Ege Mutfağı - Metin Gümüş - Özeti, Ege Mutfağı Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir
Yayınevi: Kar Yayınları
Basım Tarihi: Mayıs 2009
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Ege Mutfağına İlgi Duyan Herkesin Kütüphanesinde Bulunması Gereken Bir KitapSağlıklı yemeklerin öncüsü olan Ege Mutfağı nın, zengin çeşitliliği, çok kültürlülüğü ve antik çağlara dayanan geçmişiyle Dünya Yemek Kültüründe ayrı bir yeri vardır. Ege Mutfağı nda neredeyse 2500 yıldır zeytinyağı kullanılmaktadır. Bunun en önemli kanıtı, Urla daki Klazomenai antik kentinde bulunan ve dünyadaki zeytinyağı fabrikalarının en eski örneği olan Zeytinyağı İşliği dir. Etli yemekler, sebzeler, pilav, dolmalar tamamen zeytinyağlı olarak pişirilir. Salatalar ve haşlanmış otlar zeytinyağı olmadan düşünülemez. Kahvaltılarda zeytinyağı tabağı eksik olmaz sofralardan.Balkanlardan ve Ege adalarından aldığı göçlerle zenginleşen Ege Mutfağı nda otların da ayrı bir yeri vardır. Girit ten göç eden birine Kaç çeşit ot yersiniz? diye sorulursa alacağınız cevap Keçinin yediği her otu biz de yeriz, keçiye dokunmuyorsa bize de dokunmaz olacaktır.Ege Mutfağı çok kültürlülüğün bir simgesi gibidir adeta. Türkler, Rumlar, Yahudiler, Levantenler, Boşnaklar, Arnavutlar bu kültüre katkıda bulunarak yemek çeşitliliğini zenginleştirerek yepyeni bir kültür oluşturmuşlardır.Elinizdeki bu kitapta Ege ye özgü birçok tarif yer almaktadır. Keyifli okumalar dileriz…
Diğer "Metin Gümüş" Kitapları:
1. Antep Mutfağı
2. Akdeniz Mutfağı
3. Kalbimizin Dostu Zeytinyağlılar
4. Bir Lezzet Dünyası Tatlılar
5. Tatlılar / Bir Lezzet Dünyası
6. Et Yemekleri / Vazgeçilmez Lezzetimiz
7. Sofralarımızın Baştacı Çorbalar
8. Hayatınıza Lezzet Katan Soslar
Yayınevi: Kar Yayınları
Basım Tarihi: Mayıs 2009
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Ege Mutfağına İlgi Duyan Herkesin Kütüphanesinde Bulunması Gereken Bir KitapSağlıklı yemeklerin öncüsü olan Ege Mutfağı nın, zengin çeşitliliği, çok kültürlülüğü ve antik çağlara dayanan geçmişiyle Dünya Yemek Kültüründe ayrı bir yeri vardır. Ege Mutfağı nda neredeyse 2500 yıldır zeytinyağı kullanılmaktadır. Bunun en önemli kanıtı, Urla daki Klazomenai antik kentinde bulunan ve dünyadaki zeytinyağı fabrikalarının en eski örneği olan Zeytinyağı İşliği dir. Etli yemekler, sebzeler, pilav, dolmalar tamamen zeytinyağlı olarak pişirilir. Salatalar ve haşlanmış otlar zeytinyağı olmadan düşünülemez. Kahvaltılarda zeytinyağı tabağı eksik olmaz sofralardan.Balkanlardan ve Ege adalarından aldığı göçlerle zenginleşen Ege Mutfağı nda otların da ayrı bir yeri vardır. Girit ten göç eden birine Kaç çeşit ot yersiniz? diye sorulursa alacağınız cevap Keçinin yediği her otu biz de yeriz, keçiye dokunmuyorsa bize de dokunmaz olacaktır.Ege Mutfağı çok kültürlülüğün bir simgesi gibidir adeta. Türkler, Rumlar, Yahudiler, Levantenler, Boşnaklar, Arnavutlar bu kültüre katkıda bulunarak yemek çeşitliliğini zenginleştirerek yepyeni bir kültür oluşturmuşlardır.Elinizdeki bu kitapta Ege ye özgü birçok tarif yer almaktadır. Keyifli okumalar dileriz…
Diğer "Metin Gümüş" Kitapları:
1. Antep Mutfağı
2. Akdeniz Mutfağı
3. Kalbimizin Dostu Zeytinyağlılar
4. Bir Lezzet Dünyası Tatlılar
5. Tatlılar / Bir Lezzet Dünyası
6. Et Yemekleri / Vazgeçilmez Lezzetimiz
7. Sofralarımızın Baştacı Çorbalar
8. Hayatınıza Lezzet Katan Soslar