Dünya Mutfağı-1 - Ali Galip - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 03-13-2011 (16:50)   Son Mesaj: 03-13-2011 (16:50)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    03-13-2011

    Dünya Mutfağı-1 - Ali Galip - Ana Fikri

    Dünya Mutfağı-1 - Ali Galip - Özeti, Dünya Mutfağı-1 Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir

    Yayınevi: Devin Kitap Yayın Dağıtım
    Basım Tarihi: Mayıs 2005
    Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp

    Fransız mutfağı, diğer Avrupa ülkeleninin mutfaklarına göre daha zahmetli, daha dikkat ve zaman gerektiren yemekler içerir. Rostoları, sosları, deniz ürünleri ile oldukça zengin bir mutfaktır. Yiyecekler, isimlerini yetiştikleri yerlerden alırlar ve aşçılar hangi bezelyenin hangi yörede en iyi yetiştiğini, hangi üzümün hangi yöreden geldiğini bilir. Şarap nadiren yemeksiz içilir. İtalya nın geleneksel yemekleri birer dünya harikasıdır. Balzamik sirkeden mozzarellaya, zeytinyağlı yemeklerden makarnalara kadar her türlü malzemeyi bu mutfakta görebilirsiniz. İtalya nın neredeyse her köşesi denize yakın olduğundan, deniz mahsulleri de bu ülkenin mutfağında geniş bir yer tutar. Makarna çeşitleri belki de İtalya nın dünya mutfağına sunduğu en büyük katkı sayılabilir.







    Dünya Mutfağı-1 - Ali Galip - Ana Fikri Yorumları