![]() |
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları - Önder Şenyapılı - Ana Fikri Yayınevi: ODTÜ Basım Tarihi: Mart 2010 Kitap Türü: Araştırma - İnceleme / Araştırma - İnceleme Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleştiriyor. Bu kitap damağımızda kalan tatların akılda kalan (ya da kalmayan) adlarının öykülerini (kimilerinin de hiç değilse anlamlarını) araştırıyor. İkinci basıma 300 e yakın yeni tat adını ekledi Önder Şenyapılı. İlk basımdaki metinleri de gözden geçirdi, kimilerini yeniledi, kimi adlara ilişkin öyküleri çeşitlendirdi, genişletti. Böylece, daha zengin bir bilgi dağarı ortaya konmuş oldu. Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneğin; Diğer "Önder Şenyapılı" Kitapları: 1. İsim İsim İstanbul 2. Ne Demek İzmir; Buca Niye Buca? 3. Muhabirin İş Kazası İncir Çekirdeği Gündemi 1 4. Ressamlar ve Kadınları 5. Otuz Bin Yıl Öncesinden Günümüze Heykel 6. Sinema ve Tasarım 7. Ne Demek İstanbul; Bebek, Niye Bebek!? 8. Sinemanın Erotizmi |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:47 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük