* yarım kg.közlenmiş kırmızı biber
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 çay b. ceviz
* 2 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek içi
* zeytinyağı
* tuz,karabiber
* taze kekik
Hazırlanışı :
Öncelikle parçalayıcıya közlenmiş kırmızı biberleri ve sarımsakları alıp püre yapın. Bu karışımı bir kaseye alıp üzerine irice parçalanmış cevizleri,doğranmış taze kekikleri ekleyin.(Taze bulamazsanız kuru kekik de koyabilirsiniz) Ekmek içlerini ıslatıp suyunu iyice sıkarak karışıma ufalayarak ekleyin. En son tuz,karabiber,biber salçası ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın. Zeytinyağı kıvam ayarlayıcı olarak kullanılmıştır. Bu karışımı bir kavanoza alıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek veya soğuk sandviçlerde sos olarak da kullanabilirsiniz. Çok lezzetli ve iştah açıcı...