Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Basım Tarihi: Aralık 2006
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarda ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri... Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi... Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar... Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yapmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdırellez de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri... Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları kolva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti... Aydın dan Trabzon dan, Diyarbakır dan, Ankara dan tarifler.. Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler... Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler.. İşte "Her Güne Bir Yemek"te bunlar var.
Diğer "Tijen İnaltong" Kitapları:
1. Mutfaktaki Yaban - Anadolu nun Yenen Otları
2. Turunç Kokulu Düşler
3. Mutfaklardan Taşan Öyküler
4. Meyve Ağacından Hikayeler
5. Bir Ot Masalı
6. Mutfakta Zen
7. Tak Koluna Sepeti
8. Mevsimlerle Gelen Lezzetler