Yayınevi: Everest Yayınları
Basım Tarihi: Aralık 2000
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Giacomo Casanova adı, son birkaç yüzyıldır kadınları baştan çıkaran, cinsel performansı yüksek, erotik oyunların ustası olan erkekleri tarif etmek için kullanılan bir sıfat haline gelmiş ve bu haliyle birçok dünya diline "kadınları ayartarak onların kalbini kazanan kadın avcısı" şeklinde girmiştir. Bu, Casonova nın çok bilinen yönüdür. Onun daha az bilinen ya da hiç bilinmeyen yönü, ise, aşka ve kadınlara bakışıyla yemek yemeye bakışı arasındaki paralelliktir. Casanova nın gözünde aşk ve yemek, bir bütünün "olmazsa olmaz" parçalarıdır. Her güzel yemek onda aşk yapma arzusu uyardırırken, geçirdiği ateşli aşk saatleri de her zaman küçük bir aperatifle noktalanır. Ayrıca, onun aşk yemeklerinin istiridye, kum midyesi ve bilumum kabuklu deniz hayvanları, sıcak çikolata ve şampanya gibi afrodizyak etkisi yüksek yiyecek ve içeceklerden oluşmasına şaşırmamak gerekir. Tutkuların adamıdır çünkü Casanova. Hiçbir defasında sevdiği kadından saçının bir buklesini kendisine kesip hediye etmesini istemekten geri kalmaz, ama onu bir kutuda saklamaya da gönlü elvermez. Toz halihe getirdiği o saç tutamını bir kurabiye hamuruna katar ve "tapındığı" kadının bedeninin b parçasının kendi bedenine geçmiş olmasından büyük bir haz duyar. Böyle bir şeydir Casanova olmak: Yemek, şarap ve kadın!