bakış açılarımız ve bilgilerimiz/bilgi referanslarımız farklı efendim...
Çoğu insan haal daha mustafa kemale kurtarıcı rolü biçmesine rağmen,burada bunun karşılığı bitirilen bir devlete ittihad ve terakki kafasında bir selaniklinin son noktayı vurmasıdır..farkı ise bizden! biri olmasıdır...Kaldı ki emperyalizmin yaptığı hep budur ya kendi alır gücü yeterse ya da batıcı/batılı (ben batı çarpılmışı) diyorum birini o ülkenin başına getirir,destekler..
Bunlar çok uçuk şeyler değil,ingilizler babalarının hayrına istanbulu terketmediler,Lozan da zafer değil...İbn-i haldun'un dediği gibi mağluplar galibleri taklid ederler...
Birçok meseleyi yazdım bu sitede,ben de mustafa kemal'in bir müslüman tarafından savunulmasına yahut sevilmesine anlam veremiyorum bu ya cehalet ya cehalet ya cehalet,başka bir ad bulamıyorum buna...burası türkiye müslüman sosyalist olduğu gibi,müslüman kemalistler de olabiliyor..bişey diyemiyorum ne yapayım??
Ne'sini anlatayım ki bu adamın..gençliğinden mi başlayalım,bir yığın fransız kitabı okumasından falan ya da anası babası ceddi kimmiş diye mi biraz karıştırlaım(tabi bulabilirsek)..fikirlerinin oluşum sürecini mi inceleylim,silah arkadaşlarının hatırlaraında anlattığı m. kemal'e mi bakalım..ya da ona ilah diyenlerin sözlerine mi kulak verelim..veyahut ATAİST olmaya zorlanan bizlerin bu pagan toplumda başına gelen zulmü mü anlatalım..???
ne anlatayım ki??? nerden başlayayım???
Agresif ve bazı ukala tavrımdan siz değil ben rahatsız oluyorum ,buna inanın...ama ne yapayım...
selam ve dua ile..