Ateizmi ateistler nasil acikliyor (buyrun yaniti)

Alıntı:...

Ağaç Şeklinde Aç11Beğeni

1. Alt 01-25-2008, 02:03 #31
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Alıntı:
    benim tek inanmadığım şey var oda ateistlerin bile inancsız olduklarıdır..

Bunun tersini düsün ne oluyor

inancsiz olduklarina inanmaman seni illaki bir inanca sürüklüyor yani onlarin böyle olmadigina inanmis oluyorsun baskin olan yine inanmak mesele o kadar basitki ama....

Akilli olmak edebiyat yapmak yada belli yerde mevki sahibi olmakda degildir akilli olmak sahip olduklarin ile sahip olamadiklarini kiyasladiginda arasindaki ucurum kadardir ama onlarda ucurum cok fazla bende ise degil

2. Alt 01-25-2008, 02:08 #32
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    safinaz´isimli üyeden Alıntı
    Siz bir çölde yürürken beş tane tuğlayı üstüste dururken görseniz,buna tesadüf dermisiniz?
    Diyemezsiniz muhakkak bunu bu şeklide bırakan vardır diyie düşünürsünüz.Kainattaki herşey hayretler verici bir intizam ve nizamla birbiriyle çelişmeden birbirinin dengesini bozmadan bulunuyorken bizim kalkıpta buna tesadüf dememiz sığ baktığımızı gösterir.

bana sığ demekle öncelikle hakaret ediyorsunuz..ben size sığ demiyorsam sizin de bana demeye hakkınız yoktur kanımca..inancınızda buna müsade etmez..bu soruyu 7 yaşındaki cocuğa sorun o size cevabını verecektir ezbere ispatlarla bi yere varacağımızı sanmıyorum..siz görmediğiniz bi şey hakkında nasıl bu kadar emin olabiliryosunuz önce bunu irdeleyin..teslimiyettir acıklamanız başka bi şey gelmez aklınıza gördüğüm kadarı ile..o 5 tuğlayı oraya sizin görmeniz için bi bedevi bırakmıştır

3. Alt 01-25-2008, 02:09 #33
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Sanırım Cold kardeşim,siz ateistlerin kelime oyunlarına tav olmuşsunuz ve siz de müslümanlar cahil ve kendilerini ifade edemeyen kimseler olarak sabit fikir oluşmuş.
    Bu nedenle yazdıklarıma bile gerçekten anlamadan cevap veriyorsunuz,Sizden içeriğine ve anlatılmak istenene dikkat etmenizi rica ediyorum.Bir nedenselliktir tutturmuşsunuz...

4. Alt 01-25-2008, 02:11 #34
    Ziyaretci
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Bunun tersini düsün ne oluyor

inancsiz olduklarina inanmaman seni illaki bir inanca sürüklüyor yani onlarin böyle olmadigina inanmis oluyorsun baskin olan yine inanmak mesele o kadar basitki ama....

Akilli olmak edebiyat yapmak yada belli yerde mevki sahibi olmakda degildir akilli olmak sahip olduklarin ile sahip olamadiklarini kiyasladiginda arasindaki ucurum kadardir ama onlarda ucurum cok fazla bende ise degil

farkındamısınız ama inancınızı savunanlar aşırı hırcın..sanki olmayan bi şeyi savunmak onlara kalmış..savundukları şey o kadar acizmişcesine..emin olun inanmayanların ucurumu sizden cok daha azdır..en azından bi şeyleri umut etmek zorunda değiller..gider kendileri alır veya almazlar..nedeni ise sadece kendileridir...kader veya denizde küreksiz sal cekmeye benzetmezler herşeyi..herşeyin nedeni olmalıki sonucu olsun..hayat bu kadar basittir.

5. Alt 01-25-2008, 02:11 #35
    Hemen hemen her insanin 5 parmagi var bir elinde ve iki ele sahip ve iki ayaga iki de göz var hayvanlarda ayni bu denge nasil oluyorda korunuyor bunun sahibi kim ben neden iki ele sahibim de 10 tane elim yok neden kromozomlar erkeklerde farkli neye göre ne belirleniyor halen dünyada olan biten insanlarin ürettigi seylerin nedeni bulunamiyorda bunlardami görünmüyor benim anlamadigim

6. Alt 01-25-2008, 02:12 #36
    Ziyaretci
    Sanırım Cold kardeşim,siz ateistlerin kelime oyunlarına tav olmuşsunuz ve siz de müslümanlar cahil ve kendilerini ifade edemeyen kimseler olarak sabit fikir oluşmuş.
    Bu nedenle yazdıklarıma bile gerçekten anlamadan cevap veriyorsunuz,Sizden içeriğine ve anlatılmak istenene dikkat etmenizi rica ediyorum.Bir nedenselliktir tutturmuşsunuz...

saygıdeğer safinaz sizin bağladığınız tek odak noktası nedir.siz ikinci bi secenek sunun ben devam edeyim olurmu???

7. Alt 01-25-2008, 02:13 #37
    safinaz Mesajlar: 3.348
    c0LD´isimli üyeden Alıntı
    bana sığ demekle öncelikle hakaret ediyorsunuz..ben size sığ demiyorsam sizin de bana demeye hakkınız yoktur kanımca..inancınızda buna müsade etmez..bu soruyu 7 yaşındaki cocuğa sorun o size cevabını verecektir ezbere ispatlarla bi yere varacağımızı sanmıyorum..siz görmediğiniz bi şey hakkında nasıl bu kadar emin olabiliryosunuz önce bunu irdeleyin..teslimiyettir acıklamanız başka bi şey gelmez aklınıza gördüğüm kadarı ile..o 5 tuğlayı oraya sizin görmeniz için bi bedevi bırakmıştır

Yine okumadan ve anlamadan cevap yazmışsınız,ben size sığ demedim.Bunu inkar eden kişi sığdır dedim ve nitekimde sözettiğimiz şahıslar ateistler olduğuna göre neden üstünüze alındınız.
    İkinci olarakta bana teslimiyeti anlat diyen bir ateiste teslimiyeti tabiki onun ikna olacağı bir yöntemle izah ederim.Yani kısasa kısas...

8. Alt 01-25-2008, 02:14 #38
    Ziyaretci
    alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Hemen hemen her insanin 5 parmagi var bir elinde ve iki ele sahip ve iki ayaga iki de göz var hayvanlarda ayni bu denge nasil oluyorda korunuyor bunun sahibi kim ben neden iki ele sahibim de 10 tane elim yok neden kromozomlar erkeklerde farkli neye göre ne belirleniyor halen dünyada olan biten insanlarin ürettigi seylerin nedeni bulunamiyorda bunlardami görünmüyor benim anlamadigim

hemen hemen dediğiniz gibi hemen hemenin dışında bi durum olsa idi farklı bi şey hemen hemen olacaktı..herşey birbirinin kopyası gibi dimi..farklılaşma yok..bir şeyin oluşması için farklı bişeyin teması yada tepkisi olması gerekiyo..peki bu nedir???

9. Alt 01-25-2008, 02:16 #39
    c0LD´isimli üyeden Alıntı
    farkındamısınız ama inancınızı savunanlar aşırı hırcın..sanki olmayan bi şeyi savunmak onlara kalmış..savundukları şey o kadar acizmişcesine..emin olun inanmayanların ucurumu sizden cok daha azdır..en azından bi şeyleri umut etmek zorunda değiller..gider kendileri alır veya almazlar..nedeni ise sadece kendileridir...kader veya denizde küreksiz sal cekmeye benzetmezler herşeyi..herşeyin nedeni olmalıki sonucu olsun..hayat bu kadar basittir.

Sen böyle düsünerekde insanlari dogmaya itiyorsun cünkü senin düsüncelerinle kapli bir hayat tarzini insanlarin yasamasini istiyorsun tipki ateistlerin istedigi gibi anlamadigim kabul edilmeyen bu kadar dogmayi bu kadar düsünceyi,insan idrak ediyor kendi capiyla ve insanlarinda o halde yasamasi icin fikir özgürlügü demesine ragmen birak özgürlügü kendi hayal dünyasini dahi kisitliyor sonra bunun adida akillilik oluyor öylemi

Peki neyde yükseliyor bu insanlar hicbirseyde neden ekonomide,politikada,normal standartlarda saydigimiz yerlerde yoklar bugun dünya egemenliginde neden yoklar yüzyillar boyu neden olamadilar demekki hep yanlis olacak birseyler oldu ve yanlisda oldu

10. Alt 01-25-2008, 02:16 #40
    Ziyaretci
    Yine okumadan ve anlamadan cevap yazmışsınız,ben size sığ demedim.Bunu inkar eden kişi sığdır dedim ve nitekimde sözettiğimiz şahıslar ateistler olduğuna göre neden üstünüze alındınız.
    İkinci olarakta bana teslimiyeti anlat diyen bir ateiste teslimiyeti tabiki onun ikna olacağı bir yöntemle izah ederim.Yani kısasa kısas...

şu anda öyle göründüğüme göre ki öyle olmasam bile..hatta dediğiniz şahsiyetlerin bile sizin üzerinizde hakkı oluşmadımı...inancınız buna müsade ediyormu..benim size sorumu iyi düşünün yani sizde dediğiniz gibi okuduğunuzu anlamaya calışın bana olmayan kanıtlar sunmayın..sizden beklentim bu yöndedir