Çatal Kültürü/Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi - Giovanni Rebora - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-04-2011 (13:00)   Son Mesaj: 04-04-2011 (13:00)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    04-04-2011

    Çatal Kültürü/Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi - Giovanni Rebora - Ana Fikri



    Yayınevi: Kitabevi Yayınları
    Basım Tarihi: Aralık 2003
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

    Fernand Braudel e göre, çatalın geçmişi 16. yüzyıla uzanır. Kökeni Venedik tir ve çok yavaş da olsa İtalya ve İspanya nın çeşitli yerlerinde de benimsenmiştir. Çatal kullanımı 1750 yılına gelinceye yaygınlaşmamıştı. Montaigne ondan habersizdi. Jean-Louis Flandrin e göre, çatal Bizans ta keşfedilmiş, 14. ve 15.yy da İtalyan sofralarında özellikle makarna yemek için kullanılmış, oradan, 16. ve 17. yy boyunca komşu ülkelere taşınmıştı.







    Çatal Kültürü/Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi - Giovanni Rebora - Ana Fikri Yorumları