Bir Gün Ben Tiyatrodayken - Ülkü Tamer - Ana Fikri   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 02-12-2011 (02:10)   Son Mesaj: 02-12-2011 (02:10)    Cevap: 0    Gösterim: 770  

02-12-2011

Bir Gün Ben Tiyatrodayken - Ülkü Tamer - Ana Fikri

Yayınevi: Adam Yayınları
    Basım Tarihi: Mart 2003
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Türk şiirinin ustalarından Ülkü Tamer 1964-1968 yılları arasında özel tiyatrolarda oyunculuk yapmış, kendi oyunculuğunu yeterli bulmadığı için tiyatronun dışına çıkmıştı. Beş yıl süren oyunculuk döneminde biriktirdiği anılarını yıllar sonra "Radikal" gazetesinde yayımlamıştı. Bu kez Bir Gün Ben Tiyatrodayken... de 40 tiyatro oyuncusundan derlediği anılar, Ülkü Tamer in okuru gülümsetecek gözlemleriyle anlatılıyor. "Eskiden tiyatro anıları da sık sık anlatılırdı. Kısa süren oyunculuk dönemimde, tanımaktan onur duyduğum tiyatro ustalarından ne anılar dinledim. Bu anılardan bazılarını, söz gelimi Toto Karaca nın, Mehmet Karaca nın anılarını kendi sesleriyle kaydetme olanağını buldum, bazılarını ise hemen kağıda aktardım.Bu ustaların, özellikle bizden önceki dönemlerde sahneye gönül vermiş olanların anıları, sadece tiyatro alanında eğlenceli renkler içermiyor, tiyatroya yaklaşımımızdan raheket ederek Türkiye nin yakın tarihinden ilginç ayrıntılar da yansıtıyor. Kötü bir tiyatro oyuncusuydum ben. Ama gönlümün sahnede olmadığını anlamam beş yıl sürdü. Bu beş yıl içinde ben de ilginç olaylar yaşadım. Onları Yaşamak Hatırlamaktır kitabımda anlattığım için burada yinelemek istemiyorum... Yazılmamıları da yazarım bir gün. Neyse... Uvertür uzayınca seyirci sıkılmaya başlar. Biz en iyisi perdeyi açalım..." - Ülkü Tamer

Diğer "Ülkü Tamer" Kitapları:

1. Kırıp Dökmeden
    2. Pullar Savaşı
    3. Sinema Dedi ki...
    4. Sanat Sınavı
    5. Ben Sana Teşekkür Ederim
    6. Alleben Öyküleri
    7. Profil-Tagore
    8. Büyük Sözler

Bir Gün Ben Tiyatrodayken - Ülkü Tamer - Ana Fikri Yorumları