![]() |
Havuz Başı - Sait Faik Abasıyanık - Ana Fikri Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Basım Tarihi: Ekim 2002 Kitap Türü: Roman / Edebiyat Sait Faik''i 1940''ta Nurullah Ataç sayesinde tanıdım. Nurullah Ataç, Burgaz''a gidip Sait Faik''i görmemizi önerdi. O da kim? diye sordum. Türkiye''nin en iyi hikaye yazarı dedi. Edebiyatımızın en iyi öykü yazarı olduğuna şimdi de inanıyorum. Neden derseniz, benim için edebiyatın özü şiirdir de ondan. Ve Sait öykülerinde şairdir. -Mina Urgan- ... Ben, iskambil oynarken, yanımda birisi durursa pek memnun olurum, o zaman oyunu da iyi oynarım. Yalnız başına olan insan kadar büyük adam yoktur ama insanlarla beraber olan insan hakiki kıymetini ölçer, biçer. diyen büyük yazarın; ilk kez 1952 de yayımlanan hikaye kitabı Havuz Başı yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlandı. Mektuplar, manüskriler ve gün ışığına çıkmamış yepyeni metinler sırada... Diğer "Sait Faik Abasıyanık" Kitapları: 1. Bütün Eserleri - Sait Faik Abasıyanık 2. Bir Sonbahar Akşamı 3. Hikayecinin Kaderi 4. Seçme Hikayeler / Sait Faik Abasıyanık 5. Mahkeme Kapısı 6. Karganı Bağışla 7. Alemdağ'da Var Bir Yılan 8. Şimdi Sevişme Vakti ve Diğer Şiirleri 9. Sarnıç |
--->: Havuz Başı - Sait Faik Abasıyanık - Özeti Alıntı:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:43 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük