Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim - Cavit Binbaşıoğlu - Ana Fikri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (06:03)   Son Mesaj: 12-27-2010 (06:03)    Cevap: 0    Gösterim: 720  

12-27-2010

Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim - Cavit Binbaşıoğlu - Ana Fikri

Yayınevi: Anı Yayıncılık
    Basım Tarihi: Ocak 1999
    Kitap Türü: Ders Kitapları / Yabancı Dil

Kitabın bu baskısına, daha önce, 1968 tarihli ilkokul Programından alınan "Birleştirilmiş Sınıflarla İlgili Açıklamalar" dan ayrı olarak, Milli Eğitim Bakanlığınca 14 Nisan 1969 tarih ve 155 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan "İlkokul Programı ve Meslekle İlglili Çalışmalar" içeren tarihsel genelge de eklenmiştir. Bu genelgenin "Tarım Dersleriyle ilgili kısımları böyle bir ders olmadığı için yürürlükten kalkmış sayılsa bile, değerini korumaktadır.Bu kitapta, eğitim ve öğretim sanatının en duyarlı noktaları, "Birleştirilmiş Sınıflar" vesilesiyle bir sıra ve düzen içinde ortaya konmuştur. Burada söz konusu edilen ilke ve yöntemler, normal öğretim yapan sınıflarımızda da rahatlıkla uygulanabilir. Böyle bir öğretim, çağdaş öğretimin birçok özelliklerini de üzerinde taşır.Gönlümüz, bu ilke ve yöntemlerin bütün okul kademelerinde benimsenmesi ve uygulanmasıdır.

Diğer "Cavit Binbaşıoğlu" Kitapları:

1. Eğitim ve Öğretim Üzerine Yazılar

Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim - Cavit Binbaşıoğlu - Ana Fikri Yorumları