Kadınların Wing Chun heyecanı   Konuyu açan: kalpten   İlk Mesaj: 03-02-2012 (11:07)   Son Mesaj: 03-02-2012 (11:07)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

03-02-2012

Kadınların Wing Chun heyecanı

Kadınlar kendilerini korumak için 300 yıl önce Çin'de bir kadın tarafından bulunan Wing Chun dövüş sanatına ilgi duymaya başladı.

Son yıllarda spor salonlarında artık aerobik yerine kadınlar 'Wing Chun' yapmayı tercih ediyor. 7 ülkede açtıkları 45 okulla özellikle kadın ve yaşlılara yönelik eğitim verdiklerini belirten Berat Uylukçu sporu şöyle anlatıyor: "Wing Chun"da gösterişli tekmeler, yumruklar yoktur. Tamamen kişinin kendini savunmasına yönelik vuruşlar vardır. Rakibinin gücünü etkili ve doğru kullanma tekniğidir. Kişinin iç disiplinini geliştirerek stresten arınmasını da sağlar. Bu dövüş tekniğini bir kadın buldu ve şimdi de kadınlar yapıyor " dedi.

Hasta yakınlarından dayak yememek için öğrendim

Pratisyen hekim olan Banu Uylukçu, hastanede nöbetçi olduğu bir gün hasta yakınlarının doktor arkadaşına saldırıp dövmeleri üzerine Wing Chun öğrenmeye karar verdiğini anlattı. Banu Uylukçu "Hastanede bir olay olduğu zaman güvenlik görevlileri gelinceye kadar doktorlar dayak yemiş oluyor. Kendimi korumak için bu sporu öğrendim"

Berrak Tüzünataç'in favorisi

Wing Chun"u yapanlar arasında dünyadan ve Türkiye"den ünlü isimler de bulunuyor. Berrak Tüzünataç, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, Beste Bereket, Robert Downey Jr., Nicolas Cage, Tim Dunken Wing Chun yapan bazı ünlü isimler.

Kadınların Wing Chun heyecanı Yorumları