Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler - Tuğrul Şavkay - Özeti, Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir
Yayınevi: Liber Kültür Sanat Yayınları
Basım Tarihi: Aralık 2005
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler binlerce yıldır, Asya ve Avrupa kıtalarının bağlantı noktasında görkemli uygarlıklarla kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşayan ve rafine bir biçimde adeta damıtılarak bugüne gelen damak tadımız,elinizde tuttuğunuz Halk Mutfağımız adlı bu kitapla gelecek kuşaklara taşınıyor. Bankamızın bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen Tatlı Kitap ve Osmanli Mutfağı projelerinin ardından, aslında hoşgörü, kültür ve yaşam mozaiği olan,Anadolu ve Trakya daki bütün yörelerimizden derlenmiş çeşit çeşit yemek tarifi bu kitapta bir araya getirildi.Gerçek anlamda,halkımızın eşsiz mutfak kültürünün basşa hiçbir mutfak kültüründe yer almayan benzersiz birer örneği olan bu tarifler, Selçuklu, Bizans, Osmanlı ve Türk kültürleri çerçevesinde doğudan, batıdan,güneyden ve kuzeyden esintiler de taşıyor.
Yayınevi: Liber Kültür Sanat Yayınları
Basım Tarihi: Aralık 2005
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler binlerce yıldır, Asya ve Avrupa kıtalarının bağlantı noktasında görkemli uygarlıklarla kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşayan ve rafine bir biçimde adeta damıtılarak bugüne gelen damak tadımız,elinizde tuttuğunuz Halk Mutfağımız adlı bu kitapla gelecek kuşaklara taşınıyor. Bankamızın bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen Tatlı Kitap ve Osmanli Mutfağı projelerinin ardından, aslında hoşgörü, kültür ve yaşam mozaiği olan,Anadolu ve Trakya daki bütün yörelerimizden derlenmiş çeşit çeşit yemek tarifi bu kitapta bir araya getirildi.Gerçek anlamda,halkımızın eşsiz mutfak kültürünün basşa hiçbir mutfak kültüründe yer almayan benzersiz birer örneği olan bu tarifler, Selçuklu, Bizans, Osmanlı ve Türk kültürleri çerçevesinde doğudan, batıdan,güneyden ve kuzeyden esintiler de taşıyor.