Yayınevi: Alfa Yayınları
Basım Tarihi: Mayıs 2002
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Batılı ülkelerde ortalama yaşam sürelerinin sabit bir şekilde artmasına rağmen kardiyavasküler hastalıklar ilk ölüm nedeni olarak başta gelmektedir. Bilimsel inceleme ve araştırmalar göstermiştir ki beslenme sadece bu türdeki hastalıkların en önemli risk faktörü değil aynı zamanda en kolay çözüm tedbirlerinin kaynağıdır. Birçok bilimsel belge ve araştırmanın ışığında hazırlanmış olan bu kitapta Michel Mantignac her zamanki pedagojik tarzıyla kalp ve damar hastalıklarının risk faktörlerini gözler önüne sererken kalp sağlığı ve beslenme arasındaki doğru ilişkileri bize kolay ve anlaşılır bir dille, fakat bilimsel gerçeklerden sapmadan gösteriyor. Yine her zamanki gibi Montignac, bütün kitaplarında olduğu gibi kalp sağlığı için iyi beslenme üzerine mevcut saplantıları da ortadan kaldırıyor.
Diğer "Michel Montignac" Kitapları:
1. Akdeniz Mutfağı İle Yemek Sanatı II
2. Sağlığınızın Şerefine Şarap
3. Dengeli Beslenme İle İkinci Gençlik
4. Yemek Sanatı II
5. Yemek Sanatı-1
6. Çikolatalı Menüler
7. Sağlıklı Kalmak İçin Çikolatalı Menüler
8. Şarap - Sağlığınızın Şerefine