melekler gaybı bilirlermi

Bu arada, sevgili alptraum, verdiğin cevaplar tamamen israiliyyat ürünü, hiçbir hayvanın cennette işi yoktur, cennet imtihn vesilesidir, imtihana muhatap olmayan hayvanları cennete sokmak gerçekten tuhaf.. Diğer cevaplar da tamamen masalsı ...

1. Alt 07-26-2008, 17:20 #11
    THEHAFIZ Mesajlar: 135
    Bu arada, sevgili alptraum, verdiğin cevaplar tamamen israiliyyat ürünü, hiçbir hayvanın cennette işi yoktur, cennet imtihn vesilesidir, imtihana muhatap olmayan hayvanları cennete sokmak gerçekten tuhaf..
    Diğer cevaplar da tamamen masalsı olmuş, ciddiyetten gerçekten uzak cevaplar maalesef..

Metin mete bunu beğendi.
  2. Alt 07-26-2008, 20:40 #12
    el_feta Mesajlar: 1.168
    kaynağını bilmiyordum ben de ,olabilir israiliyyat evet...

3. Alt 07-27-2008, 02:04 #13
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    THEHAFIZ´isimli üyeden Alıntı
    Bu arada, sevgili alptraum, verdiğin cevaplar tamamen israiliyyat ürünü, hiçbir hayvanın cennette işi yoktur, cennet imtihn vesilesidir, imtihana muhatap olmayan hayvanları cennete sokmak gerçekten tuhaf..
    Diğer cevaplar da tamamen masalsı olmuş, ciddiyetten gerçekten uzak cevaplar maalesef..

Peki senin kaynakların hangisi bu söylediğinin delilleri kimler kaynak neresi. Ben yine belirli kaynaklarla hareket etmişim isini sen israilliyyat koymuşsunki seni az buz tanıdığımdan dolayı, yakında bir kitap çıkarır dağıtır ve Kuran tektir herkes anlar ama ben ayetleri anlatıyorum(çelışki) şeklinde bir teferruatla karşı karşıya kalabiliriz.

“Evet, ebedînin sâdık dostu ebedî kalacak ve bâkînin âyine-i zîşuuru bâki olmak lâzım gelir.

“Hayvanların ruhları bâkî kalacağını ve Hüdhüd-ü Süleymânî (a.s.) ve Nemli ve Naka-i Sâlih (a.s.) ve Kelb- Ashab-ı Kehf gibi bazı efrad-ı mahsusa hem ruhu, hem cesediyle bâkî âleme gideceği ve her bir nev’in ara sıra istimal edeceği bir tek cesedi bulunacağı rivayat-ı sahihadan anlaşılmakla beraber, hikmet ve hakikat, hem rahmet ve rububiyet öyle iktiza ederler.”

Üçüncü şua

Sen kurandan başka delil tanımazdın ayetlerin dışında yorum da yapmazdın Kurandan vermediğin bu örneklere mi? inanalım (senin deyiminle)

4. Alt 07-27-2008, 02:12 #14
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Elbette ölür, ölümsüz tek varlık Allah'tır, ama burada CİN yaratığın ne olup olmadığı önemli,
    Bir kere, CİN, bizim bildiğimiz manada, görünmeyen varlıklar değildir, bu CİN kavramı tamamen ilkel kabilelerden devşirmedir,
    Kur'anın bahsettiği CİN, tanınmayan insanlardır.
    Araplar, tanınan varlıklara İNS, tanınmayanlara ise CİN derler, yani, şu an da ben sizin cinninizim, siz de benim.. Tanıştığımızda birbirimizin ins'i oluveririz..

Cin suresinde Kur'an dinlemeye gelen cinler de, mekke dışından gelen insanlardır, dinleyip geri kavimlerine dönüp mükemmel sözler dinlediklerini söylemişlerdir ki Suleyman Nebi'nin cinleri de, yabancı zanaatkarlardır..

Kehf Suresi 50:Hani meleklere: -Adem için secde edin, demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. O, cinlerden olduğu için Rabbinin emrinden dışarı çıktı. O halde siz, onlar sizin düşmanınız olmasına rağmen, benim dışımda onu ve soyunu kendinize dost mu ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bir bedel!
    (Şaban Piriş Meali)
    ..............
    Peki Cin bilinmeyen insan demek ise, bu ayette ki Şeytan'dan kasıt nedir/kimdir?

Konu kayıyor ama.. Maalesef..

selametle..

alptraum bunu beğendi.
  5. Alt 07-27-2008, 02:26 #15
    Kuran-ı Kerim’de Hz. Süleyman’ın vefatından bahseden ayette: “Süleyman`ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun öldüğünü, ancak değneğini yiyen bir ağaç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) yıkılınca anlaşıldı ki cinler gaybı bilselerdi, o küçük düşürücü azap içinde kalmazlardı.”(34:14.)

Burada sizin bahsettiğiniz gibi Süleyman a.s. ın hiç görmemiş olması felan yok Ayet açık ve net ne olduğunu söylüyor bu anlamı nasıl çıkardınız merak ettim dogrusu mhmt kardeşiminde verdiği ayette açık ve net değilmidir?

birkaç örnek daha

"Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar" (En'am suresi, 112.)

Ancak Rabbinin rahmetle yarlığadığı kimseler başka. Onun içindir ki, onları yarattı. Ve Rabbinin "Andolsun ki cehennemi cinlerden ve insanlardan tamamen dolduracağım" sözü böylece tamam oldu. (Hud 119)

mhmt bunu beğendi.
  6. Alt 07-27-2008, 02:38 #16
    Adem ilk insan değildir, ilk peygamberdir,

Hz. Âdem'in (a.s.) yaratılışına dair Kuran ayetleri şu mealdedir:

"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Adem) yaratacağım" demişti (Bakara 30).

"And olsun biz insanı kuru bir çamurdan suretlenmîş balçıktan yarattık" (Hicr 26).

"O insanı (Ademi) bardak gibi (çınlayan) kupkuru bir balçıktan yarattı (Rahman 14)

"Yaratılışta kendileri mi daha kuvvetli yoksa bizim yarattıklarımız mı?Hakikat bizonları cıvık bir çamurdan yarattık" (Saffat 11)

"Ki o, yarattığı herşeyi güzel yapan, insanı (Âdemi) yaratmaya da çamurdan başlayandır" (Secde 7)

"And olsun biz insanı (Âdemi) çamurdan (süzülmüş) bir hulâsadan yarattık" (Mü'minun 12)

"O,sîzi çamurdan yaratan sonra ölüm zamanını takdir edendir" (Enam 2).
    "Sizi (aslınızı) ondan (topraktan) yarattık" (Taha 55)

"Sizi bir topraktan yaratmış olması O'nun ayetlerindendir. Sonra siz (her tarafa yayılır) bir beşer_oldunuz" (Rum 20)

"... İblis dedi: Ben bir çamur olarak yarattığın kişiye secde eder miyim" (İsra 61, Araf 12, Sâd 76)

Bu âyetler özetlenecek olursa, "Âdem çamurdan yaratılmıştır" (İsra 61, Araf 12, Sad76, Secde 7),

'Âdem cıvık çamurdan yaratılmıştır" (Saffat 11)

"Âdem çamurdan süzülmüş bir hulâsadan yaratılmıştır" (Mü�minun 12)

"Âdem kuru çamurdan suretlenmiş balçıktan yaratılmıştır" (Hicr 27, Rahman 4). (3).

Adem (yerden çıkmış varlık) edim (yeryüzü, toprak) anlamında İbranice bir kelimeden gelmektedir, Âdem'in çamurdan, yani toprağın su İle karışımından yaratıldığı, daha açık bîr ifade ile kuru çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yaratılıp ilâhi ruhtan üflendikten sonra canlandığı beyan ediliyor:

"Ki o yarattığı her şeyi güzel yapan, insanı (Âdem'i) yaratmaya çamurdan başlayandır" (Secde 7)

"Sonra onu (Âdem'i) düzeltip tamamladı, içine ruhundan üfürdü, sizin İçin kulaklar, gözler, gönüller yarattı" (Secde 9).

7. Alt 07-27-2008, 02:42 #17
    Simdi evrimcilerin Kuran.ı kerim i bir ayetinde çelişki diyerek nasıl bir hataya düştüklerini anlatmaya çalışacağız

Melekler insanın kan dökeceğini söyleyerek neden soru soruyorlar.

Daha önce yeryüzünde yaşayan cinler, dünyayı fesada vermişler, orada kan dökmüşler, zulüm yapmışlardı. Melekler bunları biliyorlardı. İnsanların da Allah’a isyan edeceklerinden, yeryüzünde tekrar fesat çıkaracaklarından korktular ve böyle bir sual sordular.

8. Alt 07-27-2008, 11:58 #18
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Peki senin kaynakların hangisi bu söylediğinin delilleri kimler kaynak neresi. Ben yine belirli kaynaklarla hareket etmişim isini sen israilliyyat koymuşsunki seni az buz tanıdığımdan dolayı, yakında bir kitap çıkarır dağıtır ve Kuran tektir herkes anlar ama ben ayetleri anlatıyorum(çelışki) şeklinde bir teferruatla karşı karşıya kalabiliriz.

“Evet, ebedînin sâdık dostu ebedî kalacak ve bâkînin âyine-i zîşuuru bâki olmak lâzım gelir.

“Hayvanların ruhları bâkî kalacağını ve Hüdhüd-ü Süleymânî (a.s.) ve Nemli ve Naka-i Sâlih (a.s.) ve Kelb- Ashab-ı Kehf gibi bazı efrad-ı mahsusa hem ruhu, hem cesediyle bâkî âleme gideceği ve her bir nev’in ara sıra istimal edeceği bir tek cesedi bulunacağı rivayat-ı sahihadan anlaşılmakla beraber, hikmet ve hakikat, hem rahmet ve rububiyet öyle iktiza ederler.”

Üçüncü şua

Sen kurandan başka delil tanımazdın ayetlerin dışında yorum da yapmazdın Kurandan vermediğin bu örneklere mi? inanalım (senin deyiminle)

1, 2- De ki: Bana vahyedildi ki şüphesiz cinnden bir grup Kur’an dinleyip de demişlerdir ki: “Şüphesiz biz, rüşde kılavuzluk eden hayret verici bir Kur’an dinledik. Bundan dolayı, biz ona iman ettik ve Rabbimize hiçbir şeyi asla ortak koşmayacağız.
    3- Hakikat şu ki, Rabbimizin şanı çok yüksektir. O, bir dişi arkadaş (zevce) ve de bir çocuk edinmemiştir.
    4, 5- Ve hiç şüphesiz bizim sefih (aklı ermez), Allah üzerine saçma sapan şeyler söylüyormuş. Doğrusu biz ins ve cinnin (bildik, bilmedik her kişinin) Allah’a karşı asla yalan söylemeyeceğine inanıyorduk.
    6- Gerçekten de insten (çok iyi tanıdığımız kimselerden) bazı kimseler, cinnden (tanımadığımız yabancı kimselerden) bazı kişilere sığınırlar idi. Böylece de onların azgınlıklarını artırırlardı.
    7- Gerçekten de onlar sizin inandığınız gibi, Allah’ın asla kimseyi peygamber göndermeyeceğine / diriltmeyeceğine inanmışlardı.

Şimdi alptraum,
    6.ci ayetisenin kaynaklarınla bir izah ediver bakalım, nasıl olacakbu,
    İnsanların sizin bildiğiniz manada CİNlere sığınma olayı nasılolabilir,
    Sen bu zamana kadar kaç kez cinlere sığınabildin, bu mümkün mü, mümkünse eğer, yeryüzüne HALİFE olarak yaratılan insanın kendinden daha aşağıda bulunan bir varlığa sığınması ne menem bir olaydır..
    Mesele açık aslında, Muhammed Nebi Peygamberliğini ilan edince, mekkenin yerlileri dışardan da yahudiler gibi ajanlarla milletin beyinlerini bulandırmak için işbirliğinde bulunmuş, mekkede iyi tanınan insanların dışardan tanınmayan kişilere yardım amaçlı sığınmasını anlatıyor ayet.
    Ama, siz cin suresini israiliyyat ve ilkel dinlerin etkisiyle okuyunca, ortaya böyle abuk-sabuk veaklive mantıki olmayan yorumlar çıkıyor ki...
    Bu zamana kadar, cincilerin ekmeğine iyi yağ sürmüştür bu olay..

9. Alt 07-27-2008, 12:10 #19
    mhmt´isimli üyeden Alıntı
    Kehf Suresi 50:Hani meleklere: -Adem için secde edin, demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. O, cinlerden olduğu için Rabbinin emrinden dışarı çıktı. O halde siz, onlar sizin düşmanınız olmasına rağmen, benim dışımda onu ve soyunu kendinize dost mu ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bir bedel!
    (Şaban Piriş Meali)
    ..............
    Peki Cin bilinmeyen insan demek ise, bu ayette ki Şeytan'dan kasıt nedir/kimdir?

Konu kayıyor ama.. Maalesef..

selametle..

Mehmedim,
    Bir kere verdiğin ayette bir eksiklik var,
    Ademe secde etmeyen iblisin cinlerden olduğu için falan değil,
    "Kafirlerden olduğu için secde etmedi" olacak doğrusu..
    Ademin yaradılışı ve bu arada meleklerle geçen diyaloğu da israiliyyat gözlüğüyleokuduğunuziçin içinden çıkamıyorsunuz,
    Bir kere, iblis ve melekler insanlıktan önce yaratılmış yaratıklar değildir,
    Allah dünyayı 7 evre de yaratıyor, dünyanın durumu insanlığın yaşamasına elverişli duruma getirilince, insanlık ve tüm yaratıklar aynı anda yaratılıyor,
    Orada kastedilen melekler, sizin anladığınız manada melekler değilder, Rabbimizin İnsanlığın emrine amade ettiği ve insan için gerekli herşey MELEKtir.
    Allah bu diyalogla, dünya ve içindekilerini insanoğluna, insanoğlunu da dünya ve içindeki tüm meleklere emanet etmiş, emanete ihanet etmemesi için de, böyle bir diyaloğu gerçekleştirmiş..
    Meleklere iman, insanoğlunun yaşamı için gerekli tüm yaratıklara iman (iyi davranmak ve korumak)tır..
    Ozon tabakasının delinmesi, su rezervenin kirletilmesi meleklere imansızlıktır ve bu imansızlığının acısını insanlık belki de büyük bedeller ödeyerek verecektir.
    Peki, ozaman İBLİS NEDİR? dersen?
    İblis, insanoğluna verilmiş yetidir.
    Rabbimiz insanlığın kafasına (beynin sağına ve soluna) iki kaydedici koymuş, bunu bilim adamları tesbit etmiş durumda..
    Sağ taraftaki kaydedici iyiliğe, sol taraftaki ise kötülüğe meyyallidir..
    İnsanın, sol taraftaki kaydediciyi daha fazla kullanma işine İBLİS...
    Sağ taraftaki kaydediciyi kullanma yetisine ise MELEK diyoruz..
    Sağ-sol omuzdaki melek, burdan kinayedir.
    Bir misal ile açıklarsam..
    Beynimizdeki bu iblis ve melek melekesini bir bilgisayar proğramıolarak düşünelim,
    Temiz bir hayat yaşarsak, proğram tıkır tıkır işleyecektir,
    Yok eğer kötü yaşam sürersik, proğram virüs kapacak ve şeytanlaşacaktır..
    Şaytan, sağımızda, solumuzda değil,beynimizde proğram olarak vardır.
    Mesele, bunu çalıştırıp çalıştırmamakta..

10. Alt 07-27-2008, 12:12 #20
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Simdi evrimcilerin Kuran.ı kerim i bir ayetinde çelişki diyerek nasıl bir hataya düştüklerini anlatmaya çalışacağız

Melekler insanın kan dökeceğini söyleyerek neden soru soruyorlar.

Daha önce yeryüzünde yaşayan cinler, dünyayı fesada vermişler, orada kan dökmüşler, zulüm yapmışlardı. Melekler bunları biliyorlardı. İnsanların da Allah’a isyan edeceklerinden, yeryüzünde tekrar fesat çıkaracaklarından korktular ve böyle bir sual sordular.

Bu fikriniz sağlam kaynaklardan tasdik görmez alptraum, sadece birer söylenti

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.