Alın buda size kapak olsun...

Söylediklerimi çarpıtmaya gerek yok. Konuları karıştırıyorsunuz. Bu sistemde siz "La" dediğinizi söylüyorsunuz, amenna. Bu sistem için sadece "oy" meselesine mi "La" dediniz peki? Vergi vermenin hükmü nedir, aynı sitemde? Çok ...

1. Alt 03-25-2009, 16:52 #11
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Söylediklerimi çarpıtmaya gerek yok.
    Konuları karıştırıyorsunuz. Bu sistemde siz "La" dediğinizi söylüyorsunuz, amenna. Bu sistem için sadece "oy" meselesine mi "La" dediniz peki? Vergi vermenin hükmü nedir, aynı sitemde? Çok mu zor soru sordum. Aslında soru zor değil, özeleştiri yaptırıcı...!

Şöyle düşünün: Neden oy vermiyorsunuz? Sebepleri tek tek yazın. Sonra bunu vergi vermek ile kıyaslayın? Oy vermek ve vergi vermek, düzene destek olmamak için yaptıklarınıza ne kadar uyuyor? Farkları ne?

Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye.. AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye.. ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..Eğitimimiz kof olmasın, önemli olanın binaların güzelliği değil, verilen eğitimin güzelliği olduğu öğretilsin diye..Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!

Gün geçtikçe herekesi daha iyi tanıyor gibiyim, faslını geçin. Tanıyamazsınız. Nette zahirden hüküm verirsiniz ama tanıdığınızı iddia etmeyin. Daha kriter olarak yazdıklarımı bile okumamışsınız. Bu düzende başörtüsü, İmam Hatip gibi sorunlar İşbirlikçi İktidarlar yüzünden başımızda dert. Size siyasi kriteri yazdım. AB, ABD, İsrail ve IMF.. Bu 4'lü zehiri toptan ya da sadece 1'inin yutan hiçbir iktidar bu sorunları daha büyük bir taviz vermedikçe çözemez. Mesele Türkiye'de Laikliğin "Din Düşmanlığı" olarak tatbik ettirilmesi. Mesela; Fransa da Laik devlet, Portekiz'de. Orada Laiklik dine baskı gibi uygulanmaz. Türkiye'de Laiklik Din Düşmanlığı gibi tatbik edildiği için siz tatbik kısmını, Laiklik zannediyorsunuz. Pekala; Türkiye'de, Fransa ve Portekiz gibi başörtüsü serbest olsa; Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını ya da YSK'nın kararı için ne diyeceksiniz? Bu açıklamalar ve yasaklar olmayacak, bu düzen düzelmiş mi olacak size göre?
    ...

Ben, Laik düzeni savunmuyorum. Ama sizin eleştirileriniz uygulama safhasından öteye geçemiyor. Bu yüzden uygulayıcılar ile uygulanan sistemi ayrımak gerekiyor.

Ayrıca; fikirsel münazara ediyoruz. Düşman değiliz. Yazılarınız da alınganlık seziyorum. Eğer tartışmak istemezseniz ya da beni Batıl düzen savunucusu gibi görüyorsanız söyleyin. Bırakalım ya da ben daha açıklayıcı yazım kendimi

selametle..

2. Alt 03-26-2009, 01:58 #12
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    emirahmedyasin...bağışla ama yavaşla aynı zamanda..ithamların çok keskin...hüsnü zan yapmamışın ama sui zannın beni feci kırdı..hiçde bu sözlerin adrese gitmedi...oy vermeyi bırak katiyyen ömrümce ilgilenmediğim bir husus..hak olan sadece nedir iyiden iyiye anlamaya çalışıyorum..ama bu hak sadece sizin yazınızda gizli değil..elbette haklı olduğunuz yer çok...ikna etmek değil mesele.Alahın bir hükmü ve kanunu var...biz de La ilahe illallah diyoruz..asla imanımdan şüphe etmem ettirmem..yorum kabul etmem......burada herkes kendine yansıyan hakikatlerden bir sonuç resmediyor...kalbimizi açıp bakmadınız.Kimse laikliğe düzene ve hertürlü bedbahtlığa oy vermiyor istemezde..Allahın bir takdiri dünya sınavlarından biri...başımız dik ..la der ve gideriz.Sırtını Allaha dayamış harika insanlarda tanıyorum.kimseden korkmuyoruz.La demek için.oy vermek hakkında bir kararım yok ama kimseyi asmıyorum tartmıyorum...herşeyin en doğrusunu Allah bilir..hüküm vermek ve çıkarmakdan korkarım...

altun bunu beğendi.
  3. Alt 03-26-2009, 12:04 #13
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Selam mü'minlerin üzerine olsun
    Sayın mhmt sizin beni anladığınızı hiç ama hiç sanmıyorum alışmışsınız kırparak cevaplamaya
    Şu yazdıklarınız size ait ise zaten yolunuz belli
    (Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye.. AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye.. ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..Eğitimimiz kof olmasın, önemli olanın binaların güzelliği değil, verilen eğitimin güzelliği olduğu öğretilsin diye..Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!)
    Ben ne vergi veriyorum ne resmi törenlere katılıyorum ne memuriyeti düşünüyorum benim gayelerim çook ama çok farklı siz herşeyi dünya kafası ile yorumladığınız için söylemleriniz hep tedbir risk sıfırında altında.Bir kere oy verme gerekçeleriniz dünya kafası ile tamam iyide vahyin vicdanlara sıkıştırıldığı bir düzeni böyle gözü kalbi kapalı kabul etmeniz sizce müslümancamı.Ben neden oy vermediğimi vahye dayandırarak uzun uzun size izah edecem. Kalbimin ilerde sapıtmasından Allah a sığınırım.Ben ümmet konusunda hissiyatımın iyi olduğunu düşünüyorum ne anne,baba, ne yar,nede ilerde olma ihtimali olan çoluk çocuk hiç kimsenin şu vahiden bir gram önde değeri yok benim için. Ama kendimce ümmetin kurtuluşu için bir şeyler düşündüm.
    Eğer gerçekten samimi olanlardan iseniz buyurun acizane benden Ümmetin kurtuluşu için kafa yorulmuş eylem planı.

Ümmetin kurtulması için
    Evvela RAHMAN dan olmayanlara “LA” denilmesi
    1-İslami aile yapısının tekrar canlandırılması
    2-Ailede büyük bir birliktelikle davaya sahip çıkılması
    3-Kadının kesinlikle ihmal edilmemesi ve yetişecek nesillere rehberliğinin sağlam olması için ona gereken değerin verilmesi.
    4-Çocukların tüm baskılara rağmen gizliden açıktan vahi doğrultusunda yetiştirilmesine gereken hassasiyetin gösterilmesi
    5-Evde her gün en az yirmi dakikanın Ümmetin sorunlarına ayrılması aile ile gidişat üzerine istişareler yapılması.
    6-Erkeğin hanımı ile ayrıca istişare yapması ve birbirlerine gelecek belalara sabredeceklerine dair sözlerini tekrarlamaları.
    7-Başörtüsü ve Namazın hafife alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesi.
    8-Kız çocuklarına daha bir hassas eğitim verilmesi
    9-Çocuklarını mümkün olduğunca ilk ve orta öğretimden uzak tutmaları
    10-Müslümanlarla daha fazla zaman geçirilmesi ve namaz kılmayan ibadette gevşek olan Müslümanların teşvik edilmesi
    11-Duruşun net olması gelebilecek belalara sabredilmesi
    12-Haram sistemlerden umudun kesilmesi
    13-Bizi zalimlerden ve onların zulmünden sadece Allah kurtarır bilincinin şerksiz şüphesiz oturması
    14-Müslümanların haramzadelerle olan münasebetlerini kaldırmaları.
    15-Paralarını zalimin bankalarından çekmeleri
    16-Çocuklarını tağuta hizmetkar olarak göndermekten vazgeçmeleri
    17-Müslüman adı altında kurulan partilere zerre oy vermemeleri
    18-Müslüman ın İslam adı altında yapılan işlerde kandırılamayacağının tüm insanlığa gösterilmesi
    19-Vergilerin olabildiğince haram hazineden kaçırılması.
    20-Zekatla zayıf Müslüman kardeşlerin yardımına koşulması
    21-İslami doğrultuda camaatsel kinlerin bir kenara bırakılması.
    22-Bizleri birbirimiz den ayıran cemaat yada İslam görüntülü alimlerin dinlenmemesi
    23-Cihada giden kardeşlerimizin yetimlerine bakılması namuslarına laf getirilmemesi.
    24-Onlardan maddi ve manevi desteğin kesilmemesi.
    25-Her evin şehadet evine İslam ocağına çevrilmesi
    26-Akrabalara mümkün olduğunca gidilmesi ve İslam olmayanların İslam a davet edilmeleri.
    27-Ara ara Müslüman kardeşlerle çay sohbetlerinde mümkün olduğunca bir araya gelinip dert ve sıkıntılarının sorulması ihtiyaçlarının gidrilmesi.
    28-Müslüman kardeşe gerken değerin verilmesi evvela onun gönlünün hoş tutulası.
    29-Felsefe ve ba’tıl karıştırılmış İslami yorumlardan uzak durulması.
    30-Bütün bunlar yapılmaya gayret edilirse biiznillah Ümmet canlanır.

emirahmedyasin

4. Alt 03-26-2009, 12:24 #14
    (Ayrıca; fikirsel münazara ediyoruz. Düşman değiliz. Yazılarınız da alınganlık seziyorum.) mhmt
    Ben dünya kafası ile olaylara bakmadığım için sizden daha çok yıprandığım doğru.Bu benim iç dünyam farklı bir durum sizin anlamanızı beklemem benim şahsi kinimde yok.Sevdiğim insanları hala seviyorum iki yazısı ile gönlümden silmem.

5. Alt 03-27-2009, 05:05 #15
    Yolum belli, yukarda yazdıklarım evet ama bunlar sizce DÜNYA KAFASI'mı?
    Bakın izah edeyim ne olduklarını, sizde anlayın.
    ..
    Demişimki:Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye..
    Açıklaması:Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üstünde oynanan oyunlardan biri ve en güçlüsü Ekonomik oyundur. Bu oyun IMF ile sağlanmaktadır. IMF=Faizci Kapitalist Düzen Ekonomisidir. Faiz, haramdır. Kapitalist düzen, anti-adil düzendir. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Adaletsizliği ve sosyal eşitsizliği körükler.

Peki, burada İslama aykırı olan yer neresi? Bilakis, İslam'ın istediği Ekonomik ve Dünya düzeni bu değil mi?
    ...

Demişimki: AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye..
    Açıklaması: AB gibi Hıristiyan kluplerinin kapısında ülkemiz bekletilerek, İslam Devletleri ile birlik olması engellenirken; ben bu politikaların İslam Birliğine zarar verdiğini söyleyerek, bunun aksine ümmet bilinci ile birlik olmamız gerektiğini söylemişim. Bu İslama mı ters? Yoksa, Dünya kafası mı?
    ...

Demişimki: ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..
    Açıklaması: ABD ve İsrail gibi para güçleri ile dünyaya istediği dengeyi verebilecek konuma gelmeyi planlayan devletlerin emirlerini uygulamak, (Irak'ı vurması için ABD'nin emrine verilen 6 havaalanı ve 7 liman gibi) meselelerinin İslama ve Müslümanlara zarar verdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu, bilakis Gücün Allah'tan alınması gerektiğini ve MAİDE 105'e göre, biz doğru olunca, yanlışın bize zarar veremeyeceğinden emin olmak gerektiğini kastettim. Yanlış mı sizce? İslama ters mi? Yoksa Dünya kafası mı?
    ...

Demişimki:Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..
    Açıklaması:Adil düzende muamele etmek, IMF Ekonomisinden uzak, Faizden uzak, Hak düzen içinde, İslam'ın istediği şekilde, Ecdadımızın yaptığı şekilde muamele etmektir. Halkın parasını, gücünü, eğitimini, herşeyinin İsrail lehine, çıkarına aktarmaktan uzak olmak demektir. Bu cümle, Dünya kafası mantığında mı sizce? Yoksa gerçekte İslam'ın istediği düzenden mi bahsediyor?
    ...

Demişimki:Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!
    Açıklaması: Bu kalkınma tipi en güzel kuş kanatları ile izah edilir. Maddi kalkınma; Ekonomik olarak, Silah olarak vs kalkınma demektir. Manevi kalkınma ise; en başta İman sahibi, Dinin yönden ahlaklı, Ahiret inancına sahip, İslam'a göre düzen nedir bilen ve bunu uygulamay gayret gösteren düşünce tipinde kalkınmadır. İşte kuşta iki kanat var; biri olmadan öteki ile uçulmaz. Bu kalkınma tipide böyledir. Maddi ve manevi.
    Peki bu İslam'a aykırı mı? Dünya kafası mı?

Bakın benim kastettiğim MANEVİ KALKIMA TİPİ nedir, biliyor musunuz?
    Sizin yazdığını 30 maddelik yöntemin; 9.maddesi, 17.maddesi, 19.maddesi(vergi kaçırma kısmı) hariç; diğer kalan maddeleri kapsar.

İşte sizin Dünya Kafası dediğiniz, benim yazdıklarımın hiçbiri İslama ters değil, bilakis hepsi İslam'ın istediği Hak nizamın içinde...

....

Yazdığınız maddeleri bir sonraki sayfada konu edeceğim..

selametle..

6. Alt 03-27-2009, 06:20 #16
    Bakın 30 Maddelik yönteminizden yukarda da ayırdığım 3 maddeyi yazıyorum ve bu konularda sorularımı soruyorum.
    ...
    Çocuklarını bu düzenin eğitiminden uzak tutmak mı kastınız? Peki mantığı nedir? Biliyor musunuz, İslam düşmanlarının istediğide tam olarak bu. "Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.
    ...

Oy vermek demek ne manaya gelir, sizce?

Vergi konusu çok enteresan. Bir ülkede yaşayacaksınız, bu devlete vergi vermeyi yanlış bulacaksınız. Tüm imkanlarından faydalandığınız halde. Elektrik, su, telefon vs imkanlarından bile belki faydalanırken. Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...
    Eğer tüm bunlara karşı iseniz, sizin gözünüzde Türkiye Darul Harp'tir. O zaman savaşmanız lazım.
    ...

Kardeşim sizi eleştirme derdinde değilim. Üslubunuzda benim için hiç önemli değil, benim kriterim değil yani. Sadece yazdıklarıma oranla gün gün biraz daha değiştiriyorsunuz ifadelerinizi. Haliyle manalarda değişiyor. Bu ise uygun değil. İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var. Bu şekilde munazara olmaz. Mesela benim "sizin durumunuzu anlamamı beklememeniz" gibi bir cümle, tamamen SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde
    ...

selametle..

7. Alt 03-27-2009, 14:50 #17
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Yolum belli, yukarda yazdıklarım evet ama bunlar sizce DÜNYA KAFASI'mı?
    Bakın izah edeyim ne olduklarını, sizde anlayın.
    ..
    Demişimki:Oy veriyorum; idareci olarak IMF politikasından ayrı, Milli bir politika uygulayan iktidarımız olsun diye..
    Açıklaması:Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin üstünde oynanan oyunlardan biri ve en güçlüsü Ekonomik oyundur. Bu oyun IMF ile sağlanmaktadır. IMF=Faizci Kapitalist Düzen Ekonomisidir. Faiz, haramdır. Kapitalist düzen, anti-adil düzendir. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Adaletsizliği ve sosyal eşitsizliği körükler.

Peki, burada İslama aykırı olan yer neresi? Bilakis, İslam'ın istediği Ekonomik ve Dünya düzeni bu değil mi?
    ...

Demişimki: AB kapısında köle muamelesi görmesin, İslam Birliğini güçlendirsin diye..
    Açıklaması: AB gibi Hıristiyan kluplerinin kapısında ülkemiz bekletilerek, İslam Devletleri ile birlik olması engellenirken; ben bu politikaların İslam Birliğine zarar verdiğini söyleyerek, bunun aksine ümmet bilinci ile birlik olmamız gerektiğini söylemişim. Bu İslama mı ters? Yoksa, Dünya kafası mı?
    ...

Demişimki: ABD ve İsrail'in kapalı kapılarında aldığı emirle halkına bir parmak bal çalıp, kavanozu onların eline vermesin diye..
    Açıklaması: ABD ve İsrail gibi para güçleri ile dünyaya istediği dengeyi verebilecek konuma gelmeyi planlayan devletlerin emirlerini uygulamak, (Irak'ı vurması için ABD'nin emrine verilen 6 havaalanı ve 7 liman gibi) meselelerinin İslama ve Müslümanlara zarar verdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu, bilakis Gücün Allah'tan alınması gerektiğini ve MAİDE 105'e göre, biz doğru olunca, yanlışın bize zarar veremeyeceğinden emin olmak gerektiğini kastettim. Yanlış mı sizce? İslama ters mi? Yoksa Dünya kafası mı?
    ...

Demişimki:Adil Düzende millete muamele etsin diye.. Tarımda, hayvancılıkta kalkınmayı, IMF ile değil kendi milletimizin çalışkanlığı ile yapalım diye..
    Açıklaması:Adil düzende muamele etmek, IMF Ekonomisinden uzak, Faizden uzak, Hak düzen içinde, İslam'ın istediği şekilde, Ecdadımızın yaptığı şekilde muamele etmektir. Halkın parasını, gücünü, eğitimini, herşeyinin İsrail lehine, çıkarına aktarmaktan uzak olmak demektir. Bu cümle, Dünya kafası mantığında mı sizce? Yoksa gerçekte İslam'ın istediği düzenden mi bahsediyor?
    ...

Demişimki:Kalkınmak demek, hem maddi hem manevi açıdan yapılasın diye..!
    Açıklaması: Bu kalkınma tipi en güzel kuş kanatları ile izah edilir. Maddi kalkınma; Ekonomik olarak, Silah olarak vs kalkınma demektir. Manevi kalkınma ise; en başta İman sahibi, Dinin yönden ahlaklı, Ahiret inancına sahip, İslam'a göre düzen nedir bilen ve bunu uygulamay gayret gösteren düşünce tipinde kalkınmadır. İşte kuşta iki kanat var; biri olmadan öteki ile uçulmaz. Bu kalkınma tipide böyledir. Maddi ve manevi.
    Peki bu İslam'a aykırı mı? Dünya kafası mı?

Bakın benim kastettiğim MANEVİ KALKIMA TİPİ nedir, biliyor musunuz?
    Sizin yazdığını 30 maddelik yöntemin; 9.maddesi, 17.maddesi, 19.maddesi(vergi kaçırma kısmı) hariç; diğer kalan maddeleri kapsar.

İşte sizin Dünya Kafası dediğiniz, benim yazdıklarımın hiçbiri İslama ters değil, bilakis hepsi İslam'ın istediği Hak nizamın içinde...

....

Yazdığınız maddeleri bir sonraki sayfada konu edeceğim..

selametle..

Selam müminlerin üzerine olsun
    İzah etmeye çalışayım
    Sayın mhmt ben yazdıklarınıza toplu yanlış demedim iyi anlayın.Dediklerinizin gerçekleşmesni Allah celleden dilerim.Tesbitleriniz yerinde.
    Şimdi tüm sistemlerin kendine göre iyi yanları var millyetçilik olsun kominizm olsun kapitalizm olsun.Ama bunlar bir yerden düzeltirken dengeyi öte taraftan bozuyorlar.İşte vahi burda bize bak öyle yapma deyip bizi dengeliyor.
    Ben diyorum ki müslümanlar demokasi ve diğer sistemlerden medet ummayı kestikleri zaman bu iş olur.Siz sandıkta arıyorsunuz.

8. Alt 03-27-2009, 15:14 #18
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Bakın 30 Maddelik yönteminizden yukarda da ayırdığım 3 maddeyi yazıyorum ve bu konularda sorularımı soruyorum.
    ...
    Çocuklarını bu düzenin eğitiminden uzak tutmak mı kastınız? Peki mantığı nedir? Biliyor musunuz, İslam düşmanlarının istediğide tam olarak bu. "Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.
    ...

Oy vermek demek ne manaya gelir, sizce?

Vergi konusu çok enteresan. Bir ülkede yaşayacaksınız, bu devlete vergi vermeyi yanlış bulacaksınız. Tüm imkanlarından faydalandığınız halde. Elektrik, su, telefon vs imkanlarından bile belki faydalanırken. Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...
    Eğer tüm bunlara karşı iseniz, sizin gözünüzde Türkiye Darul Harp'tir. O zaman savaşmanız lazım.
    ...

Kardeşim sizi eleştirme derdinde değilim. Üslubunuzda benim için hiç önemli değil, benim kriterim değil yani. Sadece yazdıklarıma oranla gün gün biraz daha değiştiriyorsunuz ifadelerinizi. Haliyle manalarda değişiyor. Bu ise uygun değil. İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var. Bu şekilde munazara olmaz. Mesela benim "sizin durumunuzu anlamamı beklememeniz" gibi bir cümle, tamamen SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde
    ...

selametle..

İzah etmeye çalışayım

Ben şuna kesin inanıyorum eğitim sistemi farkında olmadan çocuklarımızı bizden çalıyor siz istediğiniz kadar evde sağlam eğitim verin.Çocuk öğretmenini örnek alacak ve kişilik kayması yaşayacak.Bu gün başörtüsünü açıp derse giren bacım tavız verdikçe kendini çarka kaptıracak.Sounda ne oluyor biliyormusunuz namaz kılıp müslüman kardeşine işkence eden bir görevli...konu uzun
    Müsüman eğer sözünde durmayan siyasetçiyi ve vahiden uzaklaşan siyasetçiyi kendinden medet ummayacak şekle getirirse müslüman izzetini kazanacak ve siyasiler münafıklığı bırakcaklar.Bakın süleyman demirellere...nasıl da sömürdüler.
    Ben bunu söylerken şu soru geir dedim akıllara ama sonra dedim anlarlar yazmadım.Elektirik ,köprü,yol...bunlarıda mı vermeyecez.
    Sistem zaten karabasan gibi nefes alsan haraç kesiyor.Benim kastettiğim gelirin saklanması ve inanın şu müslümanlar paralarını bir saklasınlar bakın çarklar nasılda durur.
    (Diyelim ki bunlar yok; otobüsünden, güvenliğinden, yargısından vs vs.. Hem fayda görüp hem vergi vermemek...)mhmt
    Bu şık aslında çok garip traji komik pardon hangi güvenlik.? Hangi yargı?şaka yapıyorsunuz diye anlıyorum bunu.
    (İlk zamanlardaki sakin ve kabulledebilir tavrınız vardı ama artık daha radikal cümleleriniz var.)mhmt
    Radikal mi bunu anlamadım.Benim hitapta yaptığım hatalar var bunu kabul ediyorum.Daha öncede bir kaç hadise yaşadım bana vahyi getirin beni vahi ile yargılayın geri adım atmazsam o zaman bana deyin siz nefretle yaklaşıyorsunuz.Nitekim takip ettiyseniz geri adım attığım yerler var.Çünkü vahi beni uyardı.THEHAFIZ...başlıklı yazıma bakın.
    ("Okumasınlar, idareyi ellerine almasınlar. Biz karar verelim, onlar uygulasınlar." Bu düşünce ile onların isteklerine uyduğunuzun farkında mısınız? Onlar sizin namazınızla, orucunuzla uğraşmıyorlar. Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.)mhmt
    Şu yazıdaki namazınızla uğraşmıyorlar ifadesi bile durumu benim gibi göremediğinizi anlıyorum.Siz okula gittiniz mi eğer gittiyseniz vakit namazlarını nasıl hallettiniz özellikle lise yılları büluğ çağı. Bu yazıda şaka gibi.

(Amaçları; cahil, okumamış, etki ve yetki gücü olmayan ve karar mekanizmasına gelemeyen bir müslüman profili olsun, isterler.)
    Siz çocuğun cahilliğini öğütüm sistemi ile mi ölçüyorsunuz.Peki göreve gelenler ne oldu daha beterini yapıyorlar devşirmeler herzaman daha tehlikelidir.
    (SU-İ ZAN içinde yüzen bir cümle. 3 sayfa yazımla beni hemen tanıyı mıverdiniz? Kapasitemi ölçtünüz ve yetersiz buldunuz heralde )mhmt
    Ben insanları elbet gerçek hali e tanıyamam bu ortamda zaten şüpheli baktığımı söylemiştim.Yazılardan karakter üç aşağı beş yukarı çıkar gibime geliyor.Ha çok dindar görünenede güveniyor muyum ordada itidalliyim.
    selam ve dua ile

Konu emirahmedyasin tarafından (03-27-2009 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.
  9. Alt 03-27-2009, 15:19 #19
    ALLAH GAYEMİZ, PEYGAMBER ALEYHİSSELAM ÖNDERİMİZ, KUR AN YASAMIZ, CİHAD YOLUMUZ, ALLAH YOLUNDA ŞEHADET EN BÜYÜK HEDEFİMİZ
    Şehid Üstad Hasan El Benna

Merak etmeyin öyle Kur an ı alt üst edip aman bunlara hangi ayeti göstereyim diye uğraşmadım. Bakın ayete nasılda bütün bir mana içinde düşünen bir “kalp” için yeterde artarda. Yok eğer bu bizi açmadı diyorsanız o zaman yakıtı taşlar ve insanlar olan cehennemden Allah a sığınalım.

“YALNIZ SANA KULLUK EDER ANCAK SENDEN MEDET / YARDIM DİLERİZ“ (Fatiha suresi)

1- Oy vermenin ey Allah ım baktım senin yardımında gelmeyecek bari bu sistemle senin emirlerini bulmaya çalışıyorum anlamına gelebileceği için.
    2- Eğer bir kanun koyucu ya da meclis gücünü Allah celleden alıyorsa o meşrudur. Ve de mesele yoktur.
    3- Amma gücünü halktan aldığını açıktan söylüyor ise o zaman Hakka ne oldu?
    4- Bir sistemde hakimiyet kayıtsız şartsız milletin deniliyor ise Hakkın hakimiyeti nerede?
    5- Allah ın ahkam emirlerine kulağımızı ve gözlerimizi kapatacakmıyız.
    6- Allah ın bırakın emirlerine gönderdiği vahiden ufak bir bölüme bile tahammulün olmadığı bir sistemde siz eğer rahatlıkla oy kullanıyorum diyorsanız sizin Müslüman duruşunuzun zafiyet içinde olduğuna işarettir.
    7- Firavun deseydi ki: ey Musa bak anlaşalım seninle, sende benim şu’rama katıl kavminede sınırsız özgürlük ama benim sistemime dokunma” Hz Musa kabul etmediyse bende bugün o sistemi kabul etmiyorum.
    8- Sizler Allah ile sistemin arasını bulma çabasındasınız. Ben Allah a da vahyine de bu sistemler üzerinden ulaşmayı müslümana yakıştıramıyorum.
    9- Bir kere “Atatürk ilke ve ınklaplarına bağlı kalacağıma namusum şerefim üzerime and içerim” sözü sizleri yeterince sistemden soğutmalıydı. Ama siz orada “Allah ı da unutacağıma” lafının yerleştirilmesini mi bekliyorsunuz.
    10-Kanun koyucu olarak sadece Allah ı gördüğüm için.
    11- İnsan yapısı anayasada değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelere karşılık benimde bağlı olduğum Her şeyin yegane sahibi ALLAH ın emirleri beni düzelttiği için.
    12-“İktidara hele bir gelelim” söylemlerinin Müslüman ın var olan enerjisini de yok ettiği için.
    13- İnsanperest bir düzen olduğu için
    14- Putperest düzen olduğu için
    15- Müslüman kardeşlerimin kanları ellerinde olduğu için.
    16- Allah ın laneti üzerine olduğu için.
    17- Müslüman ı zayıf, silik bir şahsiyete kaydırdığı için
    18- Ümmet bilincinden particilik bilincine kaydırdığı için
    19- Kafaları vahiden uzaklaştırdığı için.
    20- Belamların sayısını arttırdığı için.
    21- Aynı hazine içerisine hem kerhane hem meyhane hem de Müslüman ın parasını kattığı için.
    22- Allah ın sadece kendi emirleri ile Müslüman ın hükmetmesini istediği için.
    23- Alim bile olsa Müslüman ları bizden ayırdığı için.
    24- Coşkulu konuşmalar ile kardeşlerimi ateşe kaydırdığı için.
    25- Bacımın bir başörtüsü sorunu için bile gayret gösteremediği için.
    26- Fuhuş ve neslin uçuruma yuvarlanmasına ses çıkaramadığı için.
    27- Demokrasi adı altında Müslüman aile yapımısını dinamitlediği için.
    28- Küçük kardeşlerimin kafasını eğitimi ile öğüttüğü için. Buna rağmen Müslüman ın hala onların ipine sarıldığı için.
    29- Gün geçtikçe Müslüman ın vahye olan güvenini sarstığı için.
    30- Müslüman ı haram düzenini savunan şahsiyetsiz yapıya ulaştırdığı için.
    İsim vermeyecem Oy veren bir hocamızı çok sıkıştırdıklarında hocam neden oy verdiniz diye adamcağız gelmeyin üstüme beni zor durumda bırakmayın açıklayamam deyip çocuk gibi ağlıyor. Sizler olaylara rahat odalarınızda rahat ve puslu camlarınızdan bakıyorsunuz. Yazdığınız iki maneviyat kokan yazı ile kendinizi Nebi aleyhisselama komşu zannediyorsunuz.
    Siz diyorsunuz ki:
    (Pekala; Türkiye'de, Fransa ve Portekiz gibi başörtüsü serbest olsa; Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını ya da YSK'nın kararı için ne diyeceksiniz? Bu açıklamalar ve yasaklar olmayacak, bu düzen düzelmiş mi olacak size göre?)

Bir kere başörtüsü bunun bir ayağı ne kadar özgürlükçü olursa olsun ALLAH ın emirleriyle hareket etmeyen bir düzeni ben tanımam.
    Bir kere bizim derdimiz sadece başörtüsü değil onun için diyorum beni anladığınızı hiç sanmıyorum. Mesele sistemin kendisi. Beni diğer Ülkerler ve özgürlük anlayışları bağlamaz. Yine sardık başa. Şimdi bir ülke hem Müslümanlara özgürlük tanıyıp hem de fuhuş a izin veriyorsa bizim için makbul mü oldu. ABD, AB ve İsrail e karşı gelen yalnız Allah ı tanımayan bir sistem olsa ona eyvallah mı diyeceğiz.

10. Alt 03-27-2009, 15:56 #20
    Hatta merhum Seyydin Kutub un demokrasi ve düzen hakkındaki sözleri emin olun şirke kadar yolu var manasında.Hatta buraya taşıyadanbilirim.
    Gerçi seçimler geldi çattı konulardan kim nasıl pay aldıysa aldı. kullanan yine kullanacak kullanmayan yine kullanmayacak en nihayetinde bakıyorumda yararı ne oldu kocaman bir hiç üstüne birbirimizden uzaklaşıyoruz gibi.
    Şimdiden hakkınızda hayırlı olsun akp,sp,mhp,chp hangisine isterseniz ona verin pek bir fark yok
    Sp' nin Ankara çankaya başkan adayınıda araştırın bakalım ne kadar da "islami!"
    selam ve dua ile...

Konu emirahmedyasin tarafından (03-27-2009 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.