Giordano Bruno
Giordano Bruno
"Allah, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanırlar." Giordano Bruno Benzer Konular Giordano Bruno / Yakılan Kafirin Yaşamı ...
ben sözden bişey anlamadım ilkönce...Orada vurgulanmak istenen nedir ki sahiden anlamadım?
kim açıklar?
Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki insanları kullanır; Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradeleri hakim kılmak için Tanrı yı kullanır.
Kötüler Tanrı'yı, Tanrı ise iyileri kullanır.
GIORDANO BRUNO
Selamun aleykum
ey iman ettiğini defalarca tekrar eden kardeşlerim
Öncelikle sizin tam olarak hangi safta yada ne yapmaya çalıştığınızı anlamakta zorluk çekiyorum.Atatürk e olan hayranlığınızı bi yere koyuyorum müslaman olduğunuzu bi yere.
bazen anlamakta zorlanıyorum müslümanım diyenleri.çoğu kez burada kardeşlerimiz kavramların nasıl karıştığını açıkladılar.en basitinden Allah deyince müslümanlarda ne anlam ifade ediyor yada tanrı dediklerinde ne ifade ediyor.Tanrı dediklerinde benim kafamda ALLAH(c.c.) tasvirleri oluşmuyor .o her türlü noksanlık ve şekilden münezehtir.İkincisi onu kullanmaya(Allahım sana sığınırım biz müslümanlar bunu duyunca bile senin gazabından titreriz) çalışma diye bir şey mümkün değildir kul ancak kendini kandırır bir şeyler yaptığını zanneder.
Yani anlıyacağınız o kişinin öyle demesi hiç bir şey ifade etmiyor .sizin bu sözü alırken tanrı kelimesi yerine (ALLAH) lahzını kullanmanızı yakışıksız buluyorum. Bizlere bir şeyler mi ima etmeye çalışıyorsunuz.Ki sözün orjinalinde tanrı diye geçiyor.
sözlerim kinle yazılmış değildir yanlış anlaşılmaktan Allah(c.c) sığınırım
Selam ve dua ile
selamun aleykum
Bizim sizlerle kavramlarda ve inanaç noktasında ayrıldığını rahatlıkla söyleyebilirim.söylediklerim çok alakasız gibi duruyor görünebilir.ama sizin düşüncede olanlar değilmi ki bakın en iyi biz yaşıyoruz islamı siz daha ne istiyorsunuz diyenler.Bi kere atatürk değilmi ki halifelikten tutta islami çoğu şeyi süpüren o değilmiki müminleri dar ağaçlarında sallandıran ,o düzenin devamı değil ki şimdi bizlere okullarda namazdan tutta giyime kadar hayatımızı islami yaşamaya müsade etmeyen.çok fazla uzatmıyacam ama kullandığınız söz direk hayatını islama göre şekillendirmeye çalışan ve kuranın tüm emirlerine top ye kün boyun eğen bizlere sizin dokundurmanızdır .ikincisi tarikatlar noktasında başka bir zaman konuşulabilir benim tek rehberim kur an tek örnek alacağım hazreti Muhammed(sas).diğer mümin kardeşler alimler sonra gelir.Yaşar nuri konusu zaten hiç konuşmak bile istemiyorum onun söylediğinin bir kıymeti yok yanımızda.Onlar sistemler hakim güçler ne ister öyle konuşacak insanlar alimlerin sapkınları.vallahi bir halid bin velid bir selaattin eyyubi olsaydı bizim üzerimize ordular gönderirlerdi.neyse fazla uzatmanın bi anlamı yok ama imalar bizedir bilirim .
selam ve dua ile
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|