Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Basım Tarihi: Haziran 2005
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Bilindiği gibi, mutfak ve yeme-içme bölümleri, ailelerin ve bireylerin en fazla kutlandığı ve yaşantılarında önemli bir yeri olan mekânlardır. Yemek hazırlama, pişirme, saklama ve yiyeceklerin servis edilebileceği bölümlerin donanımı ve bazı özellikleriyle bilinmesi her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Bir evin mutfağı yemek pişirme laboratuvan gibi düşünülmelidir. Gerektiğinde kullanılacak araç ve gereçler elimizin altında bulundurulmalıdır. Zamanımızda kullandığımız elektrikli araçlar işlerimizi daha da kolaylaştırmakta, 15-20 dakikada elle çırpılarak yapılan bir pasta hamuru, mikserde 5-10 dakikada hazırlanabilmektedir. Elektrikli karıştırıcılarla buna benzer birçok işlem kısa bir sürede yapılabilmektedir.
Diğer "Cemaliye Tüter" Kitapları:
1. Açıklamalı Yemek Kitabı 5
2. Açıklamalı Yemek Kitabı 4
3. Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 3
4. Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 1 (Ciltli)