![]() |
Düşünüyorum Öyleyse Vurun - İlhan Selçuk - Ana Fikri Yayınevi: Cumhuriyet Kitap Basım Tarihi: Haziran 2008 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Eflatun demiş ki: Ancak krallar filozof ya da filozoflar kral olursa devletler mutlu olabilir. Günümüz koşullarında pek akıllıca sayılmasa da insanı düşünmeye yönelten bir yanı vardır bu sözün; çünkü devlet yönetiminde düşüncenin, fikrin, mantığın ağır basmasını istiyor Eflatun. Oysa tarih boyunca devlet yönetimlerinde mantığın pek az payı olmuştur. Descartes in ünlü özdeyişini anımsayın: Düşünüyorum, öyleyse varım. Bu özdeyiş çoğu yerde şöyle anlaşılmıştır: Düşünüyorum, öyleyse vurun. Çağımızda fikir özgürlüğüne karşı çıkanlar da böyle davranmıyorlar mı Diğer "İlhan Selçuk" Kitapları: 1. Eyvah Yine Biz Haklı Çıktık 2. RTE XIV. Louis mi? 3. Ergenekon Mergenekon 4. Duvarın Üstündeki Tilki 5. Japon Gülü 6. Yüzbaşı Selahattin in Romanı 1-2. Kitap 7. Yüzbaşı Selahattin in Romanı 1. Kitap 8. Yüzbaşı Selahattin in Romanı 2. Kitap |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:01 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük