Avusturya - Aile Birleşimi Için Gerekli Evraklar

Öncelikle böyle insanlar bilgilendiren bir site kurduğunuz ve bizleri aydınlattığınız için çok TSK ederim. Benim bı takım sorularım olacak yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Ben henüz çalısmaya başlıcam nekadar süre ...

Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni

1. Alt 12-27-2010, 20:44 #11
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Öncelikle böyle insanlar bilgilendiren bir site kurduğunuz ve bizleri aydınlattığınız için çok TSK ederim. Benim bı takım sorularım olacak yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Ben henüz çalısmaya başlıcam nekadar süre sonra aile birleşimine başvuruda bulunabilirim? Avusturya vatandasiyim bütün evraklarımız tamam olursa ne kadar sürede vize alabiliriz ve en önemlisi maaşımın ne kadar olması gerekiyor? Yeterli kadar yüksek maaş alamazsam babamin kefil olmasıda yeterli olurmu? Çok soru sordum ama aydınlatırsanız çok şevinirim Allah'a herkese kolaylık ve sabır versin birand önce sevdiklerimize kavuşma dileği ile saygılar

2. Alt 12-27-2010, 21:40 #12
    Ziyaretci
    KARTAL Mesajlar: n/a
    MERHABLAR benim sorum olucak ben 9 ayın 21 trde evlilik yaptım fakat aralık ayınn 1 de randevum vardı hiç bir sorun cıkaramadılar evrakları konsolosluga verdim 3 haftadr bekliyorum aceba nezman bana haber verrler yada evraklar tr den nekadar süre içnde gider

3. Alt 12-31-2010, 00:24 #13
    Ziyaretci
    merhaba arkadaslar ben kagıtları konsolosluga 1 aralıkta verdim kagıtlara oraya gitmiş eşime mektup gelmiş eşim evrakları vericek nekadar zaman sonra vize verirler. bilgi sahibi olan arakadaslar yardımcı olursanız sevinirm. tesekürler

4. Alt 01-13-2011, 17:19 #14
    Ziyaretci
    anlamadım şimdi ben 20 yaşımdayım 1 yıl daha mı beklemem gerek gıtmek için eşimin yanına

5. Alt 01-26-2011, 20:11 #15
    Ziyaretci
    1. [ ] İmzalanmış, YERLEŞİM İZNİ AB VATANDAŞI İLE vize başvuru Formu aslı ve 2 Fotokopi (Form10)
    2. [ ] A4Kağdına Pasaportun 2., 3., 60., geçerlilik süresi gösteren sayfa ve Vizeler sayfalarının2 fotokop.
    3. [ ] .En az 6 ay geçerliliği olan imzalanmış pasaport
    4. [ ] 2 adet yeni çekilmiş biometrik vesikalık fotoğraf
    5. [ ] 3 haftadan eski olmayan Vukatlı Nüfüs Kayıt Örneği aslı,Tercümesi + Noter tasdiği aslı ve fotok.
    6. [ ] 1 aydan eski olmayan Sabıka kayıdı, Tercümesi ve Noter tasdiği asıl ve 2 fotokopisi.
    7. [ ] Evlilik cüzdanı aslı ve 2 fotokopisi
    8. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi. (Formül B)
    9. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin kira kontratı veya tapu 2 fotokopisi.
    10. [ ] Avusturya daki konaklama şeklinin belgelenmesi gerekmekte.(Kira sözleşmesi,Yurt kayıdı)Aslı ve 2Fot
    11. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin son 3 aya ait maaş bordrosu aslı ve 2 fotokopisi.
    12. [ ] Maaş bordroları, Emeklilik belgeleri, Yeterli mal varlığı belgeleri aslı ve 2 fotokopisi
    13. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin İkametgah ilmuhabiri aslı ve 2 fotokopisi. (Meldezettel)
    14. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin pasaport 2 fotokopisi
    15. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin vatandaşlık belgesi 2 fotokopisi
    16. [ ] Avusturya vatandaşı olan eşin sigorta kartı 2 fotokopisi.
    17. [ ] Uluslararası Doğum Kayıt Örneği aslı ve fotokopisi (Formül A)
    18. [ ] İş Bankasına Randevudan önce,reşit olmayanlar50, reşit olanlar 80 Euro,Başvuru Ücreti yatırılmalıdır
    19. [ ] Boşanmalara ait Mahkeme Kararı aslı ve 2 fotokopisi, Noter tasdiği ve Yeminli tercümandan tercüme
    20. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı.
    21. [ ] AB vatandaşına yakınlığını kanıtlayan evrak fotokopisi VE AB vatandaşının kimlik / Pasaport kopyası

Uyarı :
    Lütfen randevu saatinizden 20 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz.
    Elciliğe sadece başvuru sahibi giriş yapabilir, bu nedenden dolayı lütfen yanınızda refakatcı getirmeyiniz. Başvuruya gelirken lütfen başvuru için gerekli tüm evrakları eksiksiz ve doğru sıralamaya göre getiriniz. Başvuru esnasında evraklarınızdan Ankara bölgesinde ikamet etmediğiniz tespit edilir ise başvuruda bulunamazsınız, ikamet ilinze ait Konsolosluğa yönlendirilirsiniz.
    Size belirttiğimiz başvuru evrakları Ankara Avusturya Büyükelciliği tarafından istenilen genel başvuru evraklarıdır. Elcilikteki vize görevlisi sizden herzaman ek evrak isteme hakkına sahibtir. Cep telefonları, büyük cantalar, Laptop vize bölümüne kabul edilemez ve başvuru esnasında oraya bırakılamaz.

Vize ücretleri Randevu gününden en az 3 iş günü önce İSTANBUL Konsolosluğu icin YAPI KREDI Bankası, ANKARA Elçiliği icin Türkiye İş Bankası şubelerine yatırılmış olmalıdır. Aksi takdirde başvurular geri çevrilecektir.

Vize ücreti dekontu mutlaka, başvuru sahibinin adına yatırılmış olmalıdır.

6. Alt 01-27-2011, 00:40 #16
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    [QUOTE=kulturtercume;87128]Öncelikle Sayın Yabangülü'nün çabalarını taktir eder, sonra da Avusturya Aile Birleşimi evrak listesi ile ilgili küçük birkaç hatayı düzeltmek isterim:

Maaş bordrosu orijinal olmak zorunda değildir. Fotokopisi yeterlidir.
    Eşi Avusturya vatandaşı olanlardan Davetiye (Haftungserklärung) istenmez
    Kira kontratının maliye tarafından onaylanmış olmasına gerek yoktur.
    Evin krokisi de kesinlikle istenmemektedir.
    ikametgah Belgesi (Meldezettel) orijinal olmak zorunda değildir. Fotokopisi yeterlidir.

Fotoğraf sadece 1 adet gerekmektedir (3,5 x 4,5 cm ebatında, arka fonu beyaz ve Biyometrik olmalıdır.)
    Randevu konsolosluktan değil, İKS isimli çağrı merkezinden alınmaktadır.
    Çağrı Merkezi Tel: +90 212 340 4500

Saygılarımızla
    ---------------------------------------------------------------

düzelttiginiz icin tsk ederim bütün bilgilerin aktivlestirilmesi gerekiyor zaten. bu günlerde hic zamanim olmadigi icin yapamiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

saygilarimla

7. Alt 03-01-2011, 14:38 #17
    Ziyaretci
    fuzuli Mesajlar: n/a
    yorumları okuyorum, bir de kendimi değerlendiriyorum. herkesin eşinin durumu iyi ve 2 ay bile sabredemiyorlar. ya ben hayattan bıktım. evlendiğim gün uçakla gönderdim. yazılan yorumlara bakılırsa, benim gitme işim çok zor. bir kere maaş tutmuyor, 1.050 ve mevsimlik iş, 6 çalışıyor, bir iki ay bekle, ikincisi türk vatandaşı, ancak kendini idare edebilir. bana kim yardımcı olabilir. hiçkimse, belki kanun çıkar, belki güzel şeyler olur diye dua etmekten başka çaremiz yok. avusturya eyaletlerle yönetiliyor, her eyaletin alacağı göçmen kadrosu farklıdır. bir deyişe göre memuruna bağlı diyorlar. gerçi memuru tanıyan olsa da kim yardım eder ki, evlendik sevgimiz kursağımıza sıkıştı kaldı. bazen öyle korkuyorum ki ben de tarif edemiyorum. herşeyi yerinde olanlar, canınızı sıkmayın, siz hiç olmasa mahkeme kararıyla gidersiniz, işiniz hızlanır, benimkisi kaldı mucizelere, o da böyle bişe varsa, zamanı hesaba alırlarsa veya acırsalar, kısaca allaha, herkese selamlar, s_love_your@hotmail.com

8. Alt 03-30-2011, 18:22 #18
    Ziyaretci
    Avusturya Aile Birleşim Vizesi için dil şartı geleceği doğru mu?

9. Alt 05-12-2011, 12:41 #19
    Ziyaretci
    anlamadığım konu şu. bu yerleşme müsaadesi iki aşamada mı gerçekleşiyor? yani önceden başvuru yapılacak, sonra eğer kabul edilirsem diğer belgeleri mi hazırlayacağım? biz şuan resmi evliyiz. avusturya konsolosluğuna evlenme ehliyeti için önceden belge sundum. 2011 haziranda başvuru yapacağım. hangi belgeleri sunacağım? konsolosluk sayfasında 1 foto, pasaport, Doğum Kayıt Örneği (Formül A) ve Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (3 haftadan eski olmamak şartıyla), Geçiminizi idam ettirebileceğinizin belgelenmesi ve Avusturya‟da ikametin belgelenmesi gibi belgeler isteniyor. şaşırdım :-/

10. Alt 05-22-2011, 16:02 #20
    Ziyaretci
    ismail akdag Mesajlar: n/a
    Benim sorum su olackti bu yilin 6 ayinda yas siniri kalkacak diye bisey söyleniyo dogru mu acaba eger sorumu cevaplarsaniz cok sevinirim

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.