Bu Başlığı Değerlendirin

Bilgisayarınıza WebServer Kurulumu

10-19-2012 Tarihinde saat 00:50alptraum tarafından yazıldı

Evinizde bilgisayarınızda kuracağınız bir sistem ile kendi sitelerinizi host etmek ister misiniz ? Eğer cevabınız Evet ise o zaman aşağıdaki yönermeleri izleyerek isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Xampp Kullanarak

Xampp özel olarak yazılmış bir programdır. Aslında işlemin basite kaçan yöntemidir. Xampp kurulumuyla bilgisayarınıza gerekli tüm servisleri kurabilir ve Xampp'ın web klasörüne koyacağınız dosyalar ile bilgisayarınızda web server opsiyonu oluşturabilirsiniz. Servisleri asitçene kontrol edebilecek bir panel ile gelen Xampp sizin için kolay çözüm olabilir. Xammp'ın detaylarını http://www.apachefriends.org/en/xampp.html adresinden inceleyebilir ve yine aynı sayfadaki linkleri takip ederek indirebilirsiniz. Performanslari bilmem ama benim size önerecegim diger basit kurulumlarda EasyPHP, Appserv de mevcuttur. Daha genis vaktim oldukca bu tarz otomatik kurulumlarida anlatirim ama simdi bunlara gerek olmadan kendim paket paket kurarim diyorsaniz yaziyi okumaya devam edin

Manuel Kurulum

Bu yöntem ile makinamıza apache , mysql ve php kurulumlarını manuel olarak yapıcaz. Bu biraz daha detaylı teknik bilgi gerektiriyor. Ondan dolayı detaylı teknik bilginiz yoksa yukarıda verdiğim Xampp seçeneğini uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ihtiyacımız olan binaryleri alttaki adreslerden indirebilirsiniz.Ön hazırlık olarak C: klasörünüz altında alttaki klasör formatını oluşturun lütfen. Bu makale bu klasör formatına göre anlatılacaktır.


Kod:
C:\
  • Network
    • MySQL
    • Php
Php Kurulumu

Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz php dosyasının içeriğini yukarıda anlatmış olduğum Php klasörüne kopyalayın.

Daha sonra C:\Network\Php\php.ini-dist dosyasını kopyalayarak Windows klasörünüzün içerisine kopyalayın. Dosyayı rename ederek php.ini olarak ismini değiştirin. Dosyayı herhangi bir editor ile açarak alttaki satırları aratın


Kod:
; The root of the PHP pages, used only if nonempty.
; if PHP was not compiled with FORCE_REDIRECT, you SHOULD set doc_root; if you are running php as a CGI under any web server (other than IIS); see documentation for security issues. The alternate is to use the; cgi.force_redirect configuration below doc_root = "c:\network\apache2\htdocs"

Kod:
; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.extension_dir = "c:\network\php"
Kod:
; For Win32 only.SMTP = smtp.myisp.com; For Win32 only.sendmail_from = johndoe@myisp.com
Burada düzenlemeniz gereken satırların başında ; işareti yok. Yukarıdaki hali düzenlenmiş halleridir.
Bu düzenleme sonrasında dosyayı kaydedin ve extract ettiğimiz php klasörü içerisindeki php dosyalarını cut paste yöntemiyle system3 2 dosyasına taşıyın.

Apache Kurulumu

Indirmiş olduğunuz setup dosyasını çalıştırın ve kurulumu tamamlayın. Kurulum sırasında Network Domain ve Server Name kısımlarına eğer network kullanmıyorsanız localhost , network kullanıyorsanız makinanıza vermiş olduğunuz sabit ip'yi girin ( 192.198.1.11 gibi )

Kurulum sırasında özel kurulum seçeneğini seçmeyi ve C:\ klasörüne kurulum yapmayı unutmayınız.

Kurulum sonrasında Apache conf ( C:\Network\Apache2\conf\httpd.conf ) dosyasını düzenleyin ve akttaki satırın hemen altına
Kod:
#LoadModule ssl_module modules/mod_ssl.so
Kod:
LoadModule php5_module c:/network/php/sapi/php5apache2.dll
Hala aynı dosyayı düzenlerken şu satırı aratın
Kod:
AddType application/x-tar .tgz
altına
Kod:
AddType application/x-httpd-php .php
Alttaki satırı aratıp



Kod:
DirectoryIndex index.html index.html.var
Alttakiyle değiştirin


Kod:
DirectoryIndex index.php index.html index.php.var index.html.var

Dosyayı kaydettikten sonra Apache Serverını yeniden başlatın.

MySQL Kurulumu

Dosyayı extrakt ettikten sonra kurulum dosyasını çalıştırın. Kurulum ısrasında kurulacak klasör olarak mutlaka C:\Network\MySQL klasörünü seçin. Kurulum sonrasında C:\Network\MySQL\bin klasöründe yer alan winmysqladmin.exe dosyasını çalıştırın. Database çalıştıktan sonra sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir.


Kod:
Kullanıcı Adı: rootŞifre: sifre
C:\Network\MySQL\bin\data klasörüne giderek istediğiniz isimde yeni bir klasör oluşturun. Örnek olarak wordpress . Bu klasör içerisine wordpress veritabanını oluşturacaksınız.
Command Prompt açarak ( run : cmd ) cd C:\Network\MySQL\bin komutuyla bin klasörüne gidin ve alttaki komutlarla yeni bir kullanıcı ekleyin
Bu komutla wordpress isimli yenibir MySQL kullanıcısı oluşturmuş oldunuz ve bu kullanıcının mutlaka herhangisifre kullanması gerektiğini belirttiniz.

Bundan sonra yapmanız gereken wordpress veya istediğiniz kurulumu gerçekleştirmek olucaktır. Web klasörünüz C:\Network\Apache2\htdocs klasörüdür. Bu klasöre kopyacağınız dosyalara http://localhost/ komutuyla ulaşabilirsiniz.
Okunma 2750 Yorumlar 0 Blog Başlığını Email ile Gönder
Toplam Yorumlar 0

Yorumlar