![]() |
çerkez Tavuğu Malzemeler ; 4-5 kişi için 1 adet Tavuk 2 dilim ekmek içi 3 su bardağı Ceviz İçi Tuz, Kırmızı Biber Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir. Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır. 3 su bardağı Ceviz İçi, makinadan geçirilirek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı cıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür. Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makinadan geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır. Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır. Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkes Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir. Afiyet olsun...... |
Bizimkisi normal tavuk oluyor bu süslü biraz daha lüks gösteriyor sofradaki tavugu zannimca Eline saglik üstad:) |
Tavuğun beyaz eti olmalıdır |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:50 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük