Yayınevi: Kar Yayınları
Basım Tarihi: Mayıs 2006
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Beslenme biçimleri, içinde bulunulan kültürel, coğrafi, ekolojik, ekonomik yapıya ve tarihsel sürece göre şekillenmektedir. Türk mutfağındaki çeşit zenginliği birçok etkene bağlıdır. Ortaasya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan ilişkiler, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında rol oynamıştır. Et, çeşitli yönleriyle insan kültürlerinin geniş bir kesiminde evrensel olarak en değerli yiyecekler arasındadır. Özellikle beslenme değerinin yüksekliği ve protein kaynağı olması nedeniyle dikkat çekicidir. Koyun, kuzu, dana gibi kırmızı et çeşitleri beslenmemizin temel taşlarıdır. Salça, soğan, sarımsak, baharat gibi malzemelerle tatlandırılan etler, hem damağımıza hitap eder hem de protein ihtiyacımızı karşılayarak, bedenimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu kitap, Türk ve Dünya mutfaklarından seçilmiş, farklı damak tatlarına hitap eden, sizlere farklı seçenekler sunacak olan et yemeklerinden derlenmiş ve beğeninize sunulmuştur.
Diğer "Metin Gümüş" Kitapları:
1. Ege Mutfağı
2. Antep Mutfağı
3. Akdeniz Mutfağı
4. Kalbimizin Dostu Zeytinyağlılar
5. Bir Lezzet Dünyası Tatlılar
6. Tatlılar / Bir Lezzet Dünyası
7. Sofralarımızın Baştacı Çorbalar
8. Hayatınıza Lezzet Katan Soslar