Diğer cevaplar da tamamen masalsı olmuş, ciddiyetten gerçekten uzak cevaplar maalesef..
Diğer cevaplar da tamamen masalsı olmuş, ciddiyetten gerçekten uzak cevaplar maalesef..
Bu arada, sevgili alptraum, verdiğin cevaplar tamamen israiliyyat ürünü, hiçbir hayvanın cennette işi yoktur, cennet imtihn vesilesidir, imtihana muhatap olmayan hayvanları cennete sokmak gerçekten tuhaf.. Diğer cevaplar da tamamen masalsı ...
Bu arada, sevgili alptraum, verdiğin cevaplar tamamen israiliyyat ürünü, hiçbir hayvanın cennette işi yoktur, cennet imtihn vesilesidir, imtihana muhatap olmayan hayvanları cennete sokmak gerçekten tuhaf..
Elbette ölür, ölümsüz tek varlık Allah'tır, ama burada CİN yaratığın ne olup olmadığı önemli,
Bir kere, CİN, bizim bildiğimiz manada, görünmeyen varlıklar değildir, bu CİN kavramı tamamen ilkel kabilelerden devşirmedir,
Kur'anın bahsettiği CİN, tanınmayan insanlardır.
Araplar, tanınan varlıklara İNS, tanınmayanlara ise CİN derler, yani, şu an da ben sizin cinninizim, siz de benim.. Tanıştığımızda birbirimizin ins'i oluveririz..
Cin suresinde Kur'an dinlemeye gelen cinler de, mekke dışından gelen insanlardır, dinleyip geri kavimlerine dönüp mükemmel sözler dinlediklerini söylemişlerdir ki Suleyman Nebi'nin cinleri de, yabancı zanaatkarlardır..
Adem ilk insan değildir, ilk peygamberdir,
Peki senin kaynakların hangisi bu söylediğinin delilleri kimler kaynak neresi. Ben yine belirli kaynaklarla hareket etmişim isini sen israilliyyat koymuşsunki seni az buz tanıdığımdan dolayı, yakında bir kitap çıkarır dağıtır ve Kuran tektir herkes anlar ama ben ayetleri anlatıyorum(çelışki) şeklinde bir teferruatla karşı karşıya kalabiliriz.
“Evet, ebedînin sâdık dostu ebedî kalacak ve bâkînin âyine-i zîşuuru bâki olmak lâzım gelir.
“Hayvanların ruhları bâkî kalacağını ve Hüdhüd-ü Süleymânî (a.s.) ve Nemli ve Naka-i Sâlih (a.s.) ve Kelb- Ashab-ı Kehf gibi bazı efrad-ı mahsusa hem ruhu, hem cesediyle bâkî âleme gideceği ve her bir nev’in ara sıra istimal edeceği bir tek cesedi bulunacağı rivayat-ı sahihadan anlaşılmakla beraber, hikmet ve hakikat, hem rahmet ve rububiyet öyle iktiza ederler.”
Üçüncü şua
Sen kurandan başka delil tanımazdın ayetlerin dışında yorum da yapmazdın Kurandan vermediğin bu örneklere mi? inanalım (senin deyiminle)
Kehf Suresi 50:Hani meleklere: -Adem için secde edin, demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. O, cinlerden olduğu için Rabbinin emrinden dışarı çıktı. O halde siz, onlar sizin düşmanınız olmasına rağmen, benim dışımda onu ve soyunu kendinize dost mu ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bir bedel!
(Şaban Piriş Meali)
..............
Peki Cin bilinmeyen insan demek ise, bu ayette ki Şeytan'dan kasıt nedir/kimdir?
Konu kayıyor ama.. Maalesef..
selametle..
Simdi evrimcilerin Kuran.ı kerim i bir ayetinde çelişki diyerek nasıl bir hataya düştüklerini anlatmaya çalışacağız
Melekler insanın kan dökeceğini söyleyerek neden soru soruyorlar.
Daha önce yeryüzünde yaşayan cinler, dünyayı fesada vermişler, orada kan dökmüşler, zulüm yapmışlardı. Melekler bunları biliyorlardı. İnsanların da Allah’a isyan edeceklerinden, yeryüzünde tekrar fesat çıkaracaklarından korktular ve böyle bir sual sordular.
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|