Yalnız 5 Mart 2012'de eklenmiş bu video ve ekleneli 5.gününe girmiş.Bu saat itibariyle 57 milyon 733 bin 541 kişi izlemiş ve 1 milyon 164 bin 523 kişi beğenmiş.
İşte o video...


Afrika'da yaşanan bu drama dikkat çekmek amacıyla Youtube'da paylaşılan video, tık rekoru kırıyor.

Ugandalı Joseph Kony, 1987 yılında Orta Afrika ormanlarında çocukları kaçırarak kurduğu ordusuyla korku salmaya devam ediyor. Afrika'da yaşanan bu drama dikkati çekmek amacıyla kendilerini "Görünmez Çocuklar" olarak adlandıran bir grup, YouTube üzerinden bir eylem başlattı.

Kony'nin çocuklara karşı uyguladığı acımasız taktiklerin anlatıldığı video, 48 saat içinde internet üzerinden 21 milyon defa tıklandı. 80 bin kişi ise böyle bir eylemin başlatılmasını doğru bulduğunu belirtmek için "beğendim" seçeneğine tıkladı.

Kendisini; 'tanrının sözcüsü' ve medyum ilan eden Joseph Kony, 1987 yılından bu yana Uganda, Kongo ve Sudan sınırında 100 kilometrekarelik bir alanda adeta bir krallık oluşturdu. Kurduğu "Tanrının Direniş Ordusu"na asker sağlamak için bu üç ülkeden çocuklar kaçıran Kony, onları köle gibi kullanıyor. "Tanrının Direniş Ordusu" eline düşen çocukların kurtularak normal hayata dönme şansı yok. Kaçmaya çalışanlar öldürülüyor ve tecavüze uğruyor.

2012'DE ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILSIN

"Kony 2012" ismiyle başlatılan kampanyada Joseph Kony'nin cinayet, kaçırma, yaralama, kadınlar ve çocukları cinsel köleleştirmesine ve çocukları zorla silah altına almasına daha fazla göz yumulmadan yakalanarak adalet önüne çıkarılması istendi.

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI

Uganda hükümetine karşı Afrika'nın en uzun süren çatışmasını başlatan 49 yaşındaki Joseph Kony'le şimdiye kadar yapılan barış görüşmeleri başarısız oldu. Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi, 2005 yılında Joseph Kony hakkında yakalama emri çıkardı.

OBAMA ÖZEL BİRLİK GÖNDERDİ

Son olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, 100 askerden oluşan bir özel birliği bölgeye göndererek Kony'nin yakalanması için Uganda ordusuna yardım etmesini sağladı. Ancak bu çabalar da başarısız kaldı.