Bakan Şahin: Müftülerle elele yuva kurtaracağız   Konuyu açan: oyunca   İlk Mesaj: 01-14-2012 (08:21)   Son Mesaj: 01-14-2012 (08:21)    Cevap: 0    Gösterim: 701  

    01-14-2012

    Bakan Şahin: Müftülerle elele yuva kurtaracağız

    Bakan Şahin: Müftülerle elele yuva kurtaracağız
    Bakan Şahin: Müftülerle elele yuva kurtaracağız

    Evlilik öncesi çiftleri eğitmek için kurslar açılacak ve il müftüleri, üniversiteler gibi kurumlardan yardım alınacak.

    Kezban Bülbül'ün haberi

    Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yapılan değişikliklerle ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadının şiddetten korunması konusunda "derhal koruma" sağlanması, hızlı hareket edilmesi için hangi kurumun görevi nerede bitiyor, kimin görevi nerede başlıyor konusu üzerinde durduklarını belirterek, "Mülki amir ne zaman devreye girecek, ne zaman mahkeme kararı gerekecek konularında bir husus var. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, teoriyi bilenlerle damdan düşenlerin görüşlerini birleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

    EVLİLİK EĞİTİMİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ

    Evlilik öncesi çiftlere eğitim verilmesi projesiyle ilgili bilgi veren Şahin, bu eğitime katılım için teşvik edeceklerini belirtti. Üniversiteler, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları ile müftülüklerden destek alarak bu konuda altyapı oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Asla kimseyi bir kursa zorlamayacağız ama bu kurslara kendi faydaları için gelmeye teşvik edeceğiz. Bunu pilot bölgelerden başlayarak yaygınlaştıracağız" dedi.

    Şahin, güçlü aile için kadının statüsünü, eğitim durumunu yükseltmeye çalıştıklarını belirterek, "Güçlü bir ailenin zayıf kadınla değil, kadın, erkek, çocuk tüm bireylerin güçlü olduğu bir modelle mümkün olduğunu görüyoruz. Aileden bağımsız bir çocuk politikası olamayacağını söylüyoruz. Artık Avrupa da bu gerçeği gördü. Aile değerleri sadece muhafazakarların önemsediği bir değer olmamalı. Tüm kesimlerin, sosyal demokratların da önemsediği bir değer olmalı" dedi.

    Yeni Şafak




    Bakan Şahin: Müftülerle elele yuva kurtaracağız Yorumları