Yayınevi: Doğan Kitap
Basım Tarihi: Aralık 2003
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Adana nın analı kızlısı, Burdur un haşhaşlı bulgur pilavı, Sivas ın helle aşı, Osmaniye nin toga çorbası, Kelkit in yergöğ dolması, Antakya nın zahter salatası, Çorum un un helvası, Elazığ ın patlıcan pilezezi, Van ın sengeseri, Antalya nın mercimek dondurması, Tunceli nin sac sırını, Malatya nın ekşili köftesi, Diyarbakır ın kaburga dolması, Erzincan ın ketesi... Sahrap Soysal, çocukluk anılarıyla birlikte onlarca yemek sunuyor okuyucuya. Unutulmaya yüz tutan Anadolu halk mutfağının en güzel tariflerini günümüz mutfak şartlarına uyarlayarak yapımı çok zor görünen yemekleri bile herkesin yapabileceği kadar kolaylaştırıyor. Bu kitap, mutlu anılardan süzülüp gelen, emek ve sevgiyle yoğurulmuş gerçek bir yemek masalı.
Diğer "Sahrap Soysal" Kitapları:
1. The Dervish Table
2. Derviş Sofraları / Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve
3. Anne, Ben Acıktım! 0-6 Yaş İçin Yemek Tarifleri