Sanal alemin tamamen reel olusu

Neden bu sanal alem bu kadar sefil. Reelde tanidigim insanlarin hal ve hareketlerinde bir anormallik görmüyorum. Gelin görünki reelde tanimadigim insanlarin -bugüne kadar gördüklerim- sanalda cok insafsiz, her kötülügü yapabilecek, ...

1. Alt 12-20-2008, 02:07 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Neden bu sanal alem bu kadar sefil. Reelde tanidigim insanlarin hal ve hareketlerinde bir anormallik görmüyorum. Gelin görünki reelde tanimadigim insanlarin -bugüne kadar gördüklerim- sanalda cok insafsiz, her kötülügü yapabilecek, yalanci, gönül almayi yalan ile becerebilen v.s. ....

Acaba internette ahlakin olmayisindanmi kaynaklaniyor. Yni ahlak örtüsünü ya da toplumsal düzeni saglayici herhangi bir unsuru insan kendi icin percinliyor burda.

Özgürce yasayamadiklarini burada asil kendi vahsiligini göstererek kendi nefsini mutlu ediyor. Cok insan tanidim sanaldan bircogunu kaybettim ya da onlar beni kaybetti ama birsekilde yol ayriminda son bir elveda cümlesi idi. Tabiki bu cümlelerim son zamanlar icin gecerli degil. Örnegin msn i pek kullanmiyorum artik ve kullanmadigim icin de insanlarin hakkimda yanlis düsünmelerini istemedigimden deger verdiklerime sözlü bir sekilde silecegimi söylüyorum deger vermediklerimi zaten onlari tekerrür etmeye dahi gerek yok
    Benim anlayamadigim ;

Neden sanal alemde onca düzenbazligin seyrinde insan taniyoruz. Acaba bu bizim alinganligimizdanmi kaynaklaniyor yoksa bu bir yanlis anlamami yoksa bu tamamen gercegin izdüsümleri mi?

Sizce nedir

kipchak ve yabanGülü bunu beğendiler.
  2. Alt 12-20-2008, 02:56 #2
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    kimliğini (nispetende olsa) saklayabiliyor olmanın verdiği rahatlık ve -tabiri caizse- yamuk yaptığı kişinin ona ulaşma ihtimalinin düşüklüğüne artı birde bastırılmış duygular eklenince seninde dediğin gibi o kişinin gerçek yüzünün izdüşümü ortaya çıkıyor...

3. Alt 12-20-2008, 02:59 #3
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    İnsan nefsine rahat ortamlarda daha kolay uyar. Reel dediğimiz hayatta, karşıdaki kanlı-canlı biri olunca davranışlarda ona göre gerçekle doğru orantılı artacaktır. Ama sanalda böyle bi baskı yok. Hele birde içten içe yanlışa meyillik varsa, bu rahatladığın sağladığı cesaretle bastırılmış duygular daha kolay çıkar.. Diye düşünüyorum.

Birde sanalda hesap verme durumu yok gibi gelir nefse. Yani kimse seni bilmez ve sorgulamaz rahatlığı. Kötü bir durumda orayı terk eder başka yere takılırsın, ama reelde ortam değiştirmek bu kadar kolay değil. Haliyle bu rahatlıkta katkı sağlıyordur..

selametle..

Konu mhmt tarafından (12-20-2008 Saat 03:00 ) değiştirilmiştir. Sebep: Son Paragraf Ek...
  4. Alt 12-20-2008, 03:00 #4
    O zaman biz gercekte cok gaddar insanlarmisiz. yani icimizde yatan kötülükleri hep yan unsurlar sebebi ile bastirmisiz. Acaba kendimizi ne kadar taniyoruz bunu bilebilmek icin baskalarina sormak gerekiyor cesit cesit cevaplar almak gerekiyor cünkü bazen insan sizofreni gibi kendine dahi yalanlar söyleyip inandirabiliyor...

5. Alt 12-20-2008, 03:06 #5
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Öyle değil.
    Mesela insan ortalık yerde neden aleni yanlış yapmaz? Ya da yapanı hoş görmez, kınar? Çünkü toplum içindesin mantığı vardır. Yalnızken bağırmak ile toplum içinde bağırmak farklı tepkiler verir. Ya da toplum içinde küfreden ne kadar kınanır? Genelde milletin içinde insanlar normal hallerinden daha dikkatlidirler. Çünkü yapılan davranış, kişiyi görerek hüküm doğurur. Bak şu uzun boylu varya..... diye başlar cümleler. Kişi, bunu yapamaz.

Sanal alemde ise bu baskı yoktur. Rahatlık vardır. Kişi istediği ismi ve görüntüyü verebilir. Reelde bu farklılığı veremez çok fazla. Ama sanalda mümkün. İşte, içine sığındığı bu görüntüyü kullanarak, içinde meyilli olduğu yöne daha kolay kayar. Ayrıca, bu rahatlık insanı, şeytana ve nefse daha fazla açık eder, daha fazla savunmasız kılar. Bu yüzden sanal ve gerçek hayatta uyuşmazlıklar çıkar.

selametle..

6. Alt 12-20-2008, 03:17 #6
    Su demek oluyorki, bizi engelleyen unsurlar olmasa biz küfürde ederiz her türlü edepsizligi yapariz. Simdi ben burda dizilere filmlere bakiyorum ve hakikaten her üc kelimeden 1 i argo kelime ve burda basit bir olgu. Ama Türkiyede bunun bastirilmis halini en güzel youtubeda yazan yazilardan ya da baska sitelerden görmek mümkün diyoruz.

7. Alt 12-21-2008, 20:39 #7
    altun Mesajlar: 885
    bir insan neyse odur sanalda gercek yüzleri cıkıyo ortaya

8. Alt 12-22-2008, 19:30 #8
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Konuyu tam anlayamadığım için çok kavrayamadım.Bir olay üzerine mi konuşuyorsunuz?

9. Alt 12-22-2008, 20:03 #9
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    Konuyu tam anlayamadığım için çok kavrayamadım.Bir olay üzerine mi konuşuyorsunuz?

safinazcım..nerelerdesin?

konu ile alakalı olarak; zor iş vesselam , ikili oynamak...hafazanAllah

Konu Henna tarafından (12-22-2008 Saat 20:07 ) değiştirilmiştir.
  10. Alt 12-22-2008, 20:13 #10
    AnTiKa Mesajlar: 73
    sanal ortam olabildiğine rahat ve geniş, imkanları iyi yönde yada kötü yönde bol. ve bu imkanı kullanan kişi eğer kişiliğini iyi oturtamamış ve nefsini dizginleyememiş ise malesef kimliğinin gizli olmasının verdiği rahatlığada dayanarak şeytanın ve nefsinin esiri olabiliyor.

Allah sanalında reelinde fitnesinden cümlemizi muhafaza esin...

Henna ve emirahmedyasin bunu beğendiler.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.