Alın buda size kapak olsun...

emirahmedyasin ´isimli üyeden Alıntı ↑...

Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni

1. Alt 03-30-2009, 01:45 #31
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    selam müminlerin üzerine olsun.Biraz rahatsızım konulardan uzak kaldım.
    Sayın mhmt ben bu konunun daha fazla uzamasını istemem.Olay gittikçe edebi laf salatasına dönüyor.
    Ben fatiha suresinin o ayetini öyle anlıyor ve öyle olduğuna inanıyorum.Siz yine diyorum kendiize aşağı yukarı bir yol çizmişsiniz buyurun devam edin.Peygamberler hiç bir zaman Allah ile isyancıların arasını bulmaya çalışmadılar bende çalışmayacam.Bir kere beni yöneten ilahi kelimetullah diyen biri ANITKABİR de saygı duruşunda bulunamaz.İsterse alleme i cihan olsun.Bunuda "müslüman" dediğiniz siyasiler için dedim.Konuyu dağıtmıyorum anladınzı herhal.Onun dışında devam etmenin bir yararı yok.
    Selam ve dua ile...

Öncelikle; Alptraum'un son cümlesindeki uyarıda benim sürekli size yazdığım "itham"larınızı güzel izah etmiş. İthamları bırakın. Konu devam etmesin, önemli değil. Ama itham edip durmanız uygun değil. Fikirler konuşsun yeter. Bırakın benzetmeyi, şunu bunu. Bunlar bir mana ifade etmez.
    ...

Bir olayın size uygun gelmemesi ile, İslam'a uygun gelmemesi arasında fark vardır. Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Bu forumda aynı konu konuşulmuştu daha evvel. Sizce, anıtkabire giden şirke mi girer? Anıtkabire gitmek ölçünüz olmasın. Ölçünüz, gördüğün işin İslam'A göre olup olmadığı, olsun.

Hayırlısı..

selametle..

2. Alt 03-30-2009, 15:51 #32
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    (Bir olayın size uygun gelmemesi ile, İslam'a uygun gelmemesi arasında fark vardır. Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Bu forumda aynı konu konuşulmuştu daha evvel. Sizce, anıtkabire giden şirke mi girer? Anıtkabire gitmek ölçünüz olmasın. Ölçünüz, gördüğün işin İslam'A göre olup olmadığı, olsun.)mhmt

Bu yazdıklarınızın ne kadar sakat bir düşüncenin eseri olduğunun farkındamısınız.Sizin bence kafanız karışık.

3. Alt 03-30-2009, 17:04 #33
    Siz sakatlığını izah edin, kafam açılsın..!

selametle..

4. Alt 03-31-2009, 14:39 #34
    Şimdi sayın mhmt cahiliye dönemindeki putları bilirsiniz ismende sanırım hatırlarsınız bazılarını.
    Şimdi hocalar genelde put inancından bahsederken eski cahiliyyeden örnek verirler.
    Günümüğz insanının eski putlardan alacağı ders yok.Asıl günümüz putlarını anlatmak lazım.Dikilen heykeller, para,kadın... insanı izzetsizleştiren her şey.
    Şimdi siz diyorsunuz ki putlar önünde saygı duruşunda bulunanaların yaptığı yanlış ama kesin değil.
    Şimdi sorarım eski araplar biz o putlara değil onların ruhuna saygı duyuyoruz diyorlardı.
    Sizde günümüz saygı duruşlarını öylemi açıklıyorsunuz. Ha hübel ha dikilen beton ne farkı var...
    Sizin daha önceki tesbitlerinizde haklı olduğunuz yerlerde size hak verdim. Ama işi lafla sulandırmanın anlamı yok.
    selam ve dua ile.

5. Alt 03-31-2009, 19:12 #35
    Alptraum'un size verdiği uyarıdan sonra yine lüzumsuz laflar kullanmışsınız. Eğer bu kelimeler istiyorsanız bende kullanayım ama kalbiniz kırılır. Böyle ithamları artık bırakın, fikir yazın ve susun. İthamlarınız, yazdığınız fikirlerin sizi bile tatmin etmediğini gösteriyor. Eğer tatmin etse, bunları yazmazsınız. Bir daha yazmayın, sadece fikir yazın yazacaksanız..
    ....

Anıtkabir olayında şöyle bi cümle kurmadım: Şimdi siz diyorsunuz ki putlar önünde saygı duruşunda bulunanaların yaptığı yanlış ama kesin değil.

Kurduğum cümle: Anıtkabire giden bir insan doğru yapıyor denmez, ama kesin yanlış yapıyor da denmez. Doğru yapıyor denmezin açıklaması: Bu doğru bi davranıştır demek, yanlıştır, manasına gelir. Kesin yanlış yapıyor denmezin açıklaması ise; Şirke gidiyor denmez, şeklindedir. Bu yüzden, Anıtkabire gitmeyi ölçü alırsanız yanılırsınız. Bunu ima ettim. Ve ölçünüzün ne olması gerektiğini yazdım.

Bu cümlelerin manası budur. Kafam karışık değil Siz bir izlenim edinmişsiniz ve bu sınrıları kırıp çıkamıyorsunuz. Bu sınrılar sizi çevrelemiş ve zahirin ötesinde geçemiyorsunuz.

Peki; Anıtkabire gitmeyen ama iş başında faiz ekonomisini kaldırmak için uğraşmayan biri sizin için yeterli mi? Muhtemelen, Hayır! dersiniz. İşte burada kriter; eldeki güç ile yapılan işlerin, icraatların İslama uygun olup olmadığıdır.

selametle..

6. Alt 03-31-2009, 21:01 #36
    sayın mhmt bakın beni kimse ile tehdit etmeyin sayın alptraum ne demiş ben anlamadım ben vahyin bize emrettiğini ve düşündüğümü edep dairesinde açıklarken izin alacak değilim sanal bir gün biter biz yolumuza devam ederiz.
    TEMEL KAVRAMLAR diye epey uzun bir konu açtım emek verdim sizde zahmet edin orda demokrasi şirk gibi kavaramları okuyuverin.
    selam ve dua ile...

7. Alt 03-31-2009, 21:30 #37
    Alptraum ile tehdit mi ediyorum
    Sizin ile ilgili aynı sorunu (itham etme) alptraum'da yazmıştı, bende yazdım. Bunu demek istedim, gayet açık değil mi? Yani sadece ben yazsam, belki önyargı gibi görülebilir ama tek ben değilim, manasına gelir bu. İthamlı yazılar değil, fikirsel yazılar istedik. Mesele bu. Ne tehdidi ?!

Benim ilk sorum hala havada, farkındaysanız. Tenkitlerle bi yere varılmaz, bir öneri de sunmalısınız dedim. Devlet yönetime dair ..
    Yoksa, yok dersiniz biter. Biz fikirsel çarpışma yapıyoruz, kişisel çarpışma yapmıyoruz.

selametle..

8. Alt 04-01-2009, 13:27 #38
    selam müminlerin üzerine olsun
    Ben yanlış anlamışım helal edin.Şu kadar yazdık aslında çoğu sorunuza da cevap verdim maddeler halinde.Metod ve neden oy kullanmadığımı kanaatimce yeterli açıkladım.
    Sizinle tıkandığımız nokta ben haram yollarla İslam ın aranmasına karşıyken siz onları mübah davaya ulaşıncaya kadar idare edebilineceğini söylüyorsunuz.Değilsede açın bakalım.
    Konular çok dağıldı gibi itillaflı yerleri maddeler halinde açın siz ne düşünüyorsunuz onuda yazın bende açıklayayım kendi düşündüğümü.
    selam ve dua ile...

9. Alt 04-22-2009, 23:56 #39
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Ben hicbirseyi karistirmiyorum elhamdülillah.
    Bir kere Hanefi mezhebinde iseniz bunlari savunmanizin mümkünati olamaz

Selam mü'minlerin üzerine olsun.
    İmam Azam Ebu Hanife yi yeterince tanıdığınızı düşünmüyorum.İmam ın klasik anlatılış tarzı ne kadar Kur an okuduğu yada ne kadar namaz kıldığı dır.
    Ama kimse o nun zalimlere karşı duruşundan bahsetmemiştir.O nun ölümünden sonra çeşitli yerlerde kadılığı kabul eden öğrencileri ki meşhurdurlar onun ictihadlarını almışlar yalnız siyasetini almaya çekinmişlerdir.
    Hanefi fıkhının ilerleyişi dallı budaklı.
    Bu gün İmam olsa idi sizce ne yapardı."Diyent işleri başkanımı olurdu"
    Bir soru daha sizce bir kısım zalim sistemler neden Hanefi fıkhını destekliyor görüntüsüne girişmişlerdir.
    Son bir not: İmam nasıl vefat etti ?

10. Alt 07-30-2009, 18:02 #40
    mhmt´isimli üyeden Alıntı

Benim ilk sorum hala havada, farkındaysanız. Tenkitlerle bi yere varılmaz, bir öneri de sunmalısınız dedim. Devlet yönetime dair ..selametle..

Selam mü mninlerin üzerine olsun
    Ülkemizde devlet yönetimi nasıl olur:
    Bunun tek çözümü vahye bakmakjtır.Bu gün vahye baktığımızda Allah celle yeryüzünde kendi hükümleri ile hükmetmemizi istemekte ve buna uymayanların akibetlerinide durumlarınıda ayetlerde açıkça belirtmektedir.
    Peki dönelim bize biz bu gün demokrasi ile yanibeşeri ideolojiler ile yönetiliuoruz başımızda kiadamın namaz kılması Allah katında bir şey ifade edermi etmez.
    Niye etmez çünü haram düzenin çarklarından olman seni ateşe sürükler.
    Ben soruyorum size bu gün tüm mü minler yahu biz sizin sisteminizi tanımıyoruz oyda kullanmıyoruz deseler ne olur?