O da Benim Özelim

Bende sizinle hemfikirim zaten öyle olmasaydi esmaa yazina tesekkür etmezdim Lakin ben gelen sorunun zaten inanc ile alakasi olmadigini olamayacagini vurguladim ve verilecek cevap da illaki sizin düsündügünüz tasarladiginiz tablo ...

Ağaç Şeklinde Aç6Beğeni

1. Alt 09-21-2008, 02:09 #11
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bende sizinle hemfikirim zaten öyle olmasaydi esmaa yazina tesekkür etmezdim

Lakin ben gelen sorunun zaten inanc ile alakasi olmadigini olamayacagini vurguladim ve verilecek cevap da illaki sizin düsündügünüz tasarladiginiz tablo icerisinde vuku bulmayabilir. Bir kere soruya nasil saygi duyulup cevap verildiyse cevabada saygi duyulmali düsüncesindeyim. Tabiki hikayemiz belli biryerde sona ermis sonrasini bilmiyoruz.

Bugün inandiklarimizin sosyal cevre ile aciklanabilir yanitlari bulunmaktadir ve biz bu yanitlarla cevap verdigimiz zaman bir inancsiza(mekana göre degisebilir) bunda bir beis yoktur. Yani oradaki amcamin yaniti oradakilerin alacagi cevap ile uyusmus ve ortak noktada birlesilmis. Zaten böyle bir durum olmasaydi bambaska kültürler bir arada yasayamazdi(Türkiyede hala yasanamiyor ne yazikki )

Size ikinci bir örnek vereyim

Selim Gündüzalp, sosyoloji hocaları olan rahmetli Seyid Ahmet Arvasi'ye:
    - Hocam demiş, "insan maymunun gelişmiş şeklidir" diyorlar. Ne dersiniz?
    Seyid Ahmed Arvasi şu cevabı vermiş:
    - O mantığa göre, çınar ağacı da maydanozun gelişmiş şeklidir.

Birde siz neden aliniyorsunuzki sayenizde sohbet ediyoruz fikirlerimizi paylasiyoruz. Ihtilafi ümmeti rahme (ümmetimin ihtilafi rahmettir) hadisini unutmayalim.

2. Alt 09-21-2008, 06:28 #12
    Esmaaa Mesajlar: 149
    Benim anlatmaya çalıştığım şey verilen cevabın yanlışlığı. Karşıdaki kim olursa olsun böyle bağnazca bi cevap verilmemeliydi. Yukarıda verdiğin maydonoz örneğiyle alakası yok bu adamın verdiği cevabın. Dikkatli okursan anlarsın. Hem zaten Türkiye'de biçok insan da eşini bu sebeple kapatmıyor mu? Eeee şimdi burada da mı diyeceksin inançla alakası yok bu davranışlarının diye. Hadi inançla alakası da olmasın, sen böyle olaylara alkış mı tutacaksın, yoksa yarın birgün aynı şeyleri sen de mi eşine yapacaksın?

3. Alt 09-21-2008, 10:52 #13
    beyza Mesajlar: 2.053
    orada kendi için bir savunma yapmamış ki..hanımı için bir savunma yapmış.yani hanımın ne kadar değerli olduğunu ziynet yerlerinin örtünmekle değer kazanacağını teşhir etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalışmış.tabi anlamaktan anlamaya fark var esma kardeşim..burda sadece bakış açısı önemli..yoksa herkes istedği yere çekebilir böyle bir konuyu..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.