bilakis yazınıza paralel düşüncem.başka yönüne tuttum feneri.değindiğinizin dışında kalan arka kapıya.nasıl düzelir? illa ilim illa edep.
vesselam!
haklı olmak acı versede haklısınız. bilakis yazınıza paralel düşüncem.başka yönüne tuttum feneri.değindiğinizin dışında kalan arka kapıya.nasıl düzelir? illa ilim illa edep. vesselam!...
Belki çok farklı gelecek size...Belki fazla felsefik bilemiyorum...hatta amerika da böyle bir tarikat var,kaçıyorlar tüm teknolojiden...
Sanki,insan bişeyler icad ettikçe hayat tuhaflaşıyor gibi...Kolaylaşıyor zannediyoruz,kolaylaşmıyor ama...Bazen keşek musluk olmasa gitsem su başında ,derede falan beklesem de,tüm bunlar olmasa diyorum...Bir kadın bile,yıllar öncesi bir kadının haftalarda yapacağı şeyi 1-2 günde yapıyor...Eski bir alim,yıllarca koşturuyor,iddialıyım geçmişte yaşamış hiçbir alimin elinin altında benimkisi kadar kaynak yoktu,ama ben ve onlar bu farkın sebebi ne? bir kere de cevap vermeyin,daha derin düşünün..
Geçen ki gün,evimizin konusu da buydu,bu kadaaar,tefsir var bilmem ne var,ama yığınla kitap da deviriyoruz ama ashab da 2-3 ayetin yaptığı etki biz de olmuyor,ne eksik,onlar da insan en nihayetinde,hattab oğlu ömer ayyaş ve kabadayının tekidir, ebu zerr yankesicidir cahiliyyesinde...Fark ne?? Hiçbir sahabe benim kadar peygamber sözü duymamıştır,yüzlerce hadis biliyorum ama...
Hastalıklar diyorsunuz,farketmiyor ki yenileri çıkıyor...ne yani oturalım mı demeyin,bunu demiyorum belki ama,tıkanan bir nokta var...
Bir insanın kötü ölümü insanların kalbini sızlatırdı belki ama artık dünyanın herbir yanından binbir ölümleri duyuyoruz,öyle ya iletişim hat safhada ama sanki zihinlerimiz cinayete doyuyor,kalpler duygusuzlaşıyor...
Köyünde eli nasırlı hanımıyla mutlu olan adamın evine tv girince,tv de afbuyrun ama "yatak için" özel hazırlanmış kadınları görünce ,sonra hanımına "kadın" der mi hiç?,nefs uyanıyor...!7 aylık bebeğe 70 bilmem kaç yaşında adamın tecavüzünü duyunca insan zihni nasıl sağlam kalır,bu olayı izleyen çocuğa siz bunu nasıl anlatırsınız...??
Beyin yıkanmanın daniskası var ortada...Emin olun sadece "nur bacının mektubuyla" bile ortalığı toz duman edecek müslüman kitleler,şimdi nerdeler...Evet üzülüyor,ağlıyoruz ama hadi itiraf edelim kalpler çok sert..çok...
Bazen sitede kızıyorum bişeylere mesela,tuhaf oluyor..Aklıma " O öyle bir kitaptır ki(amel defteri) küçük -büyük ne varsa yazmış,hiçbir şey bırakmamış ayetini okuyup heyecanından ölen alim zat geliyor...
Farklı mecralara da kayar ve uzar belki konu..Ben tüm bunların birbiri ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum...Kuran'da Allah cc hep göğe yıldızlara bakmayı , tefekkür etmeyi söyler..Oysa yüksek binalardan,yaldızlı/ışıklı dükkanlardan başımızı göğe kaldıramaz olduk,baksak bile SEMA'ya bakar gibi bakmıyoruz...
Şuna inanıyorum..Acizane hadislerden de kendimce çıkardığım bir sonuç bu.Tarih ilerlesin ve islam hakim olsun ,emin olun şu yaşadığımız zamana " KARANLIK ÇAĞ " diyecek..O kadar gerideyiz ki ne kadar mesafe kat etmemiz gerektiğinin bile farkında değiliz...Ve anlık yahut bir sürelik kavrasak da/anlasak da bazı şeyleri,günübirlik işlerden ve " HERKESLEŞME TEMAYÜLÜ" nden kurtulamıyoruz...
Ve tüm bu yazdıklarımda,ben en büyük müsebbibi teknoloji olarak görüyorum..Evet..evet..teknoloji...
selam ve dua ile...
Hocam teknolojinin olmadigi bir devir gösterebilirmisin bana. Teknoloji Adem a.s. ile basliyor bu insanlik icin. Yani senin dedigin gelisimdeki araclar. Uhrevi boyutta ilim gereklidir ama ahir zaman icin. Sahabe zamani ile ahir zamanini karistirmamak gerekir. O bir kere idi bir daha olmayacak. Allaha ulasmak isteyen bir kisi okuma yazma bilmese, görme özürlü olsa dahi isittikleriyle ulasir duymasa dahi hissederek ulasir. Ona ulasmak icin zaman önemli degildir. Zman el-feta ve alptraum gibiler icin vardir. Zamani biz kiyaslariz ve dünü bugünü biz kiyaslariz. Insanlarin zihinlerine istemsiz giren arac ve gereclerde haklisin. Bir insanin hayati boyunca nötr olmasi imkansiz illa bir tarafta olmali. Aldigi görüntülere karsi tarafsiz kalamaz gördüklerine karsida. Onda yarattigi etki ya da yaratacagi etki tarafgirliligine göre degisecektir.
Unutmaki Sodom-gomore yüzyillara ismini yazdirdi ve zihinde yer alacaksa o da alabilir. sükür yarabbi
veda hutbesinde bizim için beklenen korku vuku bulunca,evet haklısınız.dert deva ile inmiş ise devayı da görmüşsünüzdür okuduklarınızda.sebepler bir yere kadar bizimle.sonra yalnızız.bikaç ay öncesine değin acizane düşüncem de böyle idi.fakat dünya kurulduğundan beri bir şeyler tuzaklaşmış.imtihanın adı çıkan sorular aynıda kalsa her asırda beter durumlar insanları elemiş arasından nebileri,resulleri,Ömer'ileri Ali'leri taç etmiş.fitnemi deriz deccal mi deriz,tek-noloji ,tek yolu karışınca tekleyen ümmet mi.her ne ise.evet o noktayı arıyoruz.muttakilerin yolunda toz olamayız diyen diğer alimleri okuyunca halimize ağlamak kar edermi?tuhaf."yahudileşme temayülünü" okuyordum.sonra kitabı bıraktım etrafıma ne yazık evime de baktım ordan okudum!eyvah!
dua!
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|