- 1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet limon
- yarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)
- tuz
- yarım su bardağı su
- yarım tatlı kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)
- Varsa 3-4 defne yaprağı
- Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
- Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
- Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
- Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
- Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
- Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
- Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
- Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.