Konuları karıştırıyorsunuz. Bu sistemde siz "La" dediğinizi söylüyorsunuz, amenna. Bu sistem için sadece "oy" meselesine mi "La" dediniz peki? Vergi vermenin hükmü nedir, aynı sitemde? Çok mu zor soru sordum. Aslında soru zor değil, özeleştiri yaptırıcı...!
Şöyle düşünün: Neden oy vermiyorsunuz? Sebepleri tek tek yazın. Sonra bunu vergi vermek ile kıyaslayın? Oy vermek ve vergi vermek, düzene destek olmamak için yaptıklarınıza ne kadar uyuyor? Farkları ne?
Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye.. AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye.. ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..Eğitimimiz kof olmasın, önemli olanın binaların güzelliği değil, verilen eğitimin güzelliği olduğu öğretilsin diye..Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!
Gün geçtikçe herekesi daha iyi tanıyor gibiyim, faslını geçin. Tanıyamazsınız. Nette zahirden hüküm verirsiniz ama tanıdığınızı iddia etmeyin. Daha kriter olarak yazdıklarımı bile okumamışsınız. Bu düzende başörtüsü, İmam Hatip gibi sorunlar İşbirlikçi İktidarlar yüzünden başımızda dert. Size siyasi kriteri yazdım. AB, ABD, İsrail ve IMF.. Bu 4'lü zehiri toptan ya da sadece 1'inin yutan hiçbir iktidar bu sorunları daha büyük bir taviz vermedikçe çözemez. Mesele Türkiye'de Laikliğin "Din Düşmanlığı" olarak tatbik ettirilmesi. Mesela; Fransa da Laik devlet, Portekiz'de. Orada Laiklik dine baskı gibi uygulanmaz. Türkiye'de Laiklik Din Düşmanlığı gibi tatbik edildiği için siz tatbik kısmını, Laiklik zannediyorsunuz. Pekala; Türkiye'de, Fransa ve Portekiz gibi başörtüsü serbest olsa; Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını ya da YSK'nın kararı için ne diyeceksiniz? Bu açıklamalar ve yasaklar olmayacak, bu düzen düzelmiş mi olacak size göre?
...
Ben, Laik düzeni savunmuyorum. Ama sizin eleştirileriniz uygulama safhasından öteye geçemiyor. Bu yüzden uygulayıcılar ile uygulanan sistemi ayrımak gerekiyor.
Ayrıca; fikirsel münazara ediyoruz. Düşman değiliz. Yazılarınız da alınganlık seziyorum. Eğer tartışmak istemezseniz ya da beni Batıl düzen savunucusu gibi görüyorsanız söyleyin. Bırakalım ya da ben daha açıklayıcı yazım kendimi
selametle..