![]() |
Dini bilgiler Din öğretmenimiz Fatih Bektaş yazdırmıştı. Sizinle paylaşmak istiyorum. Umre: Hac Zamanı dışında kutsal toprakları ziyaret etmektir. Kurban: Allah Rızası için bir hayvanı kesmektir. Kurban kesmek vaciptir. Kurban ; koyun, keçi, inek, manda ve deveden kesilir. Say: Safa ve Merve tepeleri arasında Hacıların 7 kez hızlı adımlarla yürümesidir. Allaha ilk ibadet etmek için kabe yapılmıştır. Hz. İbrahim ve İsmail Kabeyi yapmışlardır. Peygamberimizin mezarı Medine şehrindedir. Bu mezar Mescid-i Nebi içerisinde olup Ravza-i Mutahhara (Cennet Bahçesi) adını alır. Peygamberimizin doğduğu gece bir takım mücizeler olmuştur. Bunlar; 1-) Kisra Sarayı'nın 14 sütunu çatladı. ( hiç yıkılmaz deniyordu) 2-) Mecusilerin 1000 yıl hiç sönmeyen ateşi söndü. 3-) Kabe'de bulunan putlar kırıldı. 4-) Hiç kurumaz denilen Save Gölü kurudu. ( Kafirlerin Güvendikleri göldü) Şimdilik bu kadar. Aslında yazacaktım da Hac konusu çok uzundu. Bir de Peygamberimizin hayatı da vardı. O da çok zuun olduğuğ için ancak bunları yazdım. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:45 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük