![]() |
Çatal Kültürü/Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi - Giovanni Rebora - Ana Fikri Yayınevi: Kitabevi Yayınları Basım Tarihi: Aralık 2003 Kitap Türü: Diğer / Edebiyat Fernand Braudel e göre, çatalın geçmişi 16. yüzyıla uzanır. Kökeni Venedik tir ve çok yavaş da olsa İtalya ve İspanya nın çeşitli yerlerinde de benimsenmiştir. Çatal kullanımı 1750 yılına gelinceye yaygınlaşmamıştı. Montaigne ondan habersizdi. Jean-Louis Flandrin e göre, çatal Bizans ta keşfedilmiş, 14. ve 15.yy da İtalyan sofralarında özellikle makarna yemek için kullanılmış, oradan, 16. ve 17. yy boyunca komşu ülkelere taşınmıştı. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:56 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük