![]() |
mezarda meleklerle diyalog (MÜNKER VE NEKİR MELEĞİ GELİR) MELEK: Ey mefta söyle rabbin kim? -Bilmiyorum. MELEK: Rabbin kim? -rabbim Allah(c.c) MELEK: Söyle dinin ne? -Bilmiyorum MELEK: Kitabın ne? -Hiç görmedim ki. MELEK: Peygamberin kim? -hiç duymadım ki. MELEK: Söyle mefta dünyada iken niçin namaz kılmadın. -Çocuklarımdan vakit bulamadım. MELEK: Adem a.s dan da mı çok çocuğun vardı.Onun her sene ikiz çocuğu oluyordu.Ama dininden hiçbir taviz vermedi. -O kadar çok malım mülküm vardı ki,namaz kılmaya fırsat bulamadım. MELEK: Hz.Süleymandan daha mı çok malın vardı? -Hemde o kadar çok hastaydım ki derdimden namaz kılamadım. MELEK: Eyüp a.s den daha mı çok dertliydin.Oysaki onun derdi o kadar büyüktü ki vücudunda yara olmayan yer kalmamıştı.Şimdi sen sus ey Mefta Azaların konuşacak.Söyleyin ey ayaklar bu kul dünyada sizi neyle meşgul etti? AYAK: Bu kul beni Allahın men ettiği yerlere ve münafıkların bulunduğu mekanlara götürdü.Hiç bir hayır meclisinde bulunmadı. MELEK: Siz söyleyin eller siz hangi halden şikayetçisiniz? ELLER: Evet ey melek bizde şikayetçiyiz.Çünkü bu kul haram olan şeylere elini uzattı,Allahın yasak ettiği ellerle tokalaştı. MELEK: Sen söyle ey dil bu kul seni dünyada iken nasıl kullandı? DİL: Ey melek bu kulun ağzından hiç kötü ve çirkin söz çıkmadı.Fakat hiç hiçbir iyi sözde söylmedi, MELEK: Peki sen söyle ey kalp bu kul sana ne yaptı? KALP: Ey melek bu kul benim içimde hiçbir mü’mine karşı kin beslemedi.Hiçbir zaman suizan yapmadı. MELEK: Siz ey gözler bu kuldan şikayetçimisiniz? GÖZLER: Evet ey melek çünkü bu kul ona verilen büyük nimet karşılığında harama bakmaktan çekinmedi., MELEK: Ey melekler bunu götürün cehenneme atın. MEFTA:Hayır durun ne olur,Allah (c.c) aşkına götürmeyin beni o cehennem ateşine,durun,ne olur size yalvarıyorum,bir şans daha istiyorum lütfen,lütfen… KİPRİKLER: Durun,durun,götürmeyin onu. MELEK: Siz ne demek istersiniz ey kirpikler? KİPRİKLER: Evet ey melek bu kul dünyada iken harama baktı,haram yedi,haram olan yerlere gitti.Ama buna rağmen bir gece Allah(c.c)aşkı ile,iman tohumlarının verdiği sevgi ile büyük bir içtenlikle ağlamıştı.Halbuki Allah teala;Benim için bir damla gözyaşı dökene cehennem haramdır buyurmuyor mu?Müjde müjde ya kul yüce Allah seni affetti cennetliklerdensin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:46 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük