![]() |
edatlarla örnek cümleler -in haliyle kullanılan edatlar: GENETİV: wegen: -den dolayı, yüzünden trotz: -e rağmen statt: -in yerine während: esnasında, sırasında innerhalb: içinde, dahilinde auβerhalb: dışında, haricinde wegen des schlechten Wetters: kötü havadan dolayı, kötü hava yüzünden wegen seiner Krankheit: hastalığından dolayı wegen der Feiertage: tatil günlerinden dolayı Ich bleibe wegen des schlechten Wetters zu Hause. Kötü hava yüzünden evde kalıyorum. Wegen meiner kranken Schwester geht meine Mutter nicht ins Kino. Hasta kız kardeşim yüzünden annem sinemeya gidemiyor. Alle Studenten gehen wegen des billigen Essens zu diesem Restaurant. Bütün öğrenciler ucuz yemekten dolayı, bu lokantaya gidiyorlar. .................................................. .................................................. ........................................ trotz des guten Wetters: iyi havaya rağmen trotz seiner Krankheit: hastalığına rağmen trotz der Fehler: yanlışlara rağmen Trotz des schlechten Wetters machen die Schüler einen Spaziergang. Kötü havaya rağmen öğrenciler bir gezinti yapıyorlar. Der Bauer geht trotz seiner Krankheit in die Stadt. Çiftçi Hastalığına rağmen şehre gidiyor. Er raucht trotz seines kleinen Alters. Küçük yaşına rağmen sigara içiyor. Trotz des hohen Preises kauft der Mann das neue Auto. Yüksek fiyata rağmen adam yeni otomobili satın alıyor. .................................................. .................................................. ........................................... statt der Briefes: mektup(un) yerine statt der Lehrerin: öğretmen(in) yerine statt des Onkels: amca(nın) yerine Der Vater schickt mir statt des Briefes ein Paket Baba bana mektup yerine bir paket gönderiyor. Statt der Zeitung kaufe ich eine Illustrierte. Gazete yerine bir resimli mecmua satın alıyorum. Ich bringe meiner Schwester statt der Blumen einen Kuchen. Kız kardeşime çiçek(ler) yerine bir pasta getiriyorum. Der Junge schreibt statt einer Postkarte einen Brief. Çocuk bir kartpostal yerine bir mektup yazıyor. Nimm statt dieser groβen Bank jene Stühle! Bu büyük sıra yerine şu sandalyeleri al! .................................................. .................................................. ........................................... während des Essens: yemek esnasında, yemek sırasında während des Unterrichts: ders sırasında während der Reise: seyahat sırasında innerhalb der Mauern: duvarların içinde innerhalb Münchens: Münih'in içinde innerhalb eines Jahres: bir yıl içinde Innerhalb Istanbuls sehen wir viele alte Häuser. İstanbul içinde bir çok eski ev görürüz. Innerhalb einer Woche becommt der Student vier Briefe von seinem Freund. Bir hafta içinde öğrenci arkadaşlardan dört mektup alıyor. .................................................. .................................................. ............................................. auβerhalb des Gartens: bahçenin dışında auβerhalb der Türkei: Türkiye('nin) dışında auβerhalb Izmirs: İzmir dışında Das Haus des berühmten Arztes ist auβerhalb der Stadt. Meşhur doktorun evi şehrin dışındadır. Auβerhalb des Bauerhofs sehen wir viele Felder. Çiftliğin dışında bir çok tarla görüyoruz. Viele Deutschen leben heute auβerhalb Deutschlands. Bir çok Alman bugün Almanya dışında yaşıyor. Wir sehen einen Baum auβerhalb der Mauern. Duvarların dışında bir ağaç görüyoruz. |
--->: edatlarla örnek cümleler Alıntı:
|
|
--->: edatlarla örnek cümleler ellerinize sağlık |
--->: edatlarla örnek cümleler bulamadım |
bunumu aradiniz??linke tikla |
--->: edatlarla örnek cümleler Arkadaşlar NEDENİYLE ile ilgili cümle istiyorum ACİL şimdiden teşekkür ederim. |
:))))))))))))))))))) aradığımı bulamadım:)) |
--->: :))))))))))))))))))) Alıntı:
|
--->: edatlarla örnek cümleler wegen; Aufgrund; nedeniyle demektir ayni zamanda örnek cümleler üstte yaziyor Gegen den Vorgesetzten wird wegen des Verdachts auf Körperverletzung ermittelt. Aufgrund mehrerer ihm nachgewiesenen Diebstähle erhielt der Mitarbeiter die fristlose Kündigung. Ich konnte den Rasen wegen des kaputt gegangenen Rasenmähers nicht mähen. Aufgrund starker Kopfschmerzen bin ich heute nicht in die Schule gegangen. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:03 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük