Güneş, işte burdayım - Charles Bukowski - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 01-12-2011 (20:30)   Son Mesaj: 01-12-2011 (20:30)    Cevap: 0    Gösterim: 726  

01-12-2011

Güneş, işte burdayım - Charles Bukowski - Ana Fikri

Yayınevi: Parantez Yayınları
    Basım Tarihi: Kasım 2004
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

Ben bir Charles Bukowski modası olduğunun farkında değilim. Yalnyz yaşayan biriyim, kalabalıktan hoşlanmam; bu tür tuzaklara düşmeyecek kadar yaşlı, kuşkucu ve çakalım. Bu iki haftada yaptığım üçüncü söyleşi, ama ben buna modadan ziyade matematiksel bir tuhaflık olarak bakıyorum. Umarım hiçbir zaman moda olmam. Moda olmak lanetlenmek demektir. Bende ya da yaptığım işte bir tuhaflık var demektir. Sanıyorum 46 yaşynda, 11 yıl boyunca sessizce çalıştıktan sonra böyle bir şeyden endişe etmeme gerek yok. Tanrılar benimledir umarım. Benimle olduklarını düşünüyorum. Ama bu söyleşilere bile temkinli yaklaşıyorum. Anlamakta güçlük çekiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Benim işim bir odada tek başıma oturup yaratmak ya da yaratamamak. Gerisi hikaye. Ben bu sorulara herkes yalnız kalmak istediğimi ve bunun nedenlerini bilsin diye yanıt veriyorum. İşe yarar belki. Kapımı fazla insan çalmıyor. Bunun için de müteşekkirim. Belki ilerde kapımı çalanların sayısı daha da düşer. Bu kadınları içermiyor yalnız; bir kadını yatağa atmak için işimi bir kenara koymaya her zaman hazırım. Kadınlar söz konusu olduğunda ruhum tekliyor, aksini iddia edecek değilim.

Diğer "Charles Bukowski" Kitapları:

1. Pis Moruk İtiraf Ediyor
    2. İlham Perisine Oynamak
    3. En İyi Adamlar Yalnızken Güçlüdür
    4. Kaybedenin Önde Gideni
    5. Gece Çılgın Ayak Sesleriyle Yırtıldı
    6. Güneşe Uzan
    7. Sıcak Su Müziği
    8. Bir Tek Ben Miyim Böyle Yaşayan?

Güneş, işte burdayım - Charles Bukowski - Ana Fikri Yorumları