el_feta dan evvah a

öncelikle hayırlı olsun yeni isminiz...sonrasında flaş flaş verilen haberdeki gibi 2 gün sonrasında akılda kalmayacak kadar derin olan bu sıfatın darp yada herhangi bi calınması söz konusu olduğu durumda kitlesel ...

1. Alt 11-28-2008, 22:28 #21
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    öncelikle hayırlı olsun yeni isminiz...sonrasında flaş flaş verilen haberdeki gibi 2 gün sonrasında akılda kalmayacak kadar derin olan bu sıfatın darp yada herhangi bi calınması söz konusu olduğu durumda kitlesel olarak şaşkınlık ve hayal kırıklığı olacağı düşüncesindeyim..bu cok önemli ve manidar konuyu halka bizlere ve sizlere sunduğunuz için teşekkürlerimi bir borç bilirim..

daha sonrası sözde mücahid anarşist mazosişt kime ne göre terörist..inandığın değerler eğer birinin yüzüne bakmadan haklı olarak bu duruma sebeb vermeden birinin öldürülmesine sebeb vermeye izin veriyosa tezin doğrudur..intihar bombacıları sözde kapı kolu militanları sana göre mücahidse elbette evvah

2. Alt 11-28-2008, 22:49 #22
    el_feta Mesajlar: 1.168
    öncelikle hayırlı olsun isminiz demişsiniz,öncelikle teşekkürler...
    akılda kalıp kalmaması Allah'ın bileceği bir iş ki,ben de herkes gibi bunu bir yerde okudum,hz. ibrahim'e karşı apayrı bir bağlılığım vardır,sebebini tam olarak benim de bilmediğim farklı bir bağlılık bu...Eğer benim aklımda kalmışsa evvah,on kişiden bir kişinin dahi aklında yer etse yetmez mi?...adımın bir nasihat omasını hep istedim,manidar olmasını...
    isim koymayı hep böyle düşünmüşümdür,bu bir sitedeki nickim dahi olsa..böyle düşünüyorum efendim..

İntihar bombacısı demişsiniz...Ben bu kelimeyi kabul etmiyorum,intihar değil istişhad...!!!

Silah ile aranız olmayabilir...Böyle düşünen müslümanlar var,bu zaman kalem zamanıdır falan deyip...
    Bu kadim bir gelenek,sunnetullah...Cihad,müslümanların en büyük ameli...

selam ve dua ile...

Henna bunu beğendi.
  3. Alt 11-28-2008, 22:59 #23
    Ziyaretci
    sanırım anlamamış ama dinlemişşiniz..görünen o ki o köy bizim köyümüz değil

4. Alt 11-28-2008, 23:13 #24
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    evvah´isimli üyeden Alıntı
    öncelikle hayırlı olsun isminiz demişsiniz,öncelikle teşekkürler...
    akılda kalıp kalmaması Allah'ın bileceği bir iş ki,ben de herkes gibi bunu bir yerde okudum,hz. ibrahim'e karşı apayrı bir bağlılığım vardır,sebebini tam olarak benim de bilmediğim farklı bir bağlılık bu...Eğer benim aklımda kalmışsa evvah,on kişiden bir kişinin dahi aklında yer etse yetmez mi?...adımın bir nasihat omasını hep istedim,manidar olmasını...
    isim koymayı hep böyle düşünmüşümdür,bu bir sitedeki nickim dahi olsa..böyle düşünüyorum efendim..

İntihar bombacısı demişsiniz...Ben bu kelimeyi kabul etmiyorum,intihar değil istişhad...!!!

Silah ile aranız olmayabilir...Böyle düşünen müslümanlar var,bu zaman kalem zamanıdır falan deyip...
    Bu kadim bir gelenek,sunnetullah...Cihad,müslümanların en büyük ameli...

selam ve dua ile...

Yazmayayim dedim ama siyah olan kelimelerden dolayi yazma geregi hissettim. Gaye eger islam ise öldürme ile bunu elde edemezsiniz. Lakin islam tarihinde savas süreleri ile Teblig sürelerini karsilastirin arasinda ucurum vardir. Efendimiz s.a.v. ömrünün cogunu teblig ile gecirmistir ve Hadis-i serif olarakda iktibas edeyim

Hz.Osman'ın şehid edilmesi hâdisesi üzerine Sa'd b.Ebî Vakkâs, "Şehadet ederim ki Hz.Peygamber şöyle buyurdu:"Öyle bir fitne gelecek ki oturan, ayakta olandan, ayaktaki yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlı olacak"Hz.Sa'd, "Eğer evime girer beni öldürmeye yeltenirse ne yapayım'der.Hz.Peygamber, "Hz.Âdem'in oğlu gibi ol' buyurur"(Ahmed b.Hanbel,I,185).

Insan öldürerek gayeye ulasilmaz tersi fitne öldürülerek gayeye ulasilir...

Bu konuyu bu baslik altinda uzatmaycagim lakin baska bir baslik altinda daha süregelen bir sohbet ile konusulabilir.

Henna bunu beğendi.
  5. Alt 11-28-2008, 23:21 #25
    c0LD´isimli üyeden Alıntı
    sanırım anlamamış ama dinlemişşiniz..görünen o ki o köy bizim köyümüz değil

doğrudur...

6. Alt 11-28-2008, 23:27 #26
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    ateş düşünce yanan yerde olsak....

7. Alt 11-28-2008, 23:31 #27
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Yazmayayim dedim ama siyah olan kelimelerden dolayi yazma geregi hissettim. Gaye eger islam ise öldürme ile bunu elde edemezsiniz. Lakin islam tarihinde savas süreleri ile Teblig sürelerini karsilastirin arasinda ucurum vardir. Efendimiz s.a.v. ömrünün cogunu teblig ile gecirmistir ve Hadis-i serif olarakda iktibas edeyim

Hz.Osman'ın şehid edilmesi hâdisesi üzerine Sa'd b.Ebî Vakkâs, "Şehadet ederim ki Hz.Peygamber şöyle buyurdu:"Öyle bir fitne gelecek ki oturan, ayakta olandan, ayaktaki yürüyenden, yürüyen koşandan daha hayırlı olacak"Hz.Sa'd, "Eğer evime girer beni öldürmeye yeltenirse ne yapayım'der.Hz.Peygamber, "Hz.Âdem'in oğlu gibi ol' buyurur"(Ahmed b.Hanbel,I,185).

Insan öldürerek gayeye ulasilmaz tersi fitne öldürülerek gayeye ulasilir...

Bu konuyu bu baslik altinda uzatmaycagim lakin baska bir baslik altinda daha süregelen bir sohbet ile konusulabilir.

allah razı olsun...

Müslümanız...Kafa kesip,kelle uçurmaya gelmedik elbet..Kalplerin fetholunmadan,hiçbir yerin fetholunayacağını aksinin zulüm olduğunu pekala biliyoruz...

Ammaa...Siz neyi savunuyorsunuz Allah aşkına...

Tebliğ'in olması gerektiğini en başta söyledim..Dünya müslümanlarıı hakkaten benim bir kardeşim var diye takip ediyor musunuz??

sorsam,sudan,somali cihadlarında durum nedir?
    çeçenistan da durum nedir?
    Keşmir de neler olmuştur?

anlatabilir misiniz gerçekten...

ağırdan alamıyorum bu mevzuları,almıyacam da...katılmayabilirsiniz...

Irak'da bilmem kaç milyom kişinin ölümüne karşı siz,papa'ya gül uzatabilir,obama'yı bize yakın! görebilirsiniz...

Bu ümmet şerefini ve izzetini üstünlüğünden alır...

Yakıon tarihi de tartıştık burada...farklı düşünüyoruz...Siz iskilipli için intikam almak istemeyebilirsiniz? ya da şeyh said için..Ama ben hesap soracağım...

bağışlayın...sizin şeriat duygularınız eksik...Hay dilim tutulsa sa bu eleştriyi yapmasam.

siz imam-ı azam ı nasıl okursunuz...Bugünün diyanet başkanlığı görevini kabul etmemek için zindanlara düşen bir hayat ve şehadet...

ya da imam hanbel'in hayatını okurken kuran mahluk değildir mevzuu için başına gelmeyen kalmamış...

Amma da basit mesele değil mi,kuran mahluk mu değil mi,ama bir alim sırf bu kelime için canını ortaya koyuyor...

ona kabul..buna kabul..
    bu ne omurgasızlık...

gazabımız insanlara değildir ki...evvah nickini kullanıyorum...bu ayet azap melekleri hz lut kavmi için gelince,ibrahim as EVVAH olduğundan,yapmayın etmeyin diye çıkışıyordu meleklere...
    peygamber kavminden dayak yiyip,ağzı burnu kan içinde ALLAHIM ONLARI AFFET ONLAR BİLMİYORLAR diyordu..Bunların hepsini anlıyorum v eidrakindeyim..
    ama sizler,ümmetin bu halinden anlamıyorsunuz...

Evet,olması gereken yerler de bu ümmet kılıcını çekmelidir ve çekecektir de...
    ve tebliğimiz insanlara iyice ulaştığında ben de Allah'ın izniyle önsaflarda gidenlerden olacağım...

Selam ve dua ile...

8. Alt 11-28-2008, 23:41 #28
    Ziyaretci
    şimdi sen dersin ki sanal ortamda pc başında ümmetin için aşka gelmiş mübareklerdensin..yaptığın veya yapacakların nedir..bana 1 tane örnek verki inandığın değerler buna izin versin 1 masum olmayan iiçin onlarca masumun yokolmasına meyil versin...

9. Alt 11-28-2008, 23:53 #29
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    evvah´isimli üyeden Alıntı
    allah razı olsun...

Müslümanız...Kafa kesip,kelle uçurmaya gelmedik elbet..Kalplerin fetholunmadan,hiçbir yerin fetholunayacağını aksinin zulüm olduğunu pekala biliyoruz...

Ammaa...Siz neyi savunuyorsunuz Allah aşkına...

Tebliğ'in olması gerektiğini en başta söyledim..Dünya müslümanlarıı hakkaten benim bir kardeşim var diye takip ediyor musunuz??

sorsam,sudan,somali cihadlarında durum nedir?
    çeçenistan da durum nedir?
    Keşmir de neler olmuştur?

anlatabilir misiniz gerçekten...

ağırdan alamıyorum bu mevzuları,almıyacam da...katılmayabilirsiniz...

Irak'da bilmem kaç milyom kişinin ölümüne karşı siz,papa'ya gül uzatabilir,obama'yı bize yakın! görebilirsiniz...

Bu ümmet şerefini ve izzetini üstünlüğünden alır...

Yakıon tarihi de tartıştık burada...farklı düşünüyoruz...Siz iskilipli için intikam almak istemeyebilirsiniz? ya da şeyh said için..Ama ben hesap soracağım...

bağışlayın...sizin şeriat duygularınız eksik...Hay dilim tutulsa sa bu eleştriyi yapmasam.

siz imam-ı azam ı nasıl okursunuz...Bugünün diyanet başkanlığı görevini kabul etmemek için zindanlara düşen bir hayat ve şehadet...

ya da imam hanbel'in hayatını okurken kuran mahluk değildir mevzuu için başına gelmeyen kalmamış...

Amma da basit mesele değil mi,kuran mahluk mu değil mi,ama bir alim sırf bu kelime için canını ortaya koyuyor...

ona kabul..buna kabul..
    bu ne omurgasızlık...

gazabımız insanlara değildir ki...evvah nickini kullanıyorum...bu ayet azap melekleri hz lut kavmi için gelince,ibrahim as EVVAH olduğundan,yapmayın etmeyin diye çıkışıyordu meleklere...
    peygamber kavminden dayak yiyip,ağzı burnu kan içinde ALLAHIM ONLARI AFFET ONLAR BİLMİYORLAR diyordu..Bunların hepsini anlıyorum v eidrakindeyim..
    ama sizler,ümmetin bu halinden anlamıyorsunuz...

Evet,olması gereken yerler de bu ümmet kılıcını çekmelidir ve çekecektir de...
    ve tebliğimiz insanlara iyice ulaştığında ben de Allah'ın izniyle önsaflarda gidenlerden olacağım...

Selam ve dua ile...

Sakin olurmusun bilmem ama yavas ol,cok fazla sahissal vurmussun ve bilirsinki sahislar üzerinde konusmaktan hic haz almamisimdir bu papa olsun bu baska biri olsun. Tavsiyem beni tanimadan, bilmeden ismini soyismini hatta adresini acmis bir insan olarak yapacaklarimdan mesul olmus bir halde hatta dediklerimden hicbir zaman korkmamis iskilipli atif hoca gibi hakki söylemis olarak su kücücük ip adresimi bile gizlemeyerek su alemde kim sahicidir sence. Ben IRAKI hicbirzaman gözardi etmedim ölen kardeslerim sehittir bunu bildim ve Irak icin cok savasmak, yahudi öldürmek hristiyan öldürmek istiyorsan gittinde öldürdünde durmu dedik. Ben yaptigimi söylerim yapacaklarimla karsi tarafi vurma gibi bir cabamda yoktur. Su yazimda senin söyledigin sahissal kelimelerin disinda sana atifta bulunmadim lakin bundan yola cikarak benim söylemediklerimi bana mal etmeye calisma hos gözükmüyor.

10. Alt 11-29-2008, 00:56 #30
    xyzt Mesajlar: 384
    Ahh el feta hiç değişmemeiş. Yazilarini okurken bu nasil bir insandir, nasil bir müslümandir diyorum. Içi kin dolu, herşeyi eleştiren kimseyi beyenmeyen, kendini dnyada tek doğru insan kabul eden, sanki tek imanli kişi kendisiymiş, müslümanliği kimseye birakmayan bi tip gibi. Belkide değildir. Ne bilim hoşgörsüz bir insan portresi canlandiriyorum maalesef. Niye böyle olduğunu bilemiyorum ama insan diliyle ya da yazilariyla ruhunu yansitirmiş. Müslman hoşgörülü olmali, kalbini nefretten arindirmali.