Her cümlede yer alan düşünceye aşağıdaki yer alan numaralarla puan verebilirsiniz.
Önce 1,3,4.5 ve 8 numaralı sorulara verdiğiniz puanlan toplayın. Bu puandan 2, 6, 7, 9 ve 10 numaralı sorular sonucunda elde ettiğiniz puanı çıkarın.
1 - Ne hissettiğimi çok iyi biliyorum.
2- Duygularımı hiçbir zaman tam olarak diğer insanlara tarif edemiyorum.
3- Ruhsal durumumun değiştiğinin her zaman farkındayım.
4- Duygusal durumlarda vücudumdaki değişiklikleri fark ediyorum.
5- Eğer sinirlenmeye ve kızmaya başlarsam bunu karşımdakine söylerim.
6- Ruhsal durumumun değiştiğini karşımdakiler ben anlatmadan fark eder.
7- Duygu ve düşüncelerime çok dikkat etmem.
8- Duygularımı her zaman dinlerim.
9- Duygusal reaksiyonlarım beni bile şaşırtıyor.
10-Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum.
Kesinlikle yanlış=1; Nadiren doğru=2; Bazen doğru=3; Genellikle doğru=4; Her zaman doğru=5
Sonuçlar
15 ve üzeri: Pekiyi
Duygularınıza kulak veriyorsunuz. Fiziksel ve psikolojik değişikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz.
10-14 arası: İyi
Duygulannıza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik değişikliklerin farkına varıyorsunuz.
Öneri: Gün içinde duygusal değişimlerinizi not alın ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.
1-9 arası: Orta
Duygulannızın genelde farkında değilsiniz. Duygularınızın değiştiğini etrafınızdaki kişiler sizden önce fark ediyor.
Öneri: Vücudunuzu dinleyin ve değişiklikleri fark etmeye çalışın. Örneğin korktuğunuz zaman midenize kramp mı girdiğine ya da boğazınızın mı kuruduğuna dikkat edin.
8 ve aşağısı: Kötü
Duygu ve düşüncelerinizi hiç dinlemiyorsunuz. Duygusal reaksiyonlar veriyor ve verdiğiniz bu reaksiyonlara şaşırıyorsunuz.
Öneri: Etrafınızdaki kişilerden duygularınızı nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda öneriler alın. Kendi duygularınıza daha fazla kulak verin.
(MİLLİYET)