Uzman psikologlardan aile kurtaran öneriler   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 02-15-2013 (11:56)   Son Mesaj: 02-15-2013 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

    02-15-2013

    Uzman psikologlardan aile kurtaran öneriler

    Uzman psikologlardan aile kurtaran öneriler
    Uzman psikologlardan aile kurtaran öneriler

    Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği psikoloji söyleşilerine katılan Psikolog Leyla Aziz ve Serkan Tetik Küçükçekmecelilere mutlu aile kurmanın sırlarını verdi.

    Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediÄŸi psikoloji söyleÅŸilerine katılan Psikolog Leyla Aziz ve Serkan Tetik Küçükçekmecelilere mutlu aile kurmanın sırlarını verdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ‘EÅŸle Ä°liÅŸki Sorunları ve Ä°letiÅŸim Becerileri' adlı söyleÅŸiye katılan uzman psikologlar mutlu aile kurmanın sırlarını, eÅŸler arasındaki iletiÅŸime dayanarak anlattı.

    ‘EVLÄ°LÄ°KTE Ä°LK 2-3 YIL ÇOK ÖNEMLÄ°'

    Her ÅŸeyden önce evliliÄŸin tanımının doÄŸru yapılması, doÄŸru anlaşılması gerektiÄŸiniÂ* vurgulayan Psikolog Leyla Aziz, evliliÄŸin en riskli döneminin ilk 2, 3 yıl olduÄŸunu söyledi.Â* Aziz, evliliÄŸin ilk 2, 3 yıllık zaman diliminde eÅŸlerin maddiyat, güvensizlik, çocuk sahibi olma vb. sorunlar ile karşılaÅŸtıklarını kaydederek, ‘ Çiftler bu dönemde yaÅŸanan sorunları kendilerine özel zannediyor. Ancak evliliÄŸe alışma sürecinde bütün çiftler aynı sorunları yaşıyor. Her iki taraf birbirlerine karşı ‘DoÄŸru insan mı deÄŸil mi?'diye şüpheye düşüyor. Ancak bu dönemde hemen ayrılık kararı verilmemesi gerekiyor.' diye konuÅŸtu.

    ‘DOÄžRU BİÇİMDE TARTIÅžMAK GEREK'

    Eşler arasında doğru tartışmanın da önemine değinen Leyla Aziz, ?Tartışmaktan değil, yanlış tartışmaktan korkun. Tartışarak ortak bir sonuca varmak gerek. Hiç tartışamayan çiftler de var. O zaman da sorunlar çözülemiyor.? dedi.

    Uzman Psikolog Serkan Tetik ise aşırı kıskançlık, güvensizlik, sürekli tartışmak gibi sorunların evliliÄŸi tehlikeye düşürdüğünü vurguladığı konuÅŸmasında, doÄŸru tartışmanın nasıl yapılacağını da anlattı: ?Sorunları biriktirmeyin, o anda çözmeye çalışın. KonuÅŸmalarınızda eÅŸinizi etiketlemeyin. Sakar, ÅŸapÅŸal gibi.. Tartışmada konuÅŸma üslubu çok önemli. Suçlama yerine kendinize yönelik cümleler kurun. ‘Sen şöylesin..' yerine, ‘Ben bu huyundan rahatsız oluyorum.' gibi.. Saygılı olun, dinleyin. Karşınızdakinin konuÅŸmasına izin verin. Onun yerine konuÅŸmayın. Ä°ma etmeden, açık konuÅŸun. Galip çıkmaya çalışmayın. Sesiniz yükselse bile asla ÅŸiddete baÅŸvurmayın.?





    Uzman psikologlardan aile kurtaran öneriler Yorumları