mhmt´isimli üyeden Alıntı ↑
Gündüz 2 defa yazamayınca dedim akşam olsunda munazara edelim. Demek ki gündüz yazmamak lazım Hayırlısı.
Ben hack taraftarıyım normalde. Ama bu konunun çok ince olduğunu düşünüyorum. Aynen gerçek hayattaki gibi sanal alemde de etik kuralları geçerlidir.
Sokakta giderken baktınız bi adam boyuna küfrediyor başörtülü hanımlara. Ne yaparsınız? Hemen "Hoop.. Sen ne diyon lan" cümlesiyle gireriz. Sonrası malum. Biri sokakta konuşmaya başlasa, ırkçılıktan girse ve konuşmaları ile Kürt Türk diye ırkçılık yapsa, milletin beynini yıkasa. Ne yaparsınız? Biri sokakta esrar satıyor diyelim. Bizim esrarı alanlara "ne yapalım canım, akıllı olsun almasın" mı dememiz lazım, yoksa esrarı satanı mı şikayet etmemiz ve milleti uyarmamız lazım. Ha esrarı satanıda bu işten alıkoyduktan sonra uyar, tebliğini yap. Mesele değil. Ancak, önce sorunu kaldır sonra uyar. Bu daha mantıklı değil midir? Biz nasıl olsa öteki sokakta esrarcılar yine var, bitmez bunlar diyerek ya da nasıl olsa bu adamı 3 gün sonra salarlar, şikayete değmez diyerek üzermizdeki sorumluluğu atmış olur muyuz? Hayır.
Site meselesine gelince, bu bi yaptırımdır. Devletin yapması lazımdır. Evet. Ancak, sokaktaki satıcıyı sen şikayet edeceksin ki devlet gelsin alsın. Diyelim ki devlet gelip almıyor. O zaman banane deme lüksümüz var mı? Yine yok. İşte Burada Hadisin dediği gibi, Elimizle ya da dilimizle ya da kalbimizle buğz ederek tepkimizi koymalıyız. Gücümüz neye yeterse. Peki, devlet görüyor ama dokunmuyorsa, ancak yanlışta aleni ortada ise, burada bireylerin HAK çerçevesinde ellerinden geleni yapması zorunlu oluyor. Yoksa ortam haşat. Sen yap, o yine açsın. Burada sen niyetini ve safını belli ediyor ve üzerindeki sorumluluğu vebali atıyorsun.
DTP nin siteye gelince, bunun biraz IRK çılık noktasında kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden devletin ta başından bişeyler yapması lazımdı. Ancak geç kalınıyor ya da gerek görülmüyordur. Siteyi hackleyen arkadaş(lar) Kürt-Türk kardeştir. Kurtuluş Savaşını Beraber verdik tarzında söylemlerde bulunmuşlar. Bunu yapmaları iyi olmuş bence. Bi nebze hack olayına artı puan katıyor. Ateist foruma gelince, hacklendimi bilmiyorum ama devlet 1-2 defa kapattı. Şu an açık sanırım. Neyse, bu hack konusunda genel olarak böyle düşünüyorum.
Bir nokta daha var aslında, sanal alem çok geniş bi dünya. Yani, ülke sınırlarını aşıyor. Devlete desen ki şu site şöyle. Onu kapatsa, öteki açılır. Mantardan daha hızlı açılıyor web siteler. Ve sınırı yok. Bu yüzden ya bununla ilgili özel ekipleri olacak ya da bireylere kalıyor böyle meseleler.
selametle..
Bir tane domain(site ismi almak) 2 dolar ve bu adamlarin serveri var. Sayisi SINIRSIZ domain barindirabilirler. Eski sitelerinin yedegi varsa her 5 dakikada bir hacklenen sitelerini yeniden yayina acabilirler. E bu sürede eski siteleride acilir ha acilmasa dahi zaten yayina sokuyor diger siteleri....
Bu bir cözüm degildir ki... Simdi esrar dan ya da küfürden örnek vermissin? Bir kisi küfür etse o kisiyi dövme hakkina sahip degilsin. Sahitler huzurunda yaptirimi olabilecek savcilik gibi mahkeme gibi yollara basvurulmalidir ve o sirada olaya hop hop diye karisacagimiza daha sakinlestirici bir tavirla bu durumun ilerlememesi icin sabirla hareket edecegiz.
Islamda zina edenin ceza alma hususu
Örnegin zina eden birisini gördügünde olaya atlamiyorsun o sucu ispat etmen icin 4 sahide ihtiyacin oluyor. Ve bu sahitlerin güvenilir olmasi gerekiyor ve bu suclananlarinda mahkemedeki durumlari belirlenip dava ediliyor. Örnegin 4 sahitten birisinin sahitligi kabul görmese, diger 3 sahit 100 er sopa ile cezalandiriliyor dava düsüyor ve bu sahitlerin bir daha sahitlikleri kabul edilmiyor veyahut 4 sahitten biri vefat ederse 3 sahit kalir ve dava düser yine bu 3 sahit yüzer sopa ile cezalandirilip sahitlikleri kabul görmez.
Peki böyle bir yaptirim olsa idi neden zina da sahitlik hususu olurdu en kisasindan,
Dinimizde neden sahitlik var bu kadar olayi bireysel cözümlemeye gideceksek ve gittikten sonraki kendimize göre hakliliklarimiz v.s. Eger nefsi müdafaa diye örnek verirsen de nefsi müdafaa her birey icin gecerlidir ama hacklemek her birey icin gecerli degildir. Hacklemek özel bir konum demektir ve o özel konum ile normal yasayan bireyler arasinda farkliliklar vardir bu farkliliklar bu özel konumdaki bireylerin, karsi tarafa yaptirim uygulayabilmeleri halis siradan vatandasin uygulayamamsi ve bu durumun hala legalligini alamamis olmasi asagisi sakal yukarisi BIYIK misali....