Eskimeyen Tatlar / Türk Mutfak Kültürü - Kolektif - Özeti, Eskimeyen Tatlar / Türk Mutfak Kültürü Kitabı, Kitap Özeti, Ana Fikir
Yayınevi: Vehbi Koç Vakfı
Basım Tarihi: Ocak 2006
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Zengin mutfak kültürümüzü yaşatabilmek, ancak genç kuşakların adet ve törelerimize önem vermeleri, incelemeleri ve uygulamalarıyla mümkündür. Oysa, günümüzde adet ve törelerimize bağlılık ne yazık kin, gittikçe azalmakta, bazı gençler önemli günler ve olaylarla (doğum, ölüm, bayram, ramazan v.s.) karşılaştıklarında neyin nasıl ve neden yapıldığını bilemeyerek sıkıntı çekmekteler.
Diğer "Kolektif" Kitapları:
1. Almanak 2009 Analizleri
2. 12 Eylül Sabahı
3. Öğrenciliğin kitabını yazdık
4. Hayatın Seyri
5. Sokrates'ten Âşık Veysel'e
6. Mustafa Kemal ve Ulusal Bir Devletin Doğuşu
7. Bruno Barbey'nin İstanbul'u
8. Yurttaşlıktan Uygarlığa
9. Klasik Çin Şiirinden Seçmeler
Yayınevi: Vehbi Koç Vakfı
Basım Tarihi: Ocak 2006
Kitap Türü: Diğer / Edebiyat
Zengin mutfak kültürümüzü yaşatabilmek, ancak genç kuşakların adet ve törelerimize önem vermeleri, incelemeleri ve uygulamalarıyla mümkündür. Oysa, günümüzde adet ve törelerimize bağlılık ne yazık kin, gittikçe azalmakta, bazı gençler önemli günler ve olaylarla (doğum, ölüm, bayram, ramazan v.s.) karşılaştıklarında neyin nasıl ve neden yapıldığını bilemeyerek sıkıntı çekmekteler.
Diğer "Kolektif" Kitapları:
1. Almanak 2009 Analizleri
2. 12 Eylül Sabahı
3. Öğrenciliğin kitabını yazdık
4. Hayatın Seyri
5. Sokrates'ten Âşık Veysel'e
6. Mustafa Kemal ve Ulusal Bir Devletin Doğuşu
7. Bruno Barbey'nin İstanbul'u
8. Yurttaşlıktan Uygarlığa
9. Klasik Çin Şiirinden Seçmeler