Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her daim heryerde kilabilme imkani vardir.
[QUOTEIT]"Eğer korku içinde bulunursanız, yaya olarak veya binekli iken namazını kılın. Güven içinde bulunduğunuzda da bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin" (el-Bakara, 2/239; bk. en-Nisâ. 4/101-103).[/QUOTEIT]
Simdi bunu neden söylüyorum. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmediginizden bu durumlarin mazuriyet bildirmesi gerekir sizin acinizdan ve bu gibi durumlarda yukaridaki ayeti uygulayabilirsiniz.
Okullar ilim yuvalaridir ve sizin Türkiyede cocuklarin okulda egitim almalarinin dogru olmadigini gösteren bir ictihadiniz mi var, var ise bu fetvayi hangi ehil hocadan aldiniz. Bunlari kaynakli paylasmalisiniz. Türkiyede istenildigi takdirde egitim görülebilecek yerler mevcuttur ve isi zorlastirmadanda durumu nehyetmek gerekir düsüncesindeyim.
Vergi konusunda yine ayni. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmüyorsunuz ve gayr-i islam devleti diyorsunuz o halde gayr-i islam olan bir ülkede yasayan müslümanin sayilan vergiler dahil vermemesini gerektiren FIKHI bir deliliniz var mi? Bu düsünceden emin olmadiginizi belirterek bu konuyu bir daha arastirmanizi temenni ederim.