Alın buda size kapak olsun...

Simdi konular dagilmis o kadar cok konu icerisine girilmiski emirahmedyasin kardesimizin bir kac sualine ben cevap vermek isterim. Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her ...

1. Alt 03-27-2009, 19:04 #21
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Simdi konular dagilmis o kadar cok konu icerisine girilmiski emirahmedyasin kardesimizin bir kac sualine ben cevap vermek isterim.

Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her daim heryerde kilabilme imkani vardir.

[QUOTEIT]"Eğer korku içinde bulunursanız, yaya olarak veya binekli iken namazını kılın. Güven içinde bulunduğunuzda da bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin" (el-Bakara, 2/239; bk. en-Nisâ. 4/101-103).[/QUOTEIT]

Simdi bunu neden söylüyorum. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmediginizden bu durumlarin mazuriyet bildirmesi gerekir sizin acinizdan ve bu gibi durumlarda yukaridaki ayeti uygulayabilirsiniz.

Okullar ilim yuvalaridir ve sizin Türkiyede cocuklarin okulda egitim almalarinin dogru olmadigini gösteren bir ictihadiniz mi var, var ise bu fetvayi hangi ehil hocadan aldiniz. Bunlari kaynakli paylasmalisiniz. Türkiyede istenildigi takdirde egitim görülebilecek yerler mevcuttur ve isi zorlastirmadanda durumu nehyetmek gerekir düsüncesindeyim.

Vergi konusunda yine ayni. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmüyorsunuz ve gayr-i islam devleti diyorsunuz o halde gayr-i islam olan bir ülkede yasayan müslümanin sayilan vergiler dahil vermemesini gerektiren FIKHI bir deliliniz var mi? Bu düsünceden emin olmadiginizi belirterek bu konuyu bir daha arastirmanizi temenni ederim.

2. Alt 03-27-2009, 19:45 #22
    el_feta Mesajlar: 1.168
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Simdi konular dagilmis o kadar cok konu icerisine girilmiski emirahmedyasin kardesimizin bir kac sualine ben cevap vermek isterim.

Siz neden okulda namaz kilamadiniz? Bir insanin abdesti oldugu müddetce namazi her daim heryerde kilabilme imkani vardir.

[QUOTEIT]"Eğer korku içinde bulunursanız, yaya olarak veya binekli iken namazını kılın. Güven içinde bulunduğunuzda da bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin" (el-Bakara, 2/239; bk. en-Nisâ. 4/101-103).[/QUOTEIT]

Simdi bunu neden söylüyorum. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmediginizden bu durumlarin mazuriyet bildirmesi gerekir sizin acinizdan ve bu gibi durumlarda yukaridaki ayeti uygulayabilirsiniz.

Okullar ilim yuvalaridir ve sizin Türkiyede cocuklarin okulda egitim almalarinin dogru olmadigini gösteren bir ictihadiniz mi var, var ise bu fetvayi hangi ehil hocadan aldiniz. Bunlari kaynakli paylasmalisiniz. Türkiyede istenildigi takdirde egitim görülebilecek yerler mevcuttur ve isi zorlastirmadanda durumu nehyetmek gerekir düsüncesindeyim.

Vergi konusunda yine ayni. Siz Türkiyeyi islam devleti olarak görmüyorsunuz ve gayr-i islam devleti diyorsunuz o halde gayr-i islam olan bir ülkede yasayan müslümanin sayilan vergiler dahil vermemesini gerektiren FIKHI bir deliliniz var mi? Bu düsünceden emin olmadiginizi belirterek bu konuyu bir daha arastirmanizi temenni ederim.

konuya dahil olmayacağım..Size göre si yok bu işin efendim... TC islam devleti diyen bir kişi var mı hakikaten... Kendi kendinizi kandırmayın... oy ,vergi meselesini vs ayrıyeten tartışabilirisniz...

selam ile...

Henna bunu beğendi.
  3. Alt 03-27-2009, 19:52 #23
    Ictihadlara göre ve okuduklarimiza görede Türkiye islam devletidir. Bu durumu kabul etmeyen emirahmedyasin kardesimin ve sizin zannedersem ne gibi ibadetlerini ihya edebileceginin durumunu ayetle göstermek istedim. Islam olmayan bir ülkede dahi müslüman üzerine düsen vazifeleri hatirlatmaya calistim.

Bugün ben ictihadi veren hocalarin Mezhep imamlarinin sözlerini koydum. Sizde buna kiyasen kendi görüslerinizden degil sizin hocalarinizin söylemlerini getirmelisiniz. Burada kisiler kiyas degil ama bu durumun daha iyi gözükmesi acisindan tartisilabilir.

Fakat israrla diyorumki bu konu T.C. Islam devletimidir yoksa degilmidir mevzusu degildir. Hatirlarsaniz bu konuyu münazara etmistik.

4. Alt 03-28-2009, 02:29 #24
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Yine bir kaç ithamda bulunmuşsunuz. Fikri münazalarda ithamlar, fikrin bittiği yerde başlar. Bizim İslam ve Demokrasiyi birleştirmeye çalıştığımız yorumunu yapmışsınız. Sıcak odalarımızda bir kaç dini kelime ardına sığınarak yazdığımızdan bahsetmişsiniz. Siz bunları yazarken soğuk odaya mı geçiyorsunuz?.. Demekki boş-beleş itham etmemek lazım kimseyi...!
    ...

Yukarda sizin Dünya Kafası dediğiniz sebeplerimi açıkladığımda, bunları sizde kabul etmişsiniz. Çözümlerden biri olarak, siyaseti gösterdiğimde ise karşı çıktınız. Ama bu karşı çıkışla, konuyu farklı tarafa çekerek Fatiha Suresindeki ayete muhatap ettiniz. Hayır! Söylediklerimin aykırı bir yanı yok. Bunu da izah edeyim.

Demokrasi insan iradesinin hakim kılınması şeklinde yorumlanır. Ama oy vermek, oy verilen zihniyetin İslam Hakimiyetini esas alan düşünce ile hareket etmesinde bir sorun teşkil etmez. Çünkü; oy vermek, destek olmak, idareci seçmektir. Aynı şekilde, Halifeler dönemindeki Biatlarda bu şekildedir. İdareci seçmek, idareciliğini kabul etmek içindir. Burada önemli husus şudur: Bir başka konuda da yazmıştım ki; Demokrasi seçim hakkını kullananlara göre Hakkı seçtirir. Eğer, seçiciler yanlışa meyilli ve bilgisiz ise; doğru yanlış gibi gösterilebilir ve yanlışta doğru gibi. Bu yüzden Batının sunduğu "halk ne derse o!" Demokrasisi Hak olanı seçmez. Bizim oy verirken tamam dediğim yer burası değildir. Bu yüzden oyu kime! verdiğimiz çok önemlidir diyip, oy vermek vebaldir diyoruz. Bizim tamam dediğimiz kısım, Allah'ın emrettiği şekilde idareyi mümkün kılmak için çalışanlara oy vermek, destek olmak yani biat etmektir. Halkın idaresini, Hak kabul etmek değildir.

Siz; meclisi Firavun'un emrindeki Şu'ra diye yorumluyorsunuz ama meclis değil sorun olan, var olan düzen. Düzen, meclisin işleyişini bozuyor ve bize uygun olmayan tatbikatlara sevkediyor. İşte, bu ayrımdan sonra meclisin varlığının yanlış olmadığını bilmeli ve meclisin halkı idare edecek yer, halk adına karar verecek mevki olarak görmeli ve orada, bizi temsil edenin İslam Nizamına göre hareket edenler olanını seçmeliyiz. Bu yüzden oy veriyoruz. Bu, Batı demokrasisine onay verip, maddelerde yazdığınız gibi, -haşa- "ey Allah ım baktım senin yardımında gelmeyecek bari bu sistemle senin emirlerini bulmaya çalışıyorum" anlamına gelmez..!

Tüm mesele burası zannedersem.
    ...

Çocukların eğitimden uzak tutulması konusu: Günümüz eğitim sistemi; öğretmeye, araştırmaya sevketmemektedir. Bu eğitim sistemindeki çarpıklıktandır ama sizin saydığınız nedenler, eğitimden uzak durmak için doğru değildir. Başörtüsü konusu hariç. Taviz verilmemesi gerekir. Bu eğitim sisteminden çıkma bir müslüman, başka bir müslümana zarar verirken, yine aynı eğitim sisteminden geçmiş başka bir müslüman, aynı zararı vermemektedir. Aynı eğitim sisteminin 2 farklı tipi. Şimdi sorun nerededir sizce?
    ...

Müslüman adı altında kurulan partilere zerre oy vermemeleri konusu: Yaptığınız açıklama, oy vermemeyi siyasetçilerin yaptığı sahtekarlık, münafıklık, ahlaksızlık, soygunculuk, hilekarlık üzerinden delillendirmektedir. Ama bu vasıfların olması, oy vermemek için delil olmaz. Bunun tam tersi; ahlaklı, İslam'ı bilen, hile yapmayan, münafıklık etmeyen bir siyasiye yine sizin mantığınız ile oy vermek gerekmektedir.
    ...

Vergi vermeme konusuna gelince: Vergi vermemek için kriteriniz anladığım kadarıyla, devletin aldığı parayı islam için harcamaması. Peki; İngiltere gibi gayri müslim bir ülkede müslüman olan bir vatandaş sizce yine vergi vermemeli mi? Evet, mantığınıza göre vermemeli. Bizim ülkemizde; sizin, devletin imkanlarından (az ya da çok) yararlanmanıza rağmen, vergi vermeyi yanlış bulmanız ile; devletin imkanların yeterince yararlandığı halde vergi vermekten kaçınması sonucunu çıkardığımız İngiltere vatandaşı bir müslümanın vergi vermemesi aynı mıdır?
    Buradan şunu da çıkarmak mümkündür. Dünyadaki tüm müslümanlar, vergiden kaçmalıdırlar. Tamamen İslam'i Nizam ile yönetilen ülke var mı?

Mesela; Halifeler ya da Osmanlı devleti, sınırları içinde bulunan gayri müslimlerden vergi almıştır. Bu mantığa göre, gayri müslimlerin vergi kaçırmaları da gerekirdi! Öyle değil mi?
    ...

Okulda namazın engellenmesi ya da başörtüsü konusu ise: Bunlar, İslami bir düzenin gelmemesi için müslümanların önüne koyulan engellerdir. Ama eğer bu anşayıştan uzak, okumamış, cahil bırakılmış, parası sömürülen bir müslüman profili bulsunlar, etliye sütlüye karışmayan (Ilımlı İslam Projesi, bunun içindir) o zaman ne başörtüsü ile uğraşırlar ne de namazlar ile. Dikkat ederseniz; onlar için tarlada çalışan ya da evinde oturan bir bayanın başörtüsü sorun değildir, okuyan ya da çalışan kişinin başörtüsü sorundur. Bireysel ibadetler yönünden değil, İslam'ın düzen yönünden korktukları ile, bireysel yönlere saldırıp saf dışı etmek istemektedir. Mesele bu.
    ...

Şu konu çok önemli. Hedefi sadece iktidar olan, halkın dini eğitim yönünü önemli görmeyip, iktidara gelmeyle tüm sorunların çözüleceğini düşünmek, toslamaktır. Bu yüzden, 2 koldan çalışmak gerekir. Bir; halkın dini yönünü güçlendirmek için(Çünkü; Rad Suresi 11), iki; idari yönden Müslümanı, İslam Düşmanının vicdanına bırakmamak için.

selametle..

5. Alt 03-28-2009, 10:32 #25
    Ictihadlara göre ve okuduklarimiza görede Türkiye islam devletidir. Bu durumu kabul etmeyen emirahmedyasin kardesimin ve sizin zannedersem ne gibi ibadetlerini ihya edebileceginin durumunu ayetle göstermek istedim. Islam olmayan bir ülkede dahi müslüman üzerine düsen vazifeleri hatirlatmaya calistim.

Bugün ben ictihadi veren hocalarin Mezhep imamlarinin sözlerini koydum. Sizde buna kiyasen kendi görüslerinizden degil sizin hocalarinizin söylemlerini getirmelisiniz. Burada kisiler kiyas degil ama bu durumun daha iyi gözükmesi acisindan tartisilabilir.

Fakat israrla diyorumki bu konu T.C. Islam devletimidir yoksa degilmidir mevzusu degildir. Hatirlarsaniz bu konuyu münazara etmistik.

yahu el insaf... hangi ictihadlara göre islam devletidir..sizin ki işkembe-i kübra...
    tc'nin ne olduğunu kendisinden daha mı iyi biliyorsunuz..Kocaa devlet ben değilim diyor,siz yok yok siz böylesiniz diyorsunuz... Allah aşkına saçmalamayın..ve hiç de kusura bakmayın... bu ülkedeki en ılıman islami cemaat bile kalkıp bunu demez... sadece ne yapalım bizim gücümüz bu,bu zamanda böyle hareket ediyoruz falan der yani..sizin ki apayrı bir durum...

Ve konuşurken bu husuta dikkatli olun.. Allah'ın tağut dediğine siz hayır islam yurdudur diyor olabilirsiniz... Hani islam nerde??? Düzen bellii,rejim belli....

selam ile...

Henna bunu beğendi.
  6. Alt 03-28-2009, 17:53 #26

7. Alt 03-28-2009, 17:59 #27
    elfeta

Lütfen haddi asmadan konuyu da baska mecraya Kasitli olarak kaydirmadan konu üzerindeki meraminizi su konuda devam ettirebilirsiniz

http://www.muhakeme.net/kemalizm-din...ur-t13224.html

vallahi hiç kusura bakmayın... Kendi duygusal zaafiyetleriniz olabilir... Bunu dine karıştırmayın,vakıa gün gibi açık olduğundan,uslubumun aldığı halde böyle oluyor... Mesela oy verme konusunda böyle bir uslup takındım mı? -hayır...
    yoruma açık dedim,görüş bekledim..Örnekleri arttırabilirim...
    Lakin birileri firavunlara da,yok canım onlarda bizden demeye başlarsa hiç kusura bakmasın... tartışılan konu tartışılabilir..buyrun efendim...

selam ile..

8. Alt 03-29-2009, 13:57 #28
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    selam müminlerin üzerine olsun.Biraz rahatsızım konulardan uzak kaldım.
    Sayın mhmt ben bu konunun daha fazla uzamasını istemem.Olay gittikçe edebi laf salatasına dönüyor.
    Ben fatiha suresinin o ayetini öyle anlıyor ve öyle olduğuna inanıyorum.Siz yine diyorum kendiize aşağı yukarı bir yol çizmişsiniz buyurun devam edin.Peygamberler hiç bir zaman Allah ile isyancıların arasını bulmaya çalışmadılar bende çalışmayacam.Bir kere beni yöneten ilahi kelimetullah diyen biri ANITKABİR de saygı duruşunda bulunamaz.İsterse alleme i cihan olsun.Bunuda "müslüman" dediğiniz siyasiler için dedim.Konuyu dağıtmıyorum anladınzı herhal.Onun dışında devam etmenin bir yararı yok.
    Selam ve dua ile...

9. Alt 03-29-2009, 14:04 #29
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    sayın alptraum
    Ben yazdıklarımın arkasındayım ve olayı ictihad filan derken karıştırmanın bir anlamı yok.
    Okulda namaz kılmak yasaktı biz bunu deldik. Baya da başarılı olduk biraz üsteleyince dediğimiz oldu.Ama silik sessiz devam etseydik inanın tek bir gelişme olmazdı.Okullar da İslama aykırı ne varsa öğretiliyor bu yetmez mi? illa ictihad fıkıh deyip olayı sulandırmak mı lazım.
    Benim bu ülkenin toprağı ile insanı ile hiç bir sorunum yok.Sorun sistem.Ve buda Allah ın izni ile er yada geç değişecek.

Konu emirahmedyasin tarafından (03-29-2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
  10. Alt 03-29-2009, 23:36 #30
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    sayın alptraum
    Ben yazdıklarımın arkasındayım ve olayı ictihad filan derken karıştırmanın bir anlamı yok.
    Okulda namaz kılmak yasaktı biz bunu deldik. Baya da başarılı olduk biraz üsteleyince dediğimiz oldu.Ama silik sessiz devam etseydik inanın tek bir gelişme olmazdı.Okullar da İslama aykırı ne varsa öğretiliyor bu yetmez mi? illa ictihad fıkıh deyip olayı sulandırmak mı lazım.
    Benim bu ülkenin toprağı ile insanı ile hiç bir sorunum yok.Sorun sistem.Ve buda Allah ın izni ile er yada geç değişecek.

Ben hicbirseyi karistirmiyorum elhamdülillah. Siz okulda cuma namazina izin vermeyen ögretmeninize küsüyorsunuzdur ama buna hakkiniz yok. Cünkü bu sistemde sizi DISARIYA gönderme hakki yoktur. Basiniza ufak bir is gelse sizi yok yazmayan ögretmeninizi yakarlar. Siz en dogru olanini ve idareden izin alarak bu durumu tescilletmissiniz ne güzelde almissiniz. Ha dahada izin verilmese mesuliyet sizin degil onlarindir.

Benim anlamakta güclük cektigim hususlar söylediklerinizle celismeniz. Simdi ben Türkiye darul harp desem ve öyle oldugunu kabul etsem o halde sizin beklentilerinizi bekleyemem. Ben diyorumki bu ülke Hanefi, Safii, Maliki ve Hanbeli mezhepleri ictihadlari ile Darul islamdir ve islam ülkesinde bu gibi durumlarin cereyan etmesi beni hayli hayli üzmektedir. Biliyorumki ibadet emrolundugu üzre heryerde giderilebilir. Zorunlu hallerdir. Ben bu yoldan cikarakta Türkiyenin üzerinde oynanan yüzbinlerce oyunu yani derinlere inebilecek zamana yayilmis bir lidere oyumu veririm. Sayet vermez isem ve sizin düsüncenizde var oldugumu düsünür isem ic te örgütlenmeye baslarim ve bu tür ic örgütler yükselemez daha da cok gerilemeye sebep verir.

Siz sanirim xxxxx okulunda okudunuz. Müfredatinizi bilmiyorum ama bu kadar egitimden alikoyacak ne vardir ki? Birde bana sulandirmayin felan demissiniz ikidir sinirlenmeyeyim diyorum yok sacmaladigim vurgulaniyor yok isi SULANDIRDIGIM söyleniyor. Bir deliliniz olmadan konusuyorsunuz. Bakin ben bunu kendim uydurmuyorum maslahat i söylüyorum. Bagli oldugum mezhebi söylüyorum. Siz eger bir mezhebe tabii degilseniz ve bagli oldugunuz cemaat farkli ictihadlarla ilerliyorsa bunlari bize hangi mezhepte oldugunuzu hangi cemaate bagli oldugunuzu söyleyerek aciklamalisiniz ki bende ona göre cevaplayayim.

Bir kere Hanefi mezhebinde iseniz bunlari savunmanizin mümkünati olamaz. Diger mezheplerde ona keza.

Not: Lütfen sacmaliyorsunuz, sulandiriyorsunuz gibi tabirleri kullanmayin ve emin olunki benim dilim sizin yazdiginiz yazilardan daha agirdir kalbinizi kirarim. Kalbinizin kirilmasina lütfen vesile/sebep olmayin.