Dünya Mutfağı-1 - Ali Galip - Özeti, Dünya Mutfağı-1 Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir
Yayınevi: Devin Kitap Yayın Dağıtım
Basım Tarihi: Mayıs 2005
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Fransız mutfağı, diğer Avrupa ülkeleninin mutfaklarına göre daha zahmetli, daha dikkat ve zaman gerektiren yemekler içerir. Rostoları, sosları, deniz ürünleri ile oldukça zengin bir mutfaktır. Yiyecekler, isimlerini yetiştikleri yerlerden alırlar ve aşçılar hangi bezelyenin hangi yörede en iyi yetiştiğini, hangi üzümün hangi yöreden geldiğini bilir. Şarap nadiren yemeksiz içilir. İtalya nın geleneksel yemekleri birer dünya harikasıdır. Balzamik sirkeden mozzarellaya, zeytinyağlı yemeklerden makarnalara kadar her türlü malzemeyi bu mutfakta görebilirsiniz. İtalya nın neredeyse her köşesi denize yakın olduğundan, deniz mahsulleri de bu ülkenin mutfağında geniş bir yer tutar. Makarna çeşitleri belki de İtalya nın dünya mutfağına sunduğu en büyük katkı sayılabilir.
Yayınevi: Devin Kitap Yayın Dağıtım
Basım Tarihi: Mayıs 2005
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Fransız mutfağı, diğer Avrupa ülkeleninin mutfaklarına göre daha zahmetli, daha dikkat ve zaman gerektiren yemekler içerir. Rostoları, sosları, deniz ürünleri ile oldukça zengin bir mutfaktır. Yiyecekler, isimlerini yetiştikleri yerlerden alırlar ve aşçılar hangi bezelyenin hangi yörede en iyi yetiştiğini, hangi üzümün hangi yöreden geldiğini bilir. Şarap nadiren yemeksiz içilir. İtalya nın geleneksel yemekleri birer dünya harikasıdır. Balzamik sirkeden mozzarellaya, zeytinyağlı yemeklerden makarnalara kadar her türlü malzemeyi bu mutfakta görebilirsiniz. İtalya nın neredeyse her köşesi denize yakın olduğundan, deniz mahsulleri de bu ülkenin mutfağında geniş bir yer tutar. Makarna çeşitleri belki de İtalya nın dünya mutfağına sunduğu en büyük katkı sayılabilir.