdoğana yapılırsa ne yaparsınız.

alın bu haberde size
(Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararlarının kesin olduğunu ve uyulacağını belirterek, ''Beğensen de beğenmesen de uyacaksın'' dedi. Adalet Bakanı Şahin, Antalya'daki yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani ile Serik ilçesine bağlı Belkıs beldesinde, belediye başkan adayı Hümmet Mert'in seçim bürosunu ziyaret etti.)
selam ve dua ile...

mhmt 03-25-2009 15:52

Söylediklerimi çarpıtmaya gerek yok.
Konuları karıştırıyorsunuz. Bu sistemde siz "La" dediğinizi söylüyorsunuz, amenna. Bu sistem için sadece "oy" meselesine mi "La" dediniz peki? Vergi vermenin hükmü nedir, aynı sitemde? Çok mu zor soru sordum. Aslında soru zor değil, özeleştiri yaptırıcı...!

Şöyle düşünün: Neden oy vermiyorsunuz? Sebepleri tek tek yazın. Sonra bunu vergi vermek ile kıyaslayın? Oy vermek ve vergi vermek, düzene destek olmamak için yaptıklarınıza ne kadar uyuyor? Farkları ne?

Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye.. AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye.. ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..Eğitimimiz kof olmasın, önemli olanın binaların güzelliği değil, verilen eğitimin güzelliği olduğu öğretilsin diye..Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!

Gün geçtikçe herekesi daha iyi tanıyor gibiyim, faslını geçin. Tanıyamazsınız. Nette zahirden hüküm verirsiniz ama tanıdığınızı iddia etmeyin. Daha kriter olarak yazdıklarımı bile okumamışsınız. Bu düzende başörtüsü, İmam Hatip gibi sorunlar İşbirlikçi İktidarlar yüzünden başımızda dert. Size siyasi kriteri yazdım. AB, ABD, İsrail ve IMF.. Bu 4'lü zehiri toptan ya da sadece 1'inin yutan hiçbir iktidar bu sorunları daha büyük bir taviz vermedikçe çözemez. Mesele Türkiye'de Laikliğin "Din Düşmanlığı" olarak tatbik ettirilmesi. Mesela; Fransa da Laik devlet, Portekiz'de. Orada Laiklik dine baskı gibi uygulanmaz. Türkiye'de Laiklik Din Düşmanlığı gibi tatbik edildiği için siz tatbik kısmını, Laiklik zannediyorsunuz. Pekala; Türkiye'de, Fransa ve Portekiz gibi başörtüsü serbest olsa; Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını ya da YSK'nın kararı için ne diyeceksiniz? Bu açıklamalar ve yasaklar olmayacak, bu düzen düzelmiş mi olacak size göre?
...

Ben, Laik düzeni savunmuyorum. Ama sizin eleştirileriniz uygulama safhasından öteye geçemiyor. Bu yüzden uygulayıcılar ile uygulanan sistemi ayrımak gerekiyor.

Ayrıca; fikirsel münazara ediyoruz. Düşman değiliz. Yazılarınız da alınganlık seziyorum. Eğer tartışmak istemezseniz ya da beni Batıl düzen savunucusu gibi görüyorsanız söyleyin. Bırakalım ya da ben daha açıklayıcı yazım kendimi :)

selametle..

Henna 03-26-2009 00:58

emirahmedyasin...bağışla ama yavaşla aynı zamanda..ithamların çok keskin...hüsnü zan yapmamışın ama sui zannın beni feci kırdı..hiçde bu sözlerin adrese gitmedi...oy vermeyi bırak katiyyen ömrümce ilgilenmediğim bir husus..hak olan sadece nedir iyiden iyiye anlamaya çalışıyorum..ama bu hak sadece sizin yazınızda gizli değil..elbette haklı olduğunuz yer çok...ikna etmek değil mesele.Alahın bir hükmü ve kanunu var...biz de La ilahe illallah diyoruz..asla imanımdan şüphe etmem ettirmem..yorum kabul etmem......burada herkes kendine yansıyan hakikatlerden bir sonuç resmediyor...kalbimizi açıp bakmadınız.Kimse laikliğe düzene ve hertürlü bedbahtlığa oy vermiyor istemezde..Allahın bir takdiri dünya sınavlarından biri...başımız dik ..la der ve gideriz.Sırtını Allaha dayamış harika insanlarda tanıyorum.kimseden korkmuyoruz.La demek için.oy vermek hakkında bir kararım yok ama kimseyi asmıyorum tartmıyorum...herşeyin en doğrusunu Allah bilir..hüküm vermek ve çıkarmakdan korkarım...

emirahmedyasin 03-26-2009 11:04

Selam mü'minlerin üzerine olsun
Sayın mhmt sizin beni anladığınızı hiç ama hiç sanmıyorum alışmışsınız kırparak cevaplamaya
Şu yazdıklarınız size ait ise zaten yolunuz belli
(Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye.. AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye.. ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..Eğitimimiz kof olmasın, önemli olanın binaların güzelliği değil, verilen eğitimin güzelliği olduğu öğretilsin diye..Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!)
Ben ne vergi veriyorum ne resmi törenlere katılıyorum ne memuriyeti düşünüyorum benim gayelerim çook ama çok farklı siz herşeyi dünya kafası ile yorumladığınız için söylemleriniz hep tedbir risk sıfırında altında.Bir kere oy verme gerekçeleriniz dünya kafası ile tamam iyide vahyin vicdanlara sıkıştırıldığı bir düzeni böyle gözü kalbi kapalı kabul etmeniz sizce müslümancamı.Ben neden oy vermediğimi vahye dayandırarak uzun uzun size izah edecem. Kalbimin ilerde sapıtmasından Allah a sığınırım.Ben ümmet konusunda hissiyatımın iyi olduğunu düşünüyorum ne anne,baba, ne yar,nede ilerde olma ihtimali olan çoluk çocuk hiç kimsenin şu vahiden bir gram önde değeri yok benim için. Ama kendimce ümmetin kurtuluşu için bir şeyler düşündüm.
Eğer gerçekten samimi olanlardan iseniz buyurun acizane benden Ümmetin kurtuluşu için kafa yorulmuş eylem planı.

Ümmetin kurtulması için
Evvela RAHMAN dan olmayanlara “LA” denilmesi
1-İslami aile yapısının tekrar canlandırılması
2-Ailede büyük bir birliktelikle davaya sahip çıkılması
3-Kadının kesinlikle ihmal edilmemesi ve yetişecek nesillere rehberliğinin sağlam olması için ona gereken değerin verilmesi.
4-Çocukların tüm baskılara rağmen gizliden açıktan vahi doğrultusunda yetiştirilmesine gereken hassasiyetin gösterilmesi
5-Evde her gün en az yirmi dakikanın Ümmetin sorunlarına ayrılması aile ile gidişat üzerine istişareler yapılması.
6-Erkeğin hanımı ile ayrıca istişare yapması ve birbirlerine gelecek belalara sabredeceklerine dair sözlerini tekrarlamaları.
7-Başörtüsü ve Namazın hafife alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesi.
8-Kız çocuklarına daha bir hassas eğitim verilmesi
9-Çocuklarını mümkün olduğunca ilk ve orta öğretimden uzak tutmaları
10-Müslümanlarla daha fazla zaman geçirilmesi ve namaz kılmayan ibadette gevşek olan Müslümanların teşvik edilmesi
11-Duruşun net olması gelebilecek belalara sabredilmesi
12-Haram sistemlerden umudun kesilmesi
13-Bizi zalimlerden ve onların zulmünden sadece Allah kurtarır bilincinin şerksiz şüphesiz oturması
14-Müslümanların haramzadelerle olan münasebetlerini kaldırmaları.
15-Paralarını zalimin bankalarından çekmeleri
16-Çocuklarını tağuta hizmetkar olarak göndermekten vazgeçmeleri
17-Müslüman adı altında kurulan partilere zerre oy vermemeleri
18-Müslüman ın İslam adı altında yapılan işlerde kandırılamayacağının tüm insanlığa gösterilmesi
19-Vergilerin olabildiğince haram hazineden kaçırılması.
20-Zekatla zayıf Müslüman kardeşlerin yardımına koşulması
21-İslami doğrultuda camaatsel kinlerin bir kenara bırakılması.
22-Bizleri birbirimiz den ayıran cemaat yada İslam görüntülü alimlerin dinlenmemesi
23-Cihada giden kardeşlerimizin yetimlerine bakılması namuslarına laf getirilmemesi.
24-Onlardan maddi ve manevi desteğin kesilmemesi.
25-Her evin şehadet evine İslam ocağına çevrilmesi
26-Akrabalara mümkün olduğunca gidilmesi ve İslam olmayanların İslam a davet edilmeleri.
27-Ara ara Müslüman kardeşlerle çay sohbetlerinde mümkün olduğunca bir araya gelinip dert ve sıkıntılarının sorulması ihtiyaçlarının gidrilmesi.
28-Müslüman kardeşe gerken değerin verilmesi evvela onun gönlünün hoş tutulası.
29-Felsefe ve ba’tıl karıştırılmış İslami yorumlardan uzak durulması.
30-Bütün bunlar yapılmaya gayret edilirse biiznillah Ümmet canlanır.

emirahmedyasin

emirahmedyasin 03-26-2009 11:24

(Ayrıca; fikirsel münazara ediyoruz. Düşman değiliz. Yazılarınız da alınganlık seziyorum.) mhmt
Ben dünya kafası ile olaylara bakmadığım için sizden daha çok yıprandığım doğru.Bu benim iç dünyam farklı bir durum sizin anlamanızı beklemem benim şahsi kinimde yok.Sevdiğim insanları hala seviyorum iki yazısı ile gönlümden silmem.

mhmt 03-27-2009 04:05

Yolum belli, yukarda yazdıklarım evet ama bunlar sizce DÜNYA KAFASI'mı?
Bakın izah edeyim ne olduklarını, sizde anlayın.
..
Demişimki:Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye..
Açıklaması:Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üstünde oynanan oyunlardan biri ve en güçlüsü Ekonomik oyundur. Bu oyun IMF ile sağlanmaktadır. IMF=Faizci Kapitalist Düzen Ekonomisidir. Faiz, haramdır. Kapitalist düzen, anti-adil düzendir. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Adaletsizliği ve sosyal eşitsizliği körükler.

Peki, burada İslama aykırı olan yer neresi? Bilakis, İslam'ın istediği Ekonomik ve Dünya düzeni bu değil mi?
...

Demişimki: AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye..
Açıklaması: AB gibi Hıristiyan kluplerinin kapısında ülkemiz bekletilerek, İslam Devletleri ile birlik olması engellenirken; ben bu politikaların İslam Birliğine zarar verdiğini söyleyerek, bunun aksine ümmet bilinci ile birlik olmamız gerektiğini söylemişim. Bu İslama mı ters? Yoksa, Dünya kafası mı?
...

Demişimki: ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..
Açıklaması: ABD ve İsrail gibi para güçleri ile dünyaya istediği dengeyi verebilecek konuma gelmeyi planlayan devletlerin emirlerini uygulamak, (Irak'ı vurması için ABD'nin emrine verilen 6 havaalanı ve 7 liman gibi) meselelerinin İslama ve Müslümanlara zarar verdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu, bilakis Gücün Allah'tan alınması gerektiğini ve MAİDE 105'e göre, biz doğru olunca, yanlışın bize zarar veremeyeceğinden emin olmak gerektiğini kastettim. Yanlış mı sizce? İslama ters mi? Yoksa Dünya kafası mı?
...

Demişimki:Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..
Açıklaması:Adil düzende muamele etmek, IMF Ekonomisinden uzak, Faizden uzak, Hak düzen içinde, İslam'ın istediği şekilde, Ecdadımızın yaptığı şekilde muamele etmektir. Halkın parasını, gücünü, eğitimini, herşeyinin İsrail lehine, çıkarına aktarmaktan uzak olmak demektir. Bu cümle, Dünya kafası mantığında mı sizce? Yoksa gerçekte İslam'ın istediği düzenden mi bahsediyor?
...

Demişimki:Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!
Açıklaması: Bu kalkınma tipi en güzel kuş kanatları ile izah edilir. Maddi kalkınma; Ekonomik olarak, Silah olarak vs kalkınma demektir. Manevi kalkınma ise; en başta İman sahibi, Dinin yönden ahlaklı, Ahiret inancına sahip, İslam'a göre düzen nedir bilen ve bunu uygulamay gayret gösteren düşünce tipinde kalkınmadır. İşte kuşta iki kanat var; biri olmadan öteki ile uçulmaz. Bu kalkınma tipide böyledir. Maddi ve manevi.
Peki bu İslam'a aykırı mı? Dünya kafası mı?

Bakın benim kastettiğim MANEVİ KALKIMA TİPİ nedir, biliyor musunuz?
Sizin yazdığını 30 maddelik yöntemin; 9.maddesi, 17.maddesi, 19.maddesi(vergi kaçırma kısmı) hariç; diğer kalan maddeleri kapsar.

İşte sizin Dünya Kafası dediğiniz, benim yazdıklarımın hiçbiri İslama ters değil, bilakis hepsi İslam'ın istediği Hak nizamın içinde...

....

Yazdığınız maddeleri bir sonraki sayfada konu edeceğim..

selametle..

mhmt 03-27-2009 05:20

Bakın 30 Maddelik yönteminizden yukarda da ayırdığım 3 maddeyi yazıyorum ve bu konularda sorularımı soruyorum.
...
Çocuklarını bu düzenin eğitiminden uzak tutmak mı kastınız? Peki mantığı nedir? Biliyor musunuz, İslam düşmanlarının istediğide tam olarak bu. "Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.
...

Oy vermek demek ne manaya gelir, sizce?

Vergi konusu çok enteresan. Bir ülkede yaşayacaksınız, bu devlete vergi vermeyi yanlış bulacaksınız. Tüm imkanlarından faydalandığınız halde. Elektrik, su, telefon vs imkanlarından bile belki faydalanırken. Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...
Eğer tüm bunlara karşı iseniz, sizin gözünüzde Türkiye Darul Harp'tir. O zaman savaşmanız lazım.
...

Kardeşim sizi eleştirme derdinde değilim. Üslubunuzda benim için hiç önemli değil, benim kriterim değil yani. Sadece yazdıklarıma oranla gün gün biraz daha değiştiriyorsunuz ifadelerinizi. Haliyle manalarda değişiyor. Bu ise uygun değil. İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var. Bu şekilde munazara olmaz. Mesela benim "sizin durumunuzu anlamamı beklememeniz" gibi bir cümle, tamamen SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde :)
...

selametle..

emirahmedyasin 03-27-2009 13:50

Alıntı:

mhmt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37365)
Yolum belli, yukarda yazdıklarım evet ama bunlar sizce DÜNYA KAFASI'mı?
Bakın izah edeyim ne olduklarını, sizde anlayın.
..
Demişimki:Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye..
Açıklaması:Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üstünde oynanan oyunlardan biri ve en güçlüsü Ekonomik oyundur. Bu oyun IMF ile sağlanmaktadır. IMF=Faizci Kapitalist Düzen Ekonomisidir. Faiz, haramdır. Kapitalist düzen, anti-adil düzendir. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Adaletsizliği ve sosyal eşitsizliği körükler.

Peki, burada İslama aykırı olan yer neresi? Bilakis, İslam'ın istediği Ekonomik ve Dünya düzeni bu değil mi?
...

Demişimki: AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye..
Açıklaması: AB gibi Hıristiyan kluplerinin kapısında ülkemiz bekletilerek, İslam Devletleri ile birlik olması engellenirken; ben bu politikaların İslam Birliğine zarar verdiğini söyleyerek, bunun aksine ümmet bilinci ile birlik olmamız gerektiğini söylemişim. Bu İslama mı ters? Yoksa, Dünya kafası mı?
...

Demişimki: ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..
Açıklaması: ABD ve İsrail gibi para güçleri ile dünyaya istediği dengeyi verebilecek konuma gelmeyi planlayan devletlerin emirlerini uygulamak, (Irak'ı vurması için ABD'nin emrine verilen 6 havaalanı ve 7 liman gibi) meselelerinin İslama ve Müslümanlara zarar verdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu, bilakis Gücün Allah'tan alınması gerektiğini ve MAİDE 105'e göre, biz doğru olunca, yanlışın bize zarar veremeyeceğinden emin olmak gerektiğini kastettim. Yanlış mı sizce? İslama ters mi? Yoksa Dünya kafası mı?
...

Demişimki:Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..
Açıklaması:Adil düzende muamele etmek, IMF Ekonomisinden uzak, Faizden uzak, Hak düzen içinde, İslam'ın istediği şekilde, Ecdadımızın yaptığı şekilde muamele etmektir. Halkın parasını, gücünü, eğitimini, herşeyinin İsrail lehine, çıkarına aktarmaktan uzak olmak demektir. Bu cümle, Dünya kafası mantığında mı sizce? Yoksa gerçekte İslam'ın istediği düzenden mi bahsediyor?
...

Demişimki:Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!
Açıklaması: Bu kalkınma tipi en güzel kuş kanatları ile izah edilir. Maddi kalkınma; Ekonomik olarak, Silah olarak vs kalkınma demektir. Manevi kalkınma ise; en başta İman sahibi, Dinin yönden ahlaklı, Ahiret inancına sahip, İslam'a göre düzen nedir bilen ve bunu uygulamay gayret gösteren düşünce tipinde kalkınmadır. İşte kuşta iki kanat var; biri olmadan öteki ile uçulmaz. Bu kalkınma tipide böyledir. Maddi ve manevi.
Peki bu İslam'a aykırı mı? Dünya kafası mı?

Bakın benim kastettiğim MANEVİ KALKIMA TİPİ nedir, biliyor musunuz?
Sizin yazdığını 30 maddelik yöntemin; 9.maddesi, 17.maddesi, 19.maddesi(vergi kaçırma kısmı) hariç; diğer kalan maddeleri kapsar.

İşte sizin Dünya Kafası dediğiniz, benim yazdıklarımın hiçbiri İslama ters değil, bilakis hepsi İslam'ın istediği Hak nizamın içinde...

....

Yazdığınız maddeleri bir sonraki sayfada konu edeceğim..

selametle..

Selam müminlerin üzerine olsun
İzah etmeye çalışayım
Sayın mhmt ben yazdıklarınıza toplu yanlış demedim iyi anlayın.Dediklerinizin gerçekleşmesni Allah celleden dilerim.Tesbitleriniz yerinde.
Şimdi tüm sistemlerin kendine göre iyi yanları var millyetçilik olsun kominizm olsun kapitalizm olsun.Ama bunlar bir yerden düzeltirken dengeyi öte taraftan bozuyorlar.İşte vahi burda bize bak öyle yapma deyip bizi dengeliyor.
Ben diyorum ki müslümanlar demokasi ve diğer sistemlerden medet ummayı kestikleri zaman bu iş olur.Siz sandıkta arıyorsunuz.

emirahmedyasin 03-27-2009 14:14

Alıntı:

mhmt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37366)
Bakın 30 Maddelik yönteminizden yukarda da ayırdığım 3 maddeyi yazıyorum ve bu konularda sorularımı soruyorum.
...
Çocuklarını bu düzenin eğitiminden uzak tutmak mı kastınız? Peki mantığı nedir? Biliyor musunuz, İslam düşmanlarının istediğide tam olarak bu. "Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.
...

Oy vermek demek ne manaya gelir, sizce?

Vergi konusu çok enteresan. Bir ülkede yaşayacaksınız, bu devlete vergi vermeyi yanlış bulacaksınız. Tüm imkanlarından faydalandığınız halde. Elektrik, su, telefon vs imkanlarından bile belki faydalanırken. Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...
Eğer tüm bunlara karşı iseniz, sizin gözünüzde Türkiye Darul Harp'tir. O zaman savaşmanız lazım.
...

Kardeşim sizi eleştirme derdinde değilim. Üslubunuzda benim için hiç önemli değil, benim kriterim değil yani. Sadece yazdıklarıma oranla gün gün biraz daha değiştiriyorsunuz ifadelerinizi. Haliyle manalarda değişiyor. Bu ise uygun değil. İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var. Bu şekilde munazara olmaz. Mesela benim "sizin durumunuzu anlamamı beklememeniz" gibi bir cümle, tamamen SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde :)
...

selametle..

İzah etmeye çalışayım

Ben şuna kesin inanıyorum eğitim sistemi farkında olmadan çocuklarımızı bizden çalıyor siz istediğiniz kadar evde sağlam eğitim verin.Çocuk öğretmenini örnek alacak ve kişilik kayması yaşayacak.Bu gün başörtüsünü açıp derse giren bacım tavız verdikçe kendini çarka kaptıracak.Sounda ne oluyor biliyormusunuz namaz kılıp müslüman kardeşine işkence eden bir görevli...konu uzun
Müsüman eğer sözünde durmayan siyasetçiyi ve vahiden uzaklaşan siyasetçiyi kendinden medet ummayacak şekle getirirse müslüman izzetini kazanacak ve siyasiler münafıklığı bırakcaklar.Bakın süleyman demirellere...nasıl da sömürdüler.
Ben bunu söylerken şu soru geir dedim akıllara ama sonra dedim anlarlar yazmadım.Elektirik ,köprü,yol...bunlarıda mı vermeyecez.
Sistem zaten karabasan gibi nefes alsan haraç kesiyor.Benim kastettiğim gelirin saklanması ve inanın şu müslümanlar paralarını bir saklasınlar bakın çarklar nasılda durur.
(Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...)mhmt
Bu şık aslında çok garip traji komik pardon hangi güvenlik.? Hangi yargı?şaka yapıyorsunuz diye anlıyorum bunu.
(İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var.)mhmt
Radikal mi bunu anlamadım.Benim hitapta yaptığım hatalar var bunu kabul ediyorum.Daha öncede bir kaç hadise yaşadım bana vahyi getirin beni vahi ile yargılayın geri adım atmazsam o zaman bana deyin siz nefretle yaklaşıyorsunuz.Nitekim takip ettiyseniz geri adım attığım yerler var.Çünkü vahi beni uyardı.THEHAFIZ...başlıklı yazıma bakın.
("Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.)mhmt
Şu yazıdaki namazınızla uğraşmıyorlar ifadesi bile durumu benim gibi göremediğinizi anlıyorum.Siz okula gittiniz mi eğer gittiyseniz vakit namazlarını nasıl hallettiniz özellikle lise yılları büluğ çağı. Bu yazıda şaka gibi.

(Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.)
Siz çocuğun cahilliğini öğütüm sistemi ile mi ölçüyorsunuz.Peki göreve gelenler ne oldu daha beterini yapıyorlar devşirmeler herzaman daha tehlikelidir.
(SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde :) )mhmt
Ben insanları elbet gerçek hali e tanıyamam bu ortamda zaten şüpheli baktığımı söylemiştim.Yazılardan karakter üç aşağı beş yukarı çıkar gibime geliyor.Ha çok dindar görünenede güveniyor muyum ordada itidalliyim.
selam ve dua ile

emirahmedyasin 03-27-2009 14:19

ALLAH GAYEMİZ, PEYGAMBER ALEYHİSSELAM ÖNDERİMİZ, KUR AN YASAMIZ, CİHAD YOLUMUZ, ALLAH YOLUNDA ŞEHADET EN BÜYÜK HEDEFİMİZ
Şehid Üstad Hasan El Benna

Merak etmeyin öyle Kur an ı alt üst edip aman bunlara hangi ayeti göstereyim diye uğraşmadım. Bakın ayete nasılda bütün bir mana içinde düşünen bir “kalp” için yeterde artarda. Yok eğer bu bizi açmadı diyorsanız o zaman yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennemden Allah a sığınalım.

“YALNIZ SANA KULLUK EDER ANCAK SENDEN MEDET / YARDIM DİLERİZ“ (Fatiha suresi)

1- Oy vermenin ey Allah ım baktım senin yardımında gelmeyecek bari bu sistemle senin emirlerini bulmaya çalışıyorum anlamına gelebileceği için.
2- Eğer bir kanun koyucu ya da meclis gücünü Allah celleden alıyorsa o meşrudur. Ve de mesele yoktur.
3- Amma gücünü halktan aldığını açıktan söylüyor ise o zaman Hakka ne oldu?
4- Bir sistemde hakimiyet kayıtsız şartsız milletin deniliyor ise Hakkın hakimiyeti nerede?
5- Allah ın ahkam emirlerine kulağımızı ve gözlerimizi kapatacakmıyız.
6- Allah ın bırakın emirlerine gönderdiği vahiden ufak bir bölüme bile tahammulün olmadığı bir sistemde siz eğer rahatlıkla oy kullanıyorum diyorsanız sizin Müslüman duruşunuzun zafiyet içinde olduğuna işarettir.
7- Firavun deseydi ki: ey Musa bak anlaşalım seninle, sende benim şu’rama katıl kavminede sınırsız özgürlük ama benim sistemime dokunma” Hz Musa kabul etmediyse bende bugün o sistemi kabul etmiyorum.
8- Sizler Allah ile sistemin arasını bulma çabasındasınız. Ben Allah a da vahyine de bu sistemler üzerinden ulaşmayı müslümana yakıştıramıyorum.
9- Bir kere “Atatürk ilke ve ınklaplarına bağlı kalacağıma namusum şerefim üzerime and içerim” sözü sizleri yeterince sistemden soğutmalıydı. Ama siz orada “Allah ı da unutacağıma” lafının yerleştirilmesini mi bekliyorsunuz.
10-Kanun koyucu olarak sadece Allah ı gördüğüm için.
11- İnsan yapısı anayasada değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelere karşılık benimde bağlı olduğum Her şeyin yegane sahibi ALLAH ın emirleri beni düzelttiği için.
12-“İktidara hele bir gelelim” söylemlerinin Müslüman ın var olan enerjisini de yok ettiği için.
13- İnsanperest bir düzen olduğu için
14- Putperest düzen olduğu için
15- Müslüman kardeşlerimin kanları ellerinde olduğu için.
16- Allah ın laneti üzerine olduğu için.
17- Müslüman ı zayıf, silik bir şahsiyete kaydırdığı için
18- Ümmet bilincinden particilik bilincine kaydırdığı için
19- Kafaları vahiden uzaklaştırdığı için.
20- Belamların sayısını arttırdığı için.
21- Aynı hazine içerisine hem kerhane hem meyhane hem de Müslüman ın parasını kattığı için.
22- Allah ın sadece kendi emirleri ile Müslüman ın hükmetmesini istediği için.
23- Alim bile olsa Müslüman ları bizden ayırdığı için.
24- Coşkulu konuşmalar ile kardeşlerimi ateşe kaydırdığı için.
25- Bacımın bir başörtüsü sorunu için bile gayret gösteremediği için.
26- Fuhuş ve neslin uçuruma yuvarlanmasına ses çıkaramadığı için.
27- Demokrasi adı altında Müslüman aile yapımısını dinamitlediği için.
28- Küçük kardeşlerimin kafasını eğitimi ile öğüttüğü için. Buna rağmen Müslüman ın hala onların ipine sarıldığı için.
29- Gün geçtikçe Müslüman ın vahye olan güvenini sarstığı için.
30- Müslüman ı haram düzenini savunan şahsiyetsiz yapıya ulaştırdığı için.
İsim vermeyecem Oy veren bir hocamızı çok sıkıştırdıklarında hocam neden oy verdiniz diye adamcağız gelmeyin üstüme beni zor durumda bırakmayın açıklayamam deyip çocuk gibi ağlıyor. Sizler olaylara rahat odalarınızda rahat ve puslu camlarınızdan bakıyorsunuz. Yazdığınız iki maneviyat kokan yazı ile kendinizi Nebi aleyhisselama komşu zannediyorsunuz.
Siz diyorsunuz ki:
(Pekala; Türkiye'de, Fransa ve Portekiz gibi başörtüsü serbest olsa; Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını ya da YSK'nın kararı için ne diyeceksiniz? Bu açıklamalar ve yasaklar olmayacak, bu düzen düzelmiş mi olacak size göre?)

Bir kere başörtüsü bunun bir ayağı ne kadar özgürlükçü olursa olsun ALLAH ın emirleriyle hareket etmeyen bir düzeni ben tanımam.
Bir kere bizim derdimiz sadece başörtüsü değil onun için diyorum beni anladığınızı hiç sanmıyorum. Mesele sistemin kendisi. Beni diğer Ülkerler ve özgürlük anlayışları bağlamaz. Yine sardık başa. Şimdi bir ülke hem Müslümanlara özgürlük tanıyıp hem de fuhuş a izin veriyorsa bizim için makbul mü oldu. ABD, AB ve İsrail e karşı gelen yalnız Allah ı tanımayan bir sistem olsa ona eyvallah mı diyeceğiz.

emirahmedyasin 03-27-2009 14:56

Hatta merhum Seyydin Kutub un demokrasi ve düzen hakkındaki sözleri emin olun şirke kadar yolu var manasında.Hatta buraya taşıyadanbilirim.
Gerçi seçimler geldi çattı konulardan kim nasıl pay aldıysa aldı. kullanan yine kullanacak kullanmayan yine kullanmayacak en nihayetinde bakıyorumda yararı ne oldu kocaman bir hiç üstüne birbirimizden uzaklaşıyoruz gibi.
Şimdiden hakkınızda hayırlı olsun akp,sp,mhp,chp hangisine isterseniz ona verin pek bir fark yok
Sp' nin Ankara çankaya başkan adayınıda araştırın bakalım ne kadar da "islami!"
selam ve dua ile...

alptraum 03-27-2009 18:04

Simdi konular dagilmis o kadar cok konu icerisine girilmiski emirahmedyasin kardesimizin bir kac sualine ben cevap vermek isterim.

Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her daim heryerde kilabilme imkani vardir.

[QUOTEIT]"Eğer korku içinde bulunursanız, yaya olarak veya binekli iken namazını kılın. Güven içinde bulunduğunuzda da bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin" (el-Bakara, 2/239; bk. en-Nisâ. 4/101-103).[/QUOTEIT]

Simdi bunu neden söylüyorum. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmediginizden bu durumlarin mazuriyet bildirmesi gerekir sizin acinizdan ve bu gibi durumlarda yukaridaki ayeti uygulayabilirsiniz.

Okullar ilim yuvalaridir ve sizin Türkiyede cocuklarin okulda egitim almalarinin dogru olmadigini gösteren bir ictihadiniz mi var, var ise bu fetvayi hangi ehil hocadan aldiniz. Bunlari kaynakli paylasmalisiniz. Türkiyede istenildigi takdirde egitim görülebilecek yerler mevcuttur ve isi zorlastirmadanda durumu nehyetmek gerekir düsüncesindeyim.

Vergi konusunda yine ayni. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmüyorsunuz ve gayr-i islam devleti diyorsunuz o halde gayr-i islam olan bir ülkede yasayan müslümanin sayilan vergiler dahil vermemesini gerektiren FIKHI bir deliliniz var mi? Bu düsünceden emin olmadiginizi belirterek bu konuyu bir daha arastirmanizi temenni ederim.

el_feta 03-27-2009 18:45

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37393)
Simdi konular dagilmis o kadar cok konu icerisine girilmiski emirahmedyasin kardesimizin bir kac sualine ben cevap vermek isterim.

Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her daim heryerde kilabilme imkani vardir.

[QUOTEIT]"Eğer korku içinde bulunursanız, yaya olarak veya binekli iken namazını kılın. Güven içinde bulunduğunuzda da bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin" (el-Bakara, 2/239; bk. en-Nisâ. 4/101-103).[/QUOTEIT]

Simdi bunu neden söylüyorum. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmediginizden bu durumlarin mazuriyet bildirmesi gerekir sizin acinizdan ve bu gibi durumlarda yukaridaki ayeti uygulayabilirsiniz.

Okullar ilim yuvalaridir ve sizin Türkiyede cocuklarin okulda egitim almalarinin dogru olmadigini gösteren bir ictihadiniz mi var, var ise bu fetvayi hangi ehil hocadan aldiniz. Bunlari kaynakli paylasmalisiniz. Türkiyede istenildigi takdirde egitim görülebilecek yerler mevcuttur ve isi zorlastirmadanda durumu nehyetmek gerekir düsüncesindeyim.

Vergi konusunda yine ayni. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmüyorsunuz ve gayr-i islam devleti diyorsunuz o halde gayr-i islam olan bir ülkede yasayan müslümanin sayilan vergiler dahil vermemesini gerektiren FIKHI bir deliliniz var mi? Bu düsünceden emin olmadiginizi belirterek bu konuyu bir daha arastirmanizi temenni ederim.

konuya dahil olmayacağım..Size göre si yok bu işin efendim... TC islam devleti diyen bir kişi var mı hakikaten... Kendi kendinizi kandırmayın... oy ,vergi meselesini vs ayrıyeten tartışabilirisniz...

selam ile...

alptraum 03-27-2009 18:52

Ictihadlara göre ve okuduklarimiza görede Türkiye islam devletidir. Bu durumu kabul etmeyen emirahmedyasin kardesimin ve sizin zannedersem ne gibi ibadetlerini ihya edebileceginin durumunu ayetle göstermek istedim. Islam olmayan bir ülkede dahi müslüman üzerine düsen vazifeleri hatirlatmaya calistim.

Bugün ben ictihadi veren hocalarin Mezhep imamlarinin sözlerini koydum. Sizde buna kiyasen kendi görüslerinizden degil sizin hocalarinizin söylemlerini getirmelisiniz. Burada kisiler kiyas degil ama bu durumun daha iyi gözükmesi acisindan tartisilabilir.

Fakat israrla diyorumki bu konu T.C. Islam devletimidir yoksa degilmidir mevzusu degildir. Hatirlarsaniz bu konuyu münazara etmistik.

mhmt 03-28-2009 01:29

Yine bir kaç ithamda bulunmuşsunuz. Fikri münazalarda ithamlar, fikrin bittiği yerde başlar. Bizim İslam ve Demokrasiyi birleştirmeye çalıştığımız yorumunu yapmışsınız. Sıcak odalarımızda bir kaç dini kelime ardına sığınarak yazdığımızdan bahsetmişsiniz. Siz bunları yazarken soğuk odaya mı geçiyorsunuz?.. Demekki boş-beleş itham etmemek lazım kimseyi...!
...

Yukarda sizin Dünya Kafası dediğiniz sebeplerimi açıkladığımda, bunları sizde kabul etmişsiniz. Çözümlerden biri olarak, siyaseti gösterdiğimde ise karşı çıktınız. Ama bu karşı çıkışla, konuyu farklı tarafa çekerek Fatiha Suresindeki ayete muhatap ettiniz. Hayır! Söylediklerimin aykırı bir yanı yok. Bunu da izah edeyim.

Demokrasi insan iradesinin hakim kılınması şeklinde yorumlanır. Ama oy vermek, oy verilen zihniyetin İslam Hakimiyetini esas alan düşünce ile hareket etmesinde bir sorun teşkil etmez. Çünkü; oy vermek, destek olmak, idareci seçmektir. Aynı şekilde, Halifeler dönemindeki Biatlarda bu şekildedir. İdareci seçmek, idareciliğini kabul etmek içindir. Burada önemli husus şudur: Bir başka konuda da yazmıştım ki; Demokrasi seçim hakkını kullananlara göre Hakkı seçtirir. Eğer, seçiciler yanlışa meyilli ve bilgisiz ise; doğru yanlış gibi gösterilebilir ve yanlışta doğru gibi. Bu yüzden Batının sunduğu "halk ne derse o!" Demokrasisi Hak olanı seçmez. Bizim oy verirken tamam dediğim yer burası değildir. Bu yüzden oyu kime! verdiğimiz çok önemlidir diyip, oy vermek vebaldir diyoruz. Bizim tamam dediğimiz kısım, Allah'ın emrettiği şekilde idareyi mümkün kılmak için çalışanlara oy vermek, destek olmak yani biat etmektir. Halkın idaresini, Hak kabul etmek değildir.

Siz; meclisi Firavun'un emrindeki Şu'ra diye yorumluyorsunuz ama meclis değil sorun olan, var olan düzen. Düzen, meclisin işleyişini bozuyor ve bize uygun olmayan tatbikatlara sevkediyor. İşte, bu ayrımdan sonra meclisin varlığının yanlış olmadığını bilmeli ve meclisin halkı idare edecek yer, halk adına karar verecek mevki olarak görmeli ve orada, bizi temsil edenin İslam Nizamına göre hareket edenler olanını seçmeliyiz. Bu yüzden oy veriyoruz. Bu, Batı demokrasisine onay verip, maddelerde yazdığınız gibi, -haşa- "ey Allah ım baktım senin yardımında gelmeyecek bari bu sistemle senin emirlerini bulmaya çalışıyorum" anlamına gelmez..!

Tüm mesele burası zannedersem.
...

Çocukların eğitimden uzak tutulması konusu: Günümüz eğitim sistemi; öğretmeye, araştırmaya sevketmemektedir. Bu eğitim sistemindeki çarpıklıktandır ama sizin saydığınız nedenler, eğitimden uzak durmak için doğru değildir. Başörtüsü konusu hariç. Taviz verilmemesi gerekir. Bu eğitim sisteminden çıkma bir müslüman, başka bir müslümana zarar verirken, yine aynı eğitim sisteminden geçmiş başka bir müslüman, aynı zararı vermemektedir. Aynı eğitim sisteminin 2 farklı tipi. Şimdi sorun nerededir sizce?
...

Müslüman adı altında kurulan partilere zerre oy vermemeleri konusu: Yaptığınız açıklama, oy vermemeyi siyasetçilerin yaptığı sahtekarlık, münafıklık, ahlaksızlık, soygunculuk, hilekarlık üzerinden delillendirmektedir. Ama bu vasıfların olması, oy vermemek için delil olmaz. Bunun tam tersi; ahlaklı, İslam'ı bilen, hile yapmayan, münafıklık etmeyen bir siyasiye yine sizin mantığınız ile oy vermek gerekmektedir.
...

Vergi vermeme konusuna gelince: Vergi vermemek için kriteriniz anladığım kadarıyla, devletin aldığı parayı islam için harcamaması. Peki; İngiltere gibi gayri müslim bir ülkede müslüman olan bir vatandaş sizce yine vergi vermemeli mi? Evet, mantığınıza göre vermemeli. Bizim ülkemizde; sizin, devletin imkanlarından (az ya da çok) yararlanmanıza rağmen, vergi vermeyi yanlış bulmanız ile; devletin imkanların yeterince yararlandığı halde vergi vermekten kaçınması sonucunu çıkardığımız İngiltere vatandaşı bir müslümanın vergi vermemesi aynı mıdır?
Buradan şunu da çıkarmak mümkündür. Dünyadaki tüm müslümanlar, vergiden kaçmalıdırlar. Tamamen İslam'i Nizam ile yönetilen ülke var mı?

Mesela; Halifeler ya da Osmanlı devleti, sınırları içinde bulunan gayri müslimlerden vergi almıştır. Bu mantığa göre, gayri müslimlerin vergi kaçırmaları da gerekirdi! Öyle değil mi?
...

Okulda namazın engellenmesi ya da başörtüsü konusu ise: Bunlar, İslami bir düzenin gelmemesi için müslümanların önüne koyulan engellerdir. Ama eğer bu anşayıştan uzak, okumamış, cahil bırakılmış, parası sömürülen bir müslüman profili bulsunlar, etliye sütlüye karışmayan (Ilımlı İslam Projesi, bunun içindir) o zaman ne başörtüsü ile uğraşırlar ne de namazlar ile. Dikkat ederseniz; onlar için tarlada çalışan ya da evinde oturan bir bayanın başörtüsü sorun değildir, okuyan ya da çalışan kişinin başörtüsü sorundur. Bireysel ibadetler yönünden değil, İslam'ın düzen yönünden korktukları ile, bireysel yönlere saldırıp saf dışı etmek istemektedir. Mesele bu.
...

Şu konu çok önemli. Hedefi sadece iktidar olan, halkın dini eğitim yönünü önemli görmeyip, iktidara gelmeyle tüm sorunların çözüleceğini düşünmek, toslamaktır. Bu yüzden, 2 koldan çalışmak gerekir. Bir; halkın dini yönünü güçlendirmek için(Çünkü; Rad Suresi 11), iki; idari yönden Müslümanı, İslam Düşmanının vicdanına bırakmamak için.

selametle..

el_feta 03-28-2009 09:32

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37397)
Ictihadlara göre ve okuduklarimiza görede Türkiye islam devletidir. Bu durumu kabul etmeyen emirahmedyasin kardesimin ve sizin zannedersem ne gibi ibadetlerini ihya edebileceginin durumunu ayetle göstermek istedim. Islam olmayan bir ülkede dahi müslüman üzerine düsen vazifeleri hatirlatmaya calistim.

Bugün ben ictihadi veren hocalarin Mezhep imamlarinin sözlerini koydum. Sizde buna kiyasen kendi görüslerinizden degil sizin hocalarinizin söylemlerini getirmelisiniz. Burada kisiler kiyas degil ama bu durumun daha iyi gözükmesi acisindan tartisilabilir.

Fakat israrla diyorumki bu konu T.C. Islam devletimidir yoksa degilmidir mevzusu degildir. Hatirlarsaniz bu konuyu münazara etmistik.

yahu el insaf... hangi ictihadlara göre islam devletidir..sizin ki işkembe-i kübra...
tc'nin ne olduğunu kendisinden daha mı iyi biliyorsunuz..Kocaa devlet ben değilim diyor,siz yok yok siz böylesiniz diyorsunuz... Allah aşkına saçmalamayın..ve hiç de kusura bakmayın... bu ülkedeki en ılıman islami cemaat bile kalkıp bunu demez... sadece ne yapalım bizim gücümüz bu,bu zamanda böyle hareket ediyoruz falan der yani..sizin ki apayrı bir durum...

Ve konuşurken bu husuta dikkatli olun.. Allah'ın tağut dediğine siz hayır islam yurdudur diyor olabilirsiniz... Hani islam nerde??? Düzen bellii,rejim belli....

selam ile...

alptraum 03-28-2009 16:53

elfeta,

Lütfen haddi asmadan konuyu da baska mecraya Kasitli olarak kaydirmadan konu üzerindeki meraminizi su konuda devam ettirebilirsiniz

http://www.muhakeme.net/kemalizm-din...ur-t13224.html

el_feta 03-28-2009 16:59

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 37461)
elfeta

Lütfen haddi asmadan konuyu da baska mecraya Kasitli olarak kaydirmadan konu üzerindeki meraminizi su konuda devam ettirebilirsiniz

http://www.muhakeme.net/kemalizm-din...ur-t13224.html

vallahi hiç kusura bakmayın... Kendi duygusal zaafiyetleriniz olabilir... Bunu dine karıştırmayın,vakıa gün gibi açık olduğundan,uslubumun aldığı halde böyle oluyor... Mesela oy verme konusunda böyle bir uslup takındım mı? -hayır...
yoruma açık dedim,görüş bekledim..Örnekleri arttırabilirim...
Lakin birileri firavunlara da,yok canım onlarda bizden demeye başlarsa hiç kusura bakmasın... tartışılan konu tartışılabilir..buyrun efendim...

selam ile..

emirahmedyasin 03-29-2009 12:57

selam müminlerin üzerine olsun.Biraz rahatsızım konulardan uzak kaldım.
Sayın mhmt ben bu konunun daha fazla uzamasını istemem.Olay gittikçe edebi laf salatasına dönüyor.
Ben fatiha suresinin o ayetini öyle anlıyor ve öyle olduğuna inanıyorum.Siz yine diyorum kendiize aşağı yukarı bir yol çizmişsiniz buyurun devam edin.Peygamberler hiç bir zaman Allah ile isyancıların arasını bulmaya çalışmadılar bende çalışmayacam.Bir kere beni yöneten ilahi kelimetullah diyen biri ANITKABİR de saygı duruşunda bulunamaz.İsterse alleme i cihan olsun.Bunuda "müslüman" dediğiniz siyasiler için dedim.Konuyu dağıtmıyorum anladınzı herhal.Onun dışında devam etmenin bir yararı yok.
Selam ve dua ile...

emirahmedyasin 03-29-2009 13:04

sayın alptraum
Ben yazdıklarımın arkasındayım ve olayı ictihad filan derken karıştırmanın bir anlamı yok.
Okulda namaz kılmak yasaktı biz bunu deldik. Baya da başarılı olduk biraz üsteleyince dediğimiz oldu.Ama silik sessiz devam etseydik inanın tek bir gelişme olmazdı.Okullar da İslama aykırı ne varsa öğretiliyor bu yetmez mi? illa ictihad fıkıh deyip olayı sulandırmak mı lazım.
Benim bu ülkenin toprağı ile insanı ile hiç bir sorunum yok.Sorun sistem.Ve buda Allah ın izni ile er yada geç değişecek.

alptraum 03-29-2009 22:36

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38021)
sayın alptraum
Ben yazdıklarımın arkasındayım ve olayı ictihad filan derken karıştırmanın bir anlamı yok.
Okulda namaz kılmak yasaktı biz bunu deldik. Baya da başarılı olduk biraz üsteleyince dediğimiz oldu.Ama silik sessiz devam etseydik inanın tek bir gelişme olmazdı.Okullar da İslama aykırı ne varsa öğretiliyor bu yetmez mi? illa ictihad fıkıh deyip olayı sulandırmak mı lazım.
Benim bu ülkenin toprağı ile insanı ile hiç bir sorunum yok.Sorun sistem.Ve buda Allah ın izni ile er yada geç değişecek.

Ben hicbirseyi karistirmiyorum elhamdülillah. Siz okulda cuma namazina izin vermeyen ögretmeninize küsüyorsunuzdur ama buna hakkiniz yok. Cünkü bu sistemde sizi DISARIYA gönderme hakki yoktur. Basiniza ufak bir is gelse sizi yok yazmayan ögretmeninizi yakarlar. Siz en dogru olanini ve idareden izin alarak bu durumu tescilletmissiniz ne güzelde almissiniz. Ha dahada izin verilmese mesuliyet sizin degil onlarindir.

Benim anlamakta güclük cektigim hususlar söylediklerinizle celismeniz. Simdi ben Türkiye darul harp desem ve öyle oldugunu kabul etsem o halde sizin beklentilerinizi bekleyemem. Ben diyorumki bu ülke Hanefi, Safii, Maliki ve Hanbeli mezhepleri ictihadlari ile Darul islamdir ve islam ülkesinde bu gibi durumlarin cereyan etmesi beni hayli hayli üzmektedir. Biliyorumki ibadet emrolundugu üzre heryerde giderilebilir. Zorunlu hallerdir. Ben bu yoldan cikarakta Türkiyenin üzerinde oynanan yüzbinlerce oyunu yani derinlere inebilecek zamana yayilmis bir lidere oyumu veririm. Sayet vermez isem ve sizin düsüncenizde var oldugumu düsünür isem ic te örgütlenmeye baslarim ve bu tür ic örgütler yükselemez daha da cok gerilemeye sebep verir.

Siz sanirim xxxxx okulunda okudunuz. Müfredatinizi bilmiyorum ama bu kadar egitimden alikoyacak ne vardir ki? Birde bana sulandirmayin felan demissiniz ikidir sinirlenmeyeyim diyorum yok sacmaladigim vurgulaniyor yok isi SULANDIRDIGIM söyleniyor. Bir deliliniz olmadan konusuyorsunuz. Bakin ben bunu kendim uydurmuyorum maslahat i söylüyorum. Bagli oldugum mezhebi söylüyorum. Siz eger bir mezhebe tabii degilseniz ve bagli oldugunuz cemaat farkli ictihadlarla ilerliyorsa bunlari bize hangi mezhepte oldugunuzu hangi cemaate bagli oldugunuzu söyleyerek aciklamalisiniz ki bende ona göre cevaplayayim.

Bir kere Hanefi mezhebinde iseniz bunlari savunmanizin mümkünati olamaz. Diger mezheplerde ona keza.

Not: Lütfen sacmaliyorsunuz, sulandiriyorsunuz gibi tabirleri kullanmayin ve emin olunki benim dilim sizin yazdiginiz yazilardan daha agirdir kalbinizi kirarim. Kalbinizin kirilmasina lütfen vesile/sebep olmayin.

mhmt 03-30-2009 00:45

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38019)
selam müminlerin üzerine olsun.Biraz rahatsızım konulardan uzak kaldım.
Sayın mhmt ben bu konunun daha fazla uzamasını istemem.Olay gittikçe edebi laf salatasına dönüyor.
Ben fatiha suresinin o ayetini öyle anlıyor ve öyle olduğuna inanıyorum.Siz yine diyorum kendiize aşağı yukarı bir yol çizmişsiniz buyurun devam edin.Peygamberler hiç bir zaman Allah ile isyancıların arasını bulmaya çalışmadılar bende çalışmayacam.Bir kere beni yöneten ilahi kelimetullah diyen biri ANITKABİR de saygı duruşunda bulunamaz.İsterse alleme i cihan olsun.Bunuda "müslüman" dediğiniz siyasiler için dedim.Konuyu dağıtmıyorum anladınzı herhal.Onun dışında devam etmenin bir yararı yok.
Selam ve dua ile...

Öncelikle; Alptraum'un son cümlesindeki uyarıda benim sürekli size yazdığım "itham"larınızı güzel izah etmiş. İthamları bırakın. Konu devam etmesin, önemli değil. Ama itham edip durmanız uygun değil. Fikirler konuşsun yeter. Bırakın benzetmeyi, şunu bunu. Bunlar bir mana ifade etmez.
...

Bir olayın size uygun gelmemesi ile, İslam'a uygun gelmemesi arasında fark vardır. Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Bu forumda aynı konu konuşulmuştu daha evvel. Sizce, anıtkabire giden şirke mi girer? Anıtkabire gitmek ölçünüz olmasın. Ölçünüz, gördüğün işin İslam'A göre olup olmadığı, olsun.

Hayırlısı..

selametle..

emirahmedyasin 03-30-2009 14:51

(Bir olayın size uygun gelmemesi ile, İslam'a uygun gelmemesi arasında fark vardır. Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Bu forumda aynı konu konuşulmuştu daha evvel. Sizce, anıtkabire giden şirke mi girer? Anıtkabire gitmek ölçünüz olmasın. Ölçünüz, gördüğün işin İslam'A göre olup olmadığı, olsun.)mhmt

Bu yazdıklarınızın ne kadar sakat bir düşüncenin eseri olduğunun farkındamısınız.Sizin bence kafanız karışık.

mhmt 03-30-2009 16:04

Siz sakatlığını izah edin, kafam açılsın..!

selametle..

emirahmedyasin 03-31-2009 13:39

Şimdi sayın mhmt cahiliye dönemindeki putları bilirsiniz ismende sanırım hatırlarsınız bazılarını.
Şimdi hocalar genelde put inancından bahsederken eski cahiliyyeden örnek verirler.
Günümüğz insanının eski putlardan alacağı ders yok.Asıl günümüz putlarını anlatmak lazım.Dikilen heykeller, para,kadın... insanı izzetsizleştiren her şey.
Şimdi siz diyorsunuz ki putlar önünde saygı duruşunda bulunanaların yaptığı yanlış ama kesin değil.
Şimdi sorarım eski araplar biz o putlara değil onların ruhuna saygı duyuyoruz diyorlardı.
Sizde günümüz saygı duruşlarını öylemi açıklıyorsunuz. Ha hübel ha dikilen beton ne farkı var...
Sizin daha önceki tesbitlerinizde haklı olduğunuz yerlerde size hak verdim. Ama işi lafla sulandırmanın anlamı yok.
selam ve dua ile.

mhmt 03-31-2009 18:12

Alptraum'un size verdiği uyarıdan sonra yine lüzumsuz laflar kullanmışsınız. Eğer bu kelimeler istiyorsanız bende kullanayım ama kalbiniz kırılır. Böyle ithamları artık bırakın, fikir yazın ve susun. İthamlarınız, yazdığınız fikirlerin sizi bile tatmin etmediğini gösteriyor. Eğer tatmin etse, bunları yazmazsınız. Bir daha yazmayın, sadece fikir yazın yazacaksanız..
....

Anıtkabir olayında şöyle bi cümle kurmadım: Şimdi siz diyorsunuz ki putlar önünde saygı duruşunda bulunanaların yaptığı yanlış ama kesin değil.

Kurduğum cümle: Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Doğru yapıyor denmezin açıklaması: Bu doğru bi davranıştır demek, yanlıştır, manasına gelir. Kesin yanlış yapıyor denmezin açıklaması ise; Şirke gidiyor denmez, şeklindedir. Bu yüzden, Anıtkabire gitmeyi ölçü alırsanız yanılırsınız. Bunu ima ettim. Ve ölçünüzün ne olması gerektiğini yazdım.

Bu cümlelerin manası budur. Kafam karışık değil :) Siz bir izlenim edinmişsiniz ve bu sınrıları kırıp çıkamıyorsunuz. Bu sınrılar sizi çevrelemiş ve zahirin ötesinde geçemiyorsunuz.

Peki; Anıtkabire gitmeyen ama iş başında faiz ekonomisini kaldırmak için uğraşmayan biri sizin için yeterli mi? Muhtemelen, Hayır! dersiniz. İşte burada kriter; eldeki güç ile yapılan işlerin, icraatların İslama uygun olup olmadığıdır.

selametle..

emirahmedyasin 03-31-2009 20:01

sayın mhmt bakın beni kimse ile tehdit etmeyin sayın alptraum ne demiş ben anlamadım ben vahyin bize emrettiğini ve düşündüğümü edep dairesinde açıklarken izin alacak değilim sanal bir gün biter biz yolumuza devam ederiz.
TEMEL KAVRAMLAR diye epey uzun bir konu açtım emek verdim sizde zahmet edin orda demokrasi şirk gibi kavaramları okuyuverin.
selam ve dua ile...

mhmt 03-31-2009 20:30

Alptraum ile tehdit mi ediyorum :)
Sizin ile ilgili aynı sorunu (itham etme) alptraum'da yazmıştı, bende yazdım. Bunu demek istedim, gayet açık değil mi? Yani sadece ben yazsam, belki önyargı gibi görülebilir ama tek ben değilim, manasına gelir bu. İthamlı yazılar değil, fikirsel yazılar istedik. Mesele bu. Ne tehdidi ?!

Benim ilk sorum hala havada, farkındaysanız. Tenkitlerle bi yere varılmaz, bir öneri de sunmalısınız dedim. Devlet yönetime dair ..
Yoksa, yok dersiniz biter. Biz fikirsel çarpışma yapıyoruz, kişisel çarpışma yapmıyoruz.

selametle..

emirahmedyasin 04-01-2009 12:27

selam müminlerin üzerine olsun
Ben yanlış anlamışım helal edin.Şu kadar yazdık aslında çoğu sorunuza da cevap verdim maddeler halinde.Metod ve neden oy kullanmadığımı kanaatimce yeterli açıkladım.
Sizinle tıkandığımız nokta ben haram yollarla İslam ın aranmasına karşıyken siz onları mübah davaya ulaşıncaya kadar idare edebilineceğini söylüyorsunuz.Değilsede açın bakalım.
Konular çok dağıldı gibi itillaflı yerleri maddeler halinde açın siz ne düşünüyorsunuz onuda yazın bende açıklayayım kendi düşündüğümü.
selam ve dua ile...

emirahmedyasin 04-22-2009 22:56

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38064)
Ben hicbirseyi karistirmiyorum elhamdülillah.
Bir kere Hanefi mezhebinde iseniz bunlari savunmanizin mümkünati olamaz

Selam mü'minlerin üzerine olsun.
İmam Azam Ebu Hanife yi yeterince tanıdığınızı düşünmüyorum.İmam ın klasik anlatılış tarzı ne kadar Kur an okuduğu yada ne kadar namaz kıldığı dır.
Ama kimse o nun zalimlere karşı duruşundan bahsetmemiştir.O nun ölümünden sonra çeşitli yerlerde kadılığı kabul eden öğrencileri ki meşhurdurlar onun ictihadlarını almışlar yalnız siyasetini almaya çekinmişlerdir.
Hanefi fıkhının ilerleyişi dallı budaklı.
Bu gün İmam olsa idi sizce ne yapardı."Diyent işleri başkanımı olurdu"
Bir soru daha sizce bir kısım zalim sistemler neden Hanefi fıkhını destekliyor görüntüsüne girişmişlerdir.
Son bir not: İmam nasıl vefat etti ?

emirahmedyasin 07-30-2009 17:02

Alıntı:

mhmt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 38478)

Benim ilk sorum hala havada, farkındaysanız. Tenkitlerle bi yere varılmaz, bir öneri de sunmalısınız dedim. Devlet yönetime dair ..selametle..

Selam mü mninlerin üzerine olsun
Ülkemizde devlet yönetimi nasıl olur:
Bunun tek çözümü vahye bakmakjtır.Bu gün vahye baktığımızda Allah celle yeryüzünde kendi hükümleri ile hükmetmemizi istemekte ve buna uymayanların akibetlerinide durumlarınıda ayetlerde açıkça belirtmektedir.
Peki dönelim bize biz bu gün demokrasi ile yanibeşeri ideolojiler ile yönetiliuoruz başımızda kiadamın namaz kılması Allah katında bir şey ifade edermi etmez.
Niye etmez çünü haram düzenin çarklarından olman seni ateşe sürükler.
Ben soruyorum size bu gün tüm mü minler yahu biz sizin sisteminizi tanımıyoruz oyda kullanmıyoruz deseler ne olur?

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:10 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük